سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Tuesday 23 April 2024
ايران امروز

iran-emrooz.net | Thu, 01.06.2023, 13:42

اولین پیام فانده کاستیل پس از آزادی: «۱۳ ماه را در انفرادی گذراندم»

رادیو فردا: اولیویه فانده‌ کاستیل، امداگر زندانی بلژیکی که پس از ۱۵ ماه حبس در زندان جمهوری اسلامی به کشورش بازگشته است،‌ روز پنج‌شنبه، ۱۱ خرداد، در نخستین پست اینستاگرامی خود نوشت یک هفته زیبا را در بلژیک دموکراتیک و «به دور از واقعیت بازداشت خودسرانه» در ایران سپری کرده است.

او در آغاز این هفته با میانجی‌گری عمان، در جریان تبادل بین دولت بروکسل با جمهوری اسلامی ایران بر سر اسدالله اسدی، یک مأمور ایرانی محکوم‌شده به اعمال تروریستی و زندانی‌شده در بلژیک، به کشورش بازگشت.

آقای فانده‌ کاستیل در پست خود نوشت که ۱۳ ماه از ۱۵ ماه بازداشت خود را در سلول انفرادی، بدون دسترسی و آگاهی از رویدادهای دنیای بیرون سپری کرده است.

او افزود در روزهای گذشته از جزئیات اقدامات متعدد مردم کشورش برای بازگرداندن او آگاه شده و دریافته که بلژیکی‌ها با امضای تومار، نامه‌نگاری، تظاهرات و راه‌های دیگر، دولت بروکسل را برای آزادی او زیر فشار گذاشته‌اند.

این امدادگر ۴۱ ساله بلژیکی افزود در این هفته زیر نظر تیم پزشکی و در کنار خانواده خود، در هاله‌ای از محبت همگانی قرار گرفته و دارد دوران نقاهت و بازگشت تدریجی به زندگی عادی را سپری می‌کند.

آقای فانده‌ کاستیل تأکید کرد که باید به تلاش برای آزادی سایر گروگان‌های بی‌گناه در جهان ادامه داد، چرا که دنیا به طرزی وحشتناک مملو از رویدادهای تأسف‌بار است.

این شهروند بلژیکی روز دهم خرداد نیز با پادشاه بلژیک دیدار کرد.

بلژیک از اواسط سال گذشته مقدمات معامله این شهروند خود با ایران را از طریق تصویب قانون مبادله زندانیان فراهم کرده بود. در برابر، جمهوری اسلامی ایران حکم حبس آقای کاستیل را به اتهام «جاسوسی» به ۴۰ سال حبس افزایش داد.

عملی شدن معامله در بلژیک، کشوری که مقر اتحادیه اروپا است، در حالی که با استقبال مردم و سیاستمداران بلژیک روبه‌رو شده، در بین ایرانیان مخالف جمهوری اسلامی ایران بازتابی منفی داشته که این رویداد را تن ‌دادن دوباره یک کشور غربی به رویه گروگان‌گیری جمهوری اسلامی برای پیشبرد اهداف تهران نامیده‌اند.

در پی معامله تهران- بروکسل بر سر فانده‌ کاستیل و اسدی، زمزمه احتمال انجام معاملات بیشتری میان جمهوری اسلامی ایران از یک‌ سو با آمریکا و سوئد از سوی دیگر بر سر زندانیان مطرح شده، اما نام جمشید شارمهد، شهروند آلمانی محکوم شده به اعدام در ایران، در تبادل احتمالی میان آلمان و ایران به میان نیامده است.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024