ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 14.10.2021, 10:17
نامه ایران به شورای امنیت در مورد «تهدیدات» اسرائیل

رادیو فردا: نماینده ایران در سازمان ملل روز چهارشنبه، ۲۱ مهر، در نامه‌ای به رئیس دوره‌ای شورای امنیت سازمان ملل خواست که «برای توقف همه تهدیدات و رفتارهای اخلال‌گرانهٔ» اسرائیل اقدام شود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم، مجید تخت روانچی در این نامه نوشته است: «ما نسبت به هرگونه محاسبه اشتباه و ماجراجویی احتمالی نظامی رژیم اسرائیل علیه ایران از جمله برنامه هسته‌ای آن هشدار می‌دهیم.»

این نامه پس از آن نوشته می‌شود که در ادامه تلاش‌های اسرائیل برای مقابله با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، نفتالی بنت از شورای امنیت سازمان ملل خواست در مقابل تهران اقدام کند.

یائیر لاپید، وزیر خارجه اسرائیل، نیز روز چهارشنبه ۲۱ مهر در یک نشست خبری مشترک با همتای آمریکایی خود، همچون چند ماه گذشته بار دیگر تأکید کرد که در زمینه مقابله با برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، «اسرائیل این حق را برای خود محفوظ می‌داند که هر لحظه و به هر طریقی دست به اقدام بزند.»

در تایید این موضع، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، نیز با بیان این‌که فرصت ایران برای بازگشت به مذاکرات رو به پایان است، تصریح کرد: «اگر ایران تغییر رویه ندهد، ما آماده بررسی سایر گزینه‌ها هستیم.»

یائیر لاپید هم در این نشست گفت که او و آنتونی بلینکن به‌ عنوان فرزندان بازماندگان هالوکاست، به‌خوبی «می‌دانند لحظاتی هست که ملت‌ها باید برای محافظت از دنیا در برابر شیطان به زور متوسل شوند».

در واکنش به این تحولات، نماینده ایران در سازمان ملل در نامه تازه خود نوشته است: «طی ماه‌های گذشته، تعداد و شدت تهدیدات تحریک‌آمیز و ماجراجویانه رژیم اسرائیل به‌طور مداوم افزایش یافته و به سطح هشداردهنده‌ای رسیده است.»

مجید تخت روانچی، سفیر جمهوری اسلامی در سازمان ملل متحد ۱۹ بهمن پارسال نیز در نامه‌ای به دبیرکل این سازمان خواستار واکنش جامعه بین‌المللی به اظهارات رئیس ستاد ارتش اسرائیل درباره «طرح‌های حمله به ایران» شده بود؛ اما از نتیجه این درخواست او خبری منتشر نشده است.

مجید تخت روانچی در آن تاریخ گفته بود که جمهوری اسلامی به «هرگونه تهدید یا عمل نادرست» اسرائیل، پاسخی «قاطعانه» خواهد داد.

این اظهارات در حالی بیان می‌شود که مقامات جمهوری اسلامی تاکنون به دفعات صراحتاً خواهان نابودی اسرائیل شده‌اند. از جمله رهبر جمهوری اسلامی پیش از این در سخنانی مبنی بر محو اسرائیل گفته بود این کشور تا پیش از سال ۲۰۴۰ میلادی نابود خواهد شد.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هم پیش از این در یکی از آزمایش‌های موشکی خود روی موشک‌های بالیستیکش به زبان عبری نوشته بود «اسرائیل باید از صفحه روزگار محو شود».

بلینکن: در صورت شکست دیپلماسی با ایران به «گزینه‌های دیگر» متوسل می‌شویم

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا می‌گوید اگر مسیر دیپلماسی با ایران که «بهترین مسیر» برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌‌ای است شکست بخورد، «ما آماده هستیم همان طور که وزیر خارجه اسرائيل گفت به گزینه‌های دیگر روی بیاوریم.»

به گزارش صدای آمریکا، آقای بلینکن این سخنان را روز چهارشنبه ۲۱ مهر در یک کنفرانس خبری در واشنگتن، به همراه وزیران خارجه اسرائيل و امارات، و در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره احتمال اقدام نظامی علیه ایران در صورت شکست دیپلماسی برای احیای برجام بیان کرد.

آقای بلینکن همچنین گفت اسرائيل حق دفاع از خود را دارد. او گفت که آماده «مذاکره با ایران هستیم و فکر می‌کنیم» که این امر باید زودتر رخ دهد.

در این کنفرانس خبری، یائير لاپید، وزیر خارجه اسرائيل، هم در پی سخنان وزیر خارجه آمریکا گفت: «اگر دیپلماسی [با ایران] شکست بخورد گزینه‌های دیگر روی میز خواهد بود ... و فکر می کنم همه در اینجا، در امارات، و تهران منظور از گزینه‌های دیگر را می فهمند.»

یائیر لاپید گفت رهبران ایران «به طور علنی» گفته‌اند که خواهان نابودی اسرائيل هستند و این کشور حق دفاع را برای خود محفوظ می‌دارد و آن را یک مسئولیت می‌داند.

لاپید گفت هر روزی که در مذاکرات با ایران تاخیر می افتد، آن کشور به بمب نزدیک تر می شود.

او در بخشی از سخنانش گفت، وی و آنتونی بلینکن فرزندان نجات یافتگان هولوکاست هستند و می‌دانند که چه زمانی باید از زور استفاده شود.

وزیر خارجه آمریکا نیز گفت واشنگتن متعهد است که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند و تاکید کرد که دیپلماسی بهترین مسیر برای رسیدن به این هدف است اما برای اینکه دیپلماسی کار کند باید دو طرف اقدام کنند.

او گفت تهران نشانه‌ای از اینکه می‌خواهد دیپلماسی کار کند، بروز نداده است.

او گفت آمریکا طی ۹ ماه گذشته روشن کرده که حاضر است اگر تهران به تعهدات خود در برجام بازگردد، به تعهداتش در آن توافق عمل کند.

وزیر خارجه آمریکا اما گفت که زمان رو به پایان است و «داریم به نقطه‌ای می رسیم که بازگشت به برجام دیگر منافع آن را نخواهد داشت،» چون ایران با دستیابی به دانش بیشتر و فعالیت‌های بیشتر و غنی سازی بیشتر برنامه هسته‌ای خود را گسترش می دهدِ و این چیزی است که قرار بود برجام آن را محدود کند.

آقای بلینکن همچنین درباره روابط اسرائيل و فلسطینی‌ها گفت ایالات متحده معتقد است که اسرائيلی‌ها و فلسطینی‌ها به طور مساوی باید از رفاه و امنیت و دموکراسی برخوردار باشند.

او در پاسخ به سوالی درباره بازگشایی کنسولگری آمریکا برای فلسطینی‌ها گفت که واشنگتن می‌خواهد روابط دیپلماتیک با فلسطینی‌ ها را تعمیق ببخشد. وزیر خارجه آمریکا بر راه حل دو کشوری در قضیه درگیری اسرائيل و فلسطینی‌ها تاکید کرد

در این کنفرانس، وزیر خارجه امارات نیز در پاسخ به سوالی درباره جنگ یمن گفت عدم اراده و تعهد حوثی‌ها برای پایان دادن به جنگ دلیل ادامه آن در یمن است. وزیر خارجه امارات گفت باید مطمئن شویم که «یک حزب‌الله دیگر» و یک وضعیت دیگر نظیر «جنوب لبنان» در یمن تشکیل نمی‌شود که عربستان را تهدید کند.

آقای بلینکن همچنین در سخنانی درباره سوریه گفت که تا زمانی که پیشرفتی برگشت‌ناپذیر در زمینه راه حل سیاسی در سوریه حاصل نشود، ایالات متحده قصد ندارد که از تلاش‌های مختلف برای عادی سازی روابط با دولت بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه، حمایت کند.

این کنفرانس خبری در واشنگتن، به مناسبت سالگرد «پیمان ابراهیم» که به عادی‌سازی روابط اسرائيل و امارات انجامید، برگزار شد.