چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۴ - Wednesday 12 November 2025
ايران امروز

iran-emrooz.net | Wed, 12.11.2025, 8:52

شرع: گام مهمی به سوی دستیابی به توافق با اسرائیل برداشته‌ایم

میدل ایست نیوز: احمد الشرع رئیس دوره انتقالی سوریه از نیروهای امریکایی خواست بر روند ادغام ائتلاف «نیروهای دموکراتیک سوریه» در ارتش سوریه نظارت کنند و تاکید کرد محافظت از اراضی سوریه، مسئولیت دولت این کشور است.

به گزارش روسیا الیوم، الشرع که به امریکا سفر کرده است در مصاحبه با روزنامه «واشنگتن پست» گفت، به نظر من بهترین راه‌حل این است که ماموریت نظارت بر روند ادغام قسد در ارتش سوریه به نیروهای امریکایی مستقر در سوریه سپرده شود.

وی همچنین گفت، فقط دولت سوریه مسئول محافظت از خاک این کشور و حفظ حاکمیت آن است.

احمد الشرع در بخش دیگری از این مصاحبه گفت، سوریه درگیر مذاکرات مستقیم با اسرائیل است و گام مهمی به سوی دستیابی دوطرف به توافق برداشته شده است.

الشرع گفت، سوریه پنجاه سال قبل وارد جنگ با اسرائیل شد سپس توافق سال 1974 برای توقف درگیری‌ها به دست آمد. این توافق پنجاه سال پابرجا ماند ولی زمانی که نظام اسد سقوط کرد، اسرائیل این توافق را لغو کرد و حضور در خاک سوریه را گسترش داد و نیروهای پاسدار صلح را از منطقه اخراج و مناطق جدیدی را اشغال کرد.

رئیس دوره انتقالی سوریه افزود، از هشتم دسامبر 2024 تاکنون اسرائیل بیش از یک هزار حمله هوایی در سوریه از جمله به کاخ ریاست جمهوری و وزارت دفاع انجام داده است. ولی ما از آنجا که به دنبال بازسازی سوریه هستیم، به این حملات پاسخ ندادیم.

وی تاکید کرد، پیشروی نظامی اسرائیل در داخل خاک سوریه ریشه در نگرانی‌های امنیتی ندارد بلکه ناشی از چشمداشت‌های توسعه طلبانه است. اسرائیل همواره ادعا می‌کرد به علت تهدیدات شبه‌نظامیان وابسته به ایران و حزب الله لبنان، از طرف سوریه احساس نگرانی می‌کند ولی ما این نیروها را از سوریه بیرون راندیم.

الشرع افزود: ما اکنون در حال مذاکره مستقیم با اسرائیل هستیم و گام مهمی به سوی دستیابی به توافق برداشته‌ایم. ولی برای دستیابی به توافق نهایی، اسرائیل باید به مرزهای پیش از هشتم دسامبر 2024 بازگردد.

وی تاکید کرد، امریکا در این مذاکرات در کنار ما است و بسیاری از طرف‌های بین المللی از موضع ما در این زمینه حمایت می‌کنند و امروز دریافتیم که رئیس جمهور امریکا نیز دیدگاه ما را تایید می‌کند و برای دستیابی به راه حل در کوتاه‌ترین زمان ممکن، تلاش خواهد کرد.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net