ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sat, 25.09.2021, 19:20
تجمع‌های اعتراضی معلمان در دهها شهر ایران

در ادامه اعتراضات صنفی معلمان در روزهای گذشته، روز شنبه نیز در بسیاری از شهرهای ایران تجمع‌های اعتراضی معلمان شاغل و بازنشسته برگزار شد.

به گزارش هرانا، معلمان معترض در پی فراخوان شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران در شهرهای مختلف کشور از جمله سقز، اندیمشک، لامرد، شیراز، کرمانشاه، بجنورد، اصفهان، ساری، ایلام، آبادان، مریوان، اشکنان، ماهشهر، یاسوج، کوهدشت، یزد، کازرون، سنندج، بندرعباس، ایذه، بهبهان، اهواز، تربت حیدریه، نورآباد، دلفان، الیگودرز، مشهد، اردبیل، گچساران، شهربابک، خرم‌آباد، دورود، زنجان، رشت و قزوین، در مقابل ساختمان اداره آموزش و پرورش شهرهای خود و معلمان ساکن در استانهای تهران و البرز در مقابل ساختمان سازمان برنامه و بودجه واقع در تهران، دست به تجمع اعتراضی زدند.

به گزارش هرانا، معلمان و فرهنگیان معترض در این تجمعات شعارهایی از قبیل “رتبه بندی اجرا نشه، کلاس‌ها تعطیل میشه”، “گوشی و تبلت ما حریم شخصی ماست”، “تا حق خود نگیریم از پا نمینشینیم”، “معلم زندانی آزاد باید گردد”، “نه تدریس، نه خواهش، رتبه بدون کاهش”، “معلم داد بزن حقتو فریاد بزن”، “صداوسیما کجاست صدای ما بی صداست” را سر دادند.

بر اساس گزارش ها و ویدیوهای منتشر شده در فضای مجازی، تجمع معلمان در شهرهای مشهد و قزوین با حضور نیروهای انتظامی همراه بوده است.

یکی از معلمان حاضر در تجمع قزوین در اعتراض به حضور گسترده نیروهای انتظامی گفت: امروز نیروی انتظامی قبل از حضور معلمان در محل تجمع حضور داشتند. مگر ما آشوبگر هستیم که دو ماشین با ۲۰ مامور وظیفه را به محل تجمع اعزام می‌کنند!؟ در روز اول مهر نیروهای انتظامی با باتوم به استقبال ما آمدند و این بزرگترین توهین به شان و مقام معلم است”.

اکثر معلمان زیر خطر فقر قرار دارند

محمد حبیبی، عضو کانون صنفی معلمان ایران در گفتگویی با امتداد با اشاره به تجمع امروز فرهنگیان و مطالبات آن‌ها، اظهار داشت: به فراخوان شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان که از کانون‌ها و انجمن‌های صنفی سراسر کشور تشکیل شده، تجمعی از سوی فرهنگیان و معلمان در کل کشور برگزار شد. هدف از برگزاری این تجمع، بیان یک سری خواسته‌ها بوده که مطالبه اصلی و اولیه آن، اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان است.

وی ادامه داد: طرحی که نزدیک به ۱۲ تا ۱۳ بوده که در دولت‌های مختلف از دوره محمود احمدی‌نژاد مسکوت باقی مانده است. در حال حاضر و در دولت رئیسی هم، صحبت از این است که این طرح به دلیل کمبود بودجه متوقف مانده و اجرای آن، احتمالا به سال ۱۴۰۱ موکول خواهد شد.

حبیبی، تصریح کرد: بر اساس این طرح، معلمان به پنج گروه تقسیم می‌شوند. خواسته اصلی فرهنگیان هم این است که همانگونه که این طرح در کمیسیون آموزش مجلس مصوب شده تا به موجب آن، حداقل حقوق هر فرهنگی، متناسب با ۸۰درصد اعضای هیئت علمی پرداخت شود در عمل نیز، شاهد اجرای آن باشیم.

طرح مطالبه آزادی معلمان زندانی

این فعال صنفی فرهنگیان، یادآور شد: البته، معلمان در پایان این تجمع، ضمن صدور قطعنامه‌ای، دیگر خواسته‌های خود، نظیر واکسیناسیون فوری معلمان و دانش‌آموزان تا پیش از آغاز سال تحصیلی جدید، مخالفت با خصوصی‌سازی در آموزش و پرورش و دفاع از آموزش رایگان و همچنین، مطالبه آزادی معلمان زندانی را مطرح کردند.

وی در ادامه گفت: این تجمع در بیش از ۴۰ شهر کشور به صورت همزمان از ساعت ۱۰ تا ۱۲ با حضور معلمان در مقابل اداره آموزش و پرورش استان‌ها برگزار شد. همچنین در استان‌های تهران و البرز نیز شاهد برپایی این تجمع در مقابل سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور بودیم. این تجمع در ادامه تجمعاتی بود که در هفته گذشته به صورت خودجوش رخ داده بود.

حبیبی، همچنین با اشاره به موانع اجرای طرح رتبه‌بندی معلمان، عنوان داشت: در اواخر دولت روحانی، برخی از فعالین با نوبخت مذاکراتی درخصوص این طرح داشتند و لایحه آن در همان دوره به مجلس ارسال شد. در مجلس نیز، تغییراتی در آن انجام شد. رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی، مدعی بود که طرح ارائه شده از سوی دولت به مجلس، تغییر کرده و برای طرح دولت، بودجه لازم پیش‌بینی شده بود.

وی، اضافه کرد: در مقابل، نمایندگان مجلس مدعی هستند که این طرح، قابلیت اجرایی نداشته و بودجه لازم نیز برای آن فراهم نبوده است. کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس، تغییراتی در آن اعمال کرده و براساس آن، هر فرهنگی با حداقل حقوق ۸۰درصد اعضای هیئت علمی باید هم‌تراز شود.

این عضو کانون صنفی معلمان، خاطرنشان کرد: الان نمایندگان کمیسیون آموزش مجلس، مدعی هستند که ما این لایحه را آماده کردیم، منتها رئیس مجلس جلوی طرح این لایحه در صحن علنی را گرفته است. این نمایندگان مدعی هستند که بودجه لازم برای تامین منابع مالی آن ندارند و قاعدتا اگر هم بودجه لازم وجود نداشته باشد، حتی در صورت تصویب نیز بر اساس اصل ۷۵ از سوی شورای نگهبان رد خواهد شد.

اکثر معلمان زیر خطر فقر قرار دارند

حبیبی، تاکید داشت: با توجه به وضعیت و شرایط خاص اقتصادی و معیشتی، الان تقریبا بر اساس آمارهای رسمی اعلام شده و مبنا قرار گرفتن درآمد ۱۲ میلیون‌تومانی به عنوان خط فقر، اکنون ۱۰۰درصد معلمان زیر خط فقر قرار دارند. چرا که حداکثر حقوق یک فرهنگی در بالاترین سطح ممکن از ۱۰ میلیون تومان تجاوز نمی‌کند. همچنین میانگین حقوق معلمان در حال حاضر بین ۵ تا ۶ میلیون تومان است.

وی یادآور شد: در نتیجه، خواسته اجرا شدن طرح رتبه‌بندی معلمان، یک خواسته موجه و به حقی است که با وضعیت روز معلمان و نیازهای آن‌ها همخوانی دارد. به نظر می‌رسد که اگر بنای تامین منابع لازم برای اجرای این طرح باشد، همانگونه که برای دیگر نهادها صورت گرفته، امکان آن وجود خواهد داشت.

در صورت عدم توجه به مطالبات معلمان، اعتراضات با گستردگی بیشتر ادامه خواهد یافت

این فعال صنفی معلمان، اظهار داشت: حال با فشارهای موجود و اعتراضات رخ داده به نظر می‌رسد که اگر مجلس و دولت به این خواسته‌های به حق و صنفی ترتیب اثر ندهند، این تجمعات ادامه یافته و باید منتظر گسترش یافتن آن هم باشیم.

در روزهای اخیر شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران با انتشار بیانیه‌ای از معلمان سراسر کشور خواست که امروز شنبه ۳ مهرماه، برای دادخواهی حقوق از دست رفته‌ خود دست به تجمع بزنند.

این شورا مهمترین مطالبات فرهنگیان را اجرای نظام رتبه بندی بر اساس ۸۰ درصد حقوق هیئت علمی دانشگاه‌ها، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان، اجرای کامل و بدون تبعیض فوق‌العاده ‌ویژه برای تمام فرهنگیان، پرداخت حقوق بازنشستگی، توجه ویژه به درخواست‌های کارنامه سبز ها و ایجاد امنیت شغلی نیروهای خرید خدماتی، ایجاد بستری امن برای بازگشایی مدارس در این اوضاع کرونا، توقف پولی و خصوصی‌سازی آموزش، توقف پرونده‌سازی علیه فعالان صنفی، آزادی معلمان زندانی و بازگشت به کار معلمان اخراجی، توجه ویژه و ایجاد بستر های لازم برای اجرای اصول ۲۷،۲۶،۱۵ و ۳۰ قانون اساسی، پرهیز از سیاست زدگی در آموزش و پرورش و امنیتی کردن آن، عنوان کرده است.