ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 27.09.2024, 13:34

افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر خام در ایران


غلامرضا نوری، وزیر جهاد کشاورزی ایران، گفته است که قیمت شیر خام ۲۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یافته است و بر این اساس قیمت جدید هر کیلوگرم شیر خام ۱۸ هزار تومان است.

آقای نوری در گفتگو با خبرنگاران در تبریز گفته است که براساس ابلاغیه‌ای که دو روز قبل از سوی محمدرضا عارف، معاون‌ اول رئیس‌جمهور صادر‌ شد، این قیمت تصویب و همان زمان ابلاغ شده است.

انتشار خبر افزایش ۲۰ درصدی قیمت شیر در روزهای گذشته نگرانی‌ها و انتقادات زیادی را به همراه داشت و این نگرانی مطرح شده بود که این افزایش قیمت می‌تواند موجب کاهش سرانه مصرف شیر و لبنیات و حذف این محصول از سبد غذایی مردم شود.

از طرف دیگر دامداران گفته بودند که این افزایش قیمت باید از ابتدای سال رخ می‌داد، زیرا آنان ۶ ماه است که به دلیل قیمت پایین شیر ضرر می‌کنند.

در‌ دوره ۱۰ ساله از ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ میانگین مصرف شیر نیز از حدود ۳۱۰۰ گرم در ماه به حدود نصف کاهش پیدا کرده است و در همین دوره، مصرف تخم‌مرغ حدود چهار درصد افزایش پیدا کرده است. به نظر ‌می‌رسد خانوارهای ایرانی با کاهش مصرف گوشت و مرغ، برای تامین بخشی از پروتئین مصرفی خود تخم مرغ را جایگزین کرده‌اند.

این در حالی است که تجارت نیوز در گزارشی به نقل از مرکز آمار ایران، نتایج طرح آمارگیری هزینه و درآمد خانوارها در سال گذشته شمسی (۱۴۰۲) را منتشر کرده است. بر اساس این گزارش، متوسط هزینه سالانه زندگی در تهران به ۳۳۰ میلیون تومان رسیده و شهرهای استان‌های فارس و البرز در رده‌های بعدی قرار گرفته‌اند. بالاترین رقم هزینه سالانه زندگی خانوارهای روستایی با ۳ ۱۸ میلیون تومان به روستاهای استان بوشهر مربوط است.

با افزایش شدید قیمت مواد خوراکی و مسکن در ۱۲ سال گذشته، خانوارهای بسیاری قدرت خرید خود را از دست داده و جمعیت فقرا در ایران به شدت افزایش یافته است. آمارهای رسمی نشان می‌دهد که ۳۰ درصد ایرانیان به زیر خط فقر سقوط کرده‌اند و تقریبا از هر سه ایرانی یک نفر فقیر است.

بی‌بی‌سی فارسی