ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 21.07.2026, 20:00
آمریکا به زودی کوه کلنگ را بمباران خواهد کرد

باراک راوید / آکسیوس

رئیس‌جمهور ترامپ روز سه‌شنبه گفت ارتش آمریکا کوه پیک‌اکس (کلنگ) ایران را بمباران خواهد کرد؛ یک سایت عمیق زیرزمینی که آمریکا و اسرائیل گمان می‌کنند می‌تواند برای فعالیت‌های هسته‌ای مورد استفاده قرار گیرد.

اهمیت موضوعت: اظهارات ترامپ در ابتدای دیدارش با رئیس‌جمهور لبنان در کاخ سفید، نشان داد که او در حال حاضر علاقه‌ای به آتش‌بس ندارد و به سمت تشدید حملات به ایران حرکت می‌کند.

او چه می‌گوید: ترامپ گفت: «ما به احتمال بسیار زیاد به زودی آن منطقه را هدف قرار خواهیم داد. آن‌ها هیچ کاری نمی‌توانند در این باره بکنند. می‌دانید، معمولاً من چنین چیزی را نمی‌گویم. اگر فکر می‌کردم آن‌ها می‌توانند کاری بکنند، هرگز این را نمی‌گفتم. اما ما به زودی و بسیار سنگین آن منطقه را هدف قرار خواهیم داد.»

ترامپ گفت آمریکا فکر می‌کند ایران «ممکن است» سانتریفیوژهایی را در این سایت ذخیره کرده باشد اما افزود: «ما این را به طور رسمی ثبت نکرده‌ایم.» حتی اگر ایران چنین کاری کرده باشد، «این به معنای چیزی نیست مگر اینکه آن‌ها مواد [هسته‌ای] را داشته باشند.» او گفت ایران چنین موادی ندارد.

روزنامه وال استریت ژورنال روز دوشنبه گزارش داد که اسرائیل اطلاعاتی در اختیار آمریکا قرار داده که نشان می‌دهد ایران هزاران سانتریفیوژ را به کوه پیک‌اکس منتقل کرده است.

با این حال: مشخص نیست که آیا ارتش آمریکا بمب‌هایی در اختیار دارد که بتواند به صخره‌های بالای این تأسیسات عمیق زیرزمینی نفوذ کند. با این وجود، حمله آمریکا می‌تواند به این سایت آسیب وارد کرده و تونل‌های ورودی آن را مسدود کند.

آخرین تحولات: مقامات آمریکایی می‌گویند ترامپ در جنگ ایران به یک دو راهی نزدیک شده و دو گزینه را در نظر دارد.

گزینه اول: پیگیری یک آتش‌بس ۱۰ روزه جدید با هدف بازگشایی تنگه هرمز. قطر، مصر، پاکستان و دیگر میانجی‌های منطقه‌ای او را به انجام این کار ترغیب می‌کنند.

گزینه دوم: آغاز یک کارزار نظامی گسترده مشترک با اسرائیل برای وادار کردن تهران به تسلیم.

وضعیت کنونی: ترامپ روز سه‌شنبه نشان داد که به گزینه دوم متمایل است. او هیچ علاقه‌ای به ازسرگیری مذاکرات با ایران ابراز نکرد.

او گفت: «آن‌ها به شدت می‌خواهند دیدار کنند، و تا زمانی که آماده دیدار به شکلی معنادار نباشند، ما هیچ علاقه‌ای نداریم.»

ترامپ تأکید کرد که آمریکا کارش با جنگ «اصلا تمام نشده است». او گفت ایران هنوز «چیزی ندیده است. ما مهربان بوده‌ایم.»