ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Wed, 21.05.2025, 11:36

اعدام عامل حمله مرگبار به سفارت آذربایجان در تهران


بنابر اعلام «میزان»، خبرگزاری قوه قضاییه، حکم قصاص «یاسین حسین‌زاده»، حمله کننده به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، صبح امروز اجرا شد.

صبح روز جمعه، هفتم بهمن ۱۴۰۱ (۲۷ ژانویه ۲۰۲۳)، «یاسین حسین‌زاده»، شهروند ایرانی، با ورود به سفارت باکو در تهران، با اسلحه کلاشنیکف به سوی نیروهای حفاظتی سفارت جمهوری آذربایجان شلیک کرد که در جریان آن رئیس تیم حفاظت سفارت جان باخت.

بلافاصله، حسین رحیمی، رئیس پلیس تهران، مدعی شد که فرد مهاجم “با انگیزه شخصی و همراه دو فرزند خردسال خود وارد ساختمان سفارت” شده و در پی “عکس‌العمل فوری نیروهای پلیس ایران” بازداشت شده است.

جمهوری آذربایجان در رد این اظهارات سه ویدیو از نحوه تهاجم فرد مسلح منتشر کرد که نادرست بودن روایت سردار رحیمی را به وضوح نشان می‌دهد. این ویدیوها نشان می‌دهند که شهروند ایرانی مسلح، بعد از رسیدن به مقابل سفارت، با خودرو شخصی خود به عقب خودرو پارک‌شده در مقابل ساختمان سفارت کوبیده و سپس در حالی که برای پلیس ایرانی مقابل ساختمان دست تکان می‌دهد، وارد ساختمان شده و با نیروهای حفاظت درگیر می‌شود.

این درگیری برای دقایقی ادامه داشته و سپس فرد مسلح رانده‌شده از ساختمان، در حالی که پلیس ایرانی از کیوسک مقابل ساختمان دور شده و محوطه کاملا خالی است، دوباره از خودرو شخصی خود تبری برداشته و با آن برای شکستن در سفارت تلاش می‌کند. این فرد بعد از تقلای زیاد، حتی کوکتل مولوتوفی برای به آتش کشیدن ساختمان روشن می‌کند.

به رغم تنها بودن این فرد در زمان ورود به سفارت و گذشت زمانی طولانی از این درگیری، برخلاف اظهارات سردار رحیمی، هیچ اثری از “عکس‌العمل فوری نیروهای پلیس ایران” دیده نمی‌شود.

اظهارات پدر مقتول پس از اعدام قاتل

«آنچه برای من مهم است این است که قاتل پسرم به مجازاتی که شایسته آن بود، برسد. او به مجازات خود رسید. به همین دلیل، از رئیس جمهور آذربایجان سپاسگزارم. از طرف خانواده‌مان، از رئیس دولت تشکر می‌کنیم.»

این مطلب را رضوان عسگراف، پدر اورخان عسگراف، رئیس حفاظت که در جریان حمله مسلحانه به سفارت آذربایجان در ایران کشته شد، در بیانیه‌ای به خبرگزاری «آپا» اعلام کرد.

رضوان عسگروف در مورد اجرای حکم دادگاه در مورد یاسین حسین‌زاده، که به سفارت آذربایجان در تهران حمله کرده بود، گفت: «بدون شک، من می‌خواستم در اجرای حکم اعدام شرکت کنم. در ابتدا، طرف ایرانی اظهار داشت که مشارکت والدین در روند اعدام ضروری است. من نیز می‌خواستم شرکت کنم. با این حال، از آنجایی که در آذربایجان مجازات اعدام وجود ندارد، شهروند کشورمان نمی‌تواند برای مشاهده اجرای حکم اعدام به کشور دیگری برود. آنها نیز با این امر موافقت کردند. ما به وکیل خود اجازه دادیم که در اجرای حکم شرکت کند. طبق اطلاعاتی که من دارم، نماینده سفارت نیز امروز صبح در اجرای حکم شرکت کرد.»