ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 23.06.2022, 11:40

هشدار سازمان بین‌المللی انرژی: اروپا خود را برای قطع کامل گاز توسط روسیه آماده کند


رادیو فردا: مدیر سازمان بین‌المللی انرژی روز چهارشنبه، اول تیرماه، به کشورهای اروپایی هشدار داد که گرچه قطع کامل گاز توسط روسیه «محتمل‌ترین سناریو نیست»، باید از هم‌اکنون خود را برای آن آماده کنند.

به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از بیانیه رسمی فاتح بیرول، مدیر این سازمان، این احتمال هست که کرملین «برای قوی‌تر کردن دست خود» در بحران اوکراین و داشتن اهرمی سیاسی برای ایستادگی در برابر اروپا به «قطع کامل» صادرات گاز هم متوسل شود.

به گفته آقای بیرول، گرچه این محتمل‌ترین سناریو نیست، به هر حال اروپا باید خود را برای آن آماده کند.

ارزیابی این مقام بین‌المللی انرژی یک هفته پس از آن منتشر می‌شود که همزمان با کاهش عرضه گاز روسیه به اروپا در روز پنج‌شنبه، ۲۶ خرداد، بهای این نوع سوخت در بازار این قاره ۲۵ درصد افزایش یافت. شرکت ملی گاز روسیه تحریم‌های غرب را مقصر این رخداد معرفی کرد.

گازپروم، شرکت ملی گاز روسیه، همان روز اعلام کرد که کاهش قابل توجه در عرضه گاز معلول تاخیر در تحویل تجهیزات شرکت آلمانی زیمنس به روسیه در پی تحریم گسترده این کشور است، ادعایی که سازمان ناظر انرژی در آلمان بلافاصله رد کرد.

روسیه یک روز بعد یعنی ۲۷ خردادماه تحویل گاز به اسلواکی و ایتالیا را به نصف کاهش داد و صادرات گاز به فرانسه را نیز به طور کامل قطع کرد.

اوج مصرف گاز آلمان و دیگر کشورهای اروپایی در زمستان است، به‌ طوری که در فصول سرد سال مصرف گاز اروپا تقریبا دو برابر فصول گرم است. به همین دلیل بخش مهمی از واردات گاز این اتحادیه در تابستان صرف پر کردن انبارهای زیرزمینی می‌شود.


حال این گمانه مطرح شده است که کرملین برای جلوگیری از پر شدن انبارهای اروپا از هم‌اکنون به قطع گاز متوسل شده است.

پس از اقدام گازپروم، روبرت هابک، وزیر اقتصاد آلمان، در روز یک‌شنبه، ۲۹ خرداد، اعلام کرد که برلین تلاش خواهد کرد افت واردات گاز از روسیه را با مصرف بیشتر سوخت زغال‌سنگ جبران کند که آلاینده‌تر است.

این تصمیمی است که اتحادیه اروپا نیز روز چهارشنبه، اول تیرماه، به آن رسید. به گزارش رویترز به نقل از یک مقام آب و هوایی این اتحادیه، اروپایی‌ها به این نتیجه رسیده‌اند که «به طور موقت» به سوخت زغال سنگ روی بیاورند تا از کمبود گاز و هزینه بالای آن فعلا رهایی یابند.

هفته گذشته نتایج یک بررسی نشان داد که در بیش از صد روزی که از تهاجم روسیه به خاک اوکراین می‌گذرد، بزرگ‌ترین مشتریان سوخت روسیه چین با ۱۲.۶ میلیارد دلار، آلمان ۱۲.۱ میلیارد دلار و ایتالیا با ۷.۸ میلیارد دلار بوده‌اند.

با این‌حال، اتحادیه اروپا اعلام کرده است که تا پایان امسال واردات گاز از روسیه را ۶۶ درصد و واردات نفت را ۹۰ درصد کاهش خواهد داد.