مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده، روز پنجشنبه پس از گفتوگو با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، اعلام کرد که واشینگتن نگران بحران انسانی در نوار غزه است.
به گزارش «رویترز»، روبیو که در شهر آنتالیای ترکیه با خبرنگاران صحبت میکرد، گفت: «ما در برابر رنج مردم غزه بیتفاوت یا بیاحساس نیستیم»، و افزود از ۲ مارس تاکنون هیچ کمک انسانی به غزه ارسال نشده است.
روبیو بار دیگر موضع دولت ترامپ را تکرار کرد مبنی بر اینکه مسئولیت وضعیت فعلی در غزه بر عهده حماس است، که با حملات اکتبر ۲۰۲۳ آغازگر این دور از درگیریها بود. او تاکید کرد: «ما معتقدیم حذف حماس راه رسیدن به صلح است، اما از وضعیت انسانی کنونی نگران هستیم.»
این نخستین باری است که روبیو به صورت علنی به وضعیت غزه واکنش نشان میدهد، آن هم پس از آنکه «بنیاد انساندوستانه غزه» با حمایت آمریکا اعلام کرد که تا پایان ماه مه فعالیت خود را در غزه آغاز خواهد کرد.
این طرح توزیع کمکها با انتقادات زیادی مواجه شده است. روبیو در اینباره گفت که این انتقادات را شنیده است، و افزود که ایالات متحده آماده بررسی طرحهای جایگزین است.
به گفته وی: «این طرح به مردم امکان میدهد کمک دریافت کنند بدون آنکه حماس این کمکها را بدزدد. ما به تلاش برای اجرای این طرح به شکلی سازنده و مفید ادامه خواهیم داد.»
اسرائیل در طول دو دهه گذشته بارها به نوار غزه حمله کرده است. این شامل عملیاتهای نظامی گستردهای همچون «سرب گداخته» در سال ۲۰۰۸، «ستون ابر» در سال ۲۰۱۲، «صخره سخت» در سال ۲۰۱۴، و دور جدید حملات از اکتبر ۲۰۲۳ بوده است.
هر یک از این عملیاتها با تلفات سنگین غیرنظامیان و تخریب زیرساختهای حیاتی همراه بوده، و واکنشهای جهانی نسبت به میزان خشونت، محاصره کامل غزه، و بحران انسانی بهدنبال داشته است.
اسرائیل معمولا این حملات را واکنشی به اقدامات گروههای مسلح فلسطینی میداند، اما نهادهای حقوق بشری و ناظران بینالمللی بارها درباره استفاده نامتناسب از زور و هدفگیری مناطق غیرنظامی هشدار دادهاند.
العربیه فارسی