ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sun, 12.07.2026, 8:42
درگذشت ناگهانی لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی

خبرگزاری رویترز / ۱۲ ژوئیه ۲۰۲۶

لیندسی گراهام، سناتور آمریکایی و از چهره‌های کلیدی حزب جمهوری‌خواه که پس از ریاست‌جمهوری دونالد ترامپ، از منتقدی سرسخت به یکی از وفادارترین متحدان او در کنگره تبدیل شد، در سن ۷۱ سالگی درگذشت.

دفتر این قانون‌گذار ایالت کارولینای جنوبی، صبح روز یکشنبه در شبکه ایکس اعلام کرد که او پس از «یک بیماری کوتاه و ناگهانی» درگذشته است. شبکه ان‌بی‌سی نیوز گزارش داد که نیروهای امدادی شامگاه شنبه به دنبال تماس مربوط به ایست قلبی، به منزل او در کپیتال هیل اعزام شده بودند.

دونالد ترامپ اندکی پس از اعلام خبر درگذشت گراهام، او را «یکی از بزرگ‌ترین افرادی و سناتورهایی که می‌شناختم» و «میهن‌پرستی سخت‌کوش» توصیف کرد.

گراهام در اکتبر ۲۰۱۶ و پس از آنکه ترامپ از تعهد به پذیرش نتیجه انتخابات آمریکا در صورت شکست خودداری کرد، گفته بود: «اگر او شکست بخورد، به این دلیل نخواهد بود که سیستم دستکاری شده، بلکه به این دلیل است که او به عنوان یک نامزد شکست خورده است.»

با این حال، او بعدها به حامی سرسخت ترامپ تبدیل شد، هرچند علناً با تصمیم اوایل سال ۲۰۲۵ ترامپ مبنی بر عفو حدود ۱۵۰ نفر از هوادارانش که در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا حمله کرده بودند، مخالفت کرد و گفت این اقدام می‌تواند به خشونت‌های بیشتری منجر شود.

طبق وب‌سایت رسمی‌اش، گراهام که از طرفداران سیاست‌های نظامی سخت‌گیرانه بود، «همواره برای دستیابی به نتایجی در جنگ با تروریسم تلاش می‌کرد که منافع امنیت ملی بلندمدت ما را تضمین کند.»

گراهام که سابقه نامزدی در انتخابات ریاست‌جمهوری از حزب جمهوری‌خواه را داشت، از حامیان برجسته اسرائیل و اوکراین و از مخالفان سرسخت ایران به شمار می‌رفت.

اسرائیل کاتز، وزیر دفاع اسرائیل، در شبکه ایکس نوشت که از درگذشت گراهام «عمیقاً اندوهگین» است؛ کسی که «در سخت‌ترین لحظات در کنار اسرائیل ایستاد.»

گراهام روز جمعه گفته بود که چین می‌تواند نقش تعیین‌کننده‌ای در تحت فشار قرار دادن روسیه برای مذاکرات صلح و پایان دادن به جنگ در اوکراین ایفا کند. گراهام که مرتباً به اوکراین سفر می‌کرد، با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، در کی‌یف دیدار کرده بود. زلنسکی گفت که در این دیدار درباره نیازهای پدافند هوایی اوکراین و لایحه تحریم‌های روسیه گفت‌وگو کردند.

گراهام در میدان میخاییلیفسکا در کی‌یف به خبرنگاران گفت: «تقویت توانایی‌های نظامی اوکراین و هم‌راستا کردن تحریم‌ها با فشار دیپلماتیک می‌تواند مسکو را وادار به مذاکره کند.»

او افزود: «مسیر پایان دادن به این جنگ، مسیر صلح، بیشتر از آنکه از واشنگتن، کی‌یف یا مسکو بگذرد، از پکن می‌گذرد. چین نفوذ بسیار زیادی دارد. دوست دارم از این نفوذ برای خیر جهان استفاده کنند.»

گراهام ادامه داد: «باور ندارم (ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه) هنوز به آن نقطه رسیده باشد، اما برای رسیدن او به آن نقطه، چیز زیادی لازم نیست.»

گراهام اخیراً به عنوان رئیس کمیته بودجه سنا فعالیت می‌کرد و عضو کمیته تخصیص بودجه سنا، کمیته قضایی سنا و کمیته محیط زیست و کارهای عمومی سنا بود.

به گزارش وب‌سایت او، گراهام در سال ۲۰۰۲ به سنای آمریکا راه یافت. پیش از آن، در سال ۱۹۹۴ به عنوان نماینده حوزه سوم کنگره کارولینای جنوبی به مجلس نمایندگان آمریکا انتخاب شده بود.

او هرگز ازدواج نکرد و در سنکا، کارولینای جنوبی زندگی می‌کرد.