ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 20.05.2025, 14:21

توافق اتحادیه اروپا برای لغو تحریم‌های اقتصادی سوریه


به گفته دیپلمات‌هایی که با خبرگزاری‌ها صحبت کردند، کشورهای اتحادیه اروپا برای لغو تحریم‌های اقتصادی علیه سوریه چراغ سبز نشان داده‌اند تا به این کشور جنگ‌زده کمک کنند پس از سرنگونی بشار اسد، اوضاع را بهبود بخشد.

به گزارش الجزیره، دیپلمات‌ها گفتند که سفرای ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا به توافق اولیه‌ای برای این اقدام دست یافتند که باید رسماً در نشست وزرای خارجه در بروکسل در اواخر امروز سه‌شنبه اعلام شود و خاطرنشان کردند که تصمیم نهایی به وزرا بستگی دارد.

این اقدام پس از اعلام ایالات متحده در هفته گذشته مبنی بر لغو تحریم‌ها علیه دمشق انجام شد.

هاشم اهلبارا، خبرنگار الجزیره، با گزارش از دفتر مرکزی اتحادیه اروپا، توافق گزارش شده برای لغو تحریم‌ها را یک تحول «واقعاً مهم» توصیف کرد.

او گفت: «این اول از همه اذعانی است به اینکه اتحادیه اروپا قدرتی را که اکنون در سوریه فعالیت می‌کند به رسمیت می‌شناسد و اینکه باید تراکنش‌های مالی بیشتری برای هموار کردن راه ایجاد ثبات مالی و بهبود استانداردهای زندگی مردم سوریه وجود داشته باشد.»

اهلبارا گفت که تحریم‌ها در دوران حکومت اسد در سال‌های ۲۰۱۲ و ۲۰۱۳ اعمال شده و بخش‌های حمل و نقل، انرژی و بانکداری را در بر می‌گیرد.

رهبری جدید این کشور از غرب خواسته است تا محدودیت‌ها را کاهش دهد تا به سوریه کمک کند تا از سال‌ها حکومت استبدادی و جنگ داخلی رهایی یابد.

دیپلمات‌های اتحادیه اروپا به خبرگزاری فرانسه گفتند که این توافق باید شامل برقراری ارتباط بانک‌های سوریه با سیستم جهانی و لغو مسدود کردن دارایی‌های بانک مرکزی باشد.

اما دیپلمات‌ها گفتند که این اتحادیه قصد دارد پس از حملات مرگبار علیه اقلیت علوی، تحریم‌های فردی جدیدی را علیه کسانی که مسئول دامن زدن به تنش‌های قومی هستند، اعمال کند.

قرار است سایر اقدامات علیه رژیم اسد و ممنوعیت فروش سلاح یا تجهیزاتی که می‌تواند برای سرکوب غیرنظامیان استفاده شود، همچنان پابرجا بماند.

اتحادیه اروپا در ماه فوریه، برخی از تحریم‌ها علیه بخش‌های کلیدی اقتصادی سوریه به حال تعلیق درآورده بود.

مقام‌های اروپایی گفتند که اگر رهبران جدید سوریه وعده‌های خود را برای احترام به حقوق اقلیت‌ها و حرکت به سوی دموکراسی زیر پا بگذارند، تحریم‌ها ممکن است دوباره اعمال شوند.