ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 17.08.2026, 9:18
حمله پهپادی ایران به دفتر نخست وزیر اقلیم کردستان

آژانس امنیتی اقلیم کردستان عراق اعلام کرد که دفتر نخست وزیر اقلیم کردستان عراق هدف حمله پهپادی قرار گرفته است و افزود که هیچ گزارشی از تلفات جانی وجود ندارد.

در این بیانیه آمده است که خانه رئیس آژانس امنیتی و اطلاعاتی اقلیم نیمه خودمختار عراق نیز اوایل روز دوشنبه هدف حملات پهپادی قرار گرفته است.

این آژانس بدون مشخص کردن اینکه آیا پهپادها به اهداف خود اصابت کرده‌اند یا خیر، اعلام کرد که این حملات از خاک ایران انجام شده است.

سرویس مبارزه با تروریسم کردستان در بیانیه‌ای که خبرگزاری دولتی عراق به نقل از آن منتشر کرد، اعلام کرد: «دو پهپاد حدید-۱۱۰ دفتر شخصی نخست وزیر دولت اقلیم کردستان و محل اقامت اداره امنیت را هدف قرار دادند.»

این بیانیه تأیید کرد که هیچ تلفاتی گزارش نشده است.

پهپاد «حدید ۱۱۰» یک پهپاد انتحاری ساخت ایران است که در سال ۲۰۲۵ رونمایی شد. این پهپاد از موتور جت بهره می‌برد و سرعت آن بیش از ۵۱۰ کیلومتر در ساعت اعلام شده است. حدید ۱۱۰ توانایی حمل کلاهک جنگی با وزن تقریبی ۳۰ کیلوگرم را دارد.


پهپاد «حدید ۱۱۰»

مسرور بارزانی، نخست وزیر اقلیم کردستان، در پستی در X، این حمله را «نامشروع و غیرقابل قبول» خواند و محکوم کرد. او گفت: «این یک گام خطرناک و تهدیدی مستقیم برای امنیت و ثبات منطقه کردستان است.»

ایران و گروه‌های مسلح وابسته به ایران بارها منطقه نیمه خودمختار کردستان عراق را به پناه دادن به گروه‌های مخالف کرد ایرانی که تهران آنها را تهدیدی امنیتی می‌داند، متهم کرده‌اند.

مقامات کردستان عراق این ادعا را که اجازه می‌دهند از خاکشان برای تهدید کشورهای همسایه استفاده شود، رد می‌کنند.

بیانیه حزب دمکرات کردستان در محکومیت حمله

دفتر سیاسی حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق، هدف قرار دادن دفتر مسرور بارزانی نخست وزیر اقلیم کردستان عراق و محل اقامت مدیر سازمان «باراستن» با دو فروند پهپاد را محکوم و آن را اقدامی «خرابکارانه» توصیف کرد.

به گزارش رووداو، این حزب در بیانیه‌ای اعلام کرد که این اقدام خرابکارانه را شدیدا محکوم می‌کند و بر این باور است که چنین اقداماتی در راستای منافع هیچ طرفی نیست، بلکه خطری برای توسعه روابط محسوب و موجب پیچیده‌تر شدن اوضاع می‌شود.

حزب دموکرات اقلیم کردستان عراق در ادامه تاکید کرد که دولت فدرال عراق موظف است در قبال این موضوع موضعی جدی اتخاذ و برای جلوگیری از این حملات و تجاوزات اقدام و با چنین تجاوزاتی در سریع ترین زمان ممکن و از طریق روش‌های مناسب مقابله کند.

درخواست بارزانی از دولت عراق برای جلوگیری از تکرار حملات

نچیروان بارزانی رئیس اقلیم کردستان عراق نسبت به حمله پهپادی به دفتر شخصی نخست وزیر اقلیم واکنش نشان داد.

وی با انتشار پستی در شبکه ایکس نوشت: ما به ‌شدت حملاتی را که امروز دفتر نخست ‌وزیر اقلیم کردستان، مسرور بارزانی، و محل اقامت رئیس دستگاه امنیتی را هدف قرار داد، محکوم می‌کنیم.

بارزانی تصریح کرد: این حملات به ‌طور کامل مردود است و عاملان آن تحت پیگرد قرار خواهند گرفت.

رئیس اقلیم کردستان عراق گفت: ما از دولت فدرال می‌خواهیم به مسئولیت‌ها و تعهدات قانونی و قانون اساسی خود در زمینه حفاظت از امنیت و ثبات کشور عمل کند تا از تکرار چنین اقداماتی جلوگیری شود.

وی افزود: حفاظت از حاکمیت، امنیت و ثبات عراق، از جمله اقلیم کردستان، مسئولیتی مشترک است و همه باید برای کاهش تنش‌ها و جلوگیری از تشدید آنها تلاش کنند.