ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 10.07.2026, 22:02
تحریم‌های جدید آمریکا علیه نزدیکان مجتبی خامنه‌ای

آندریا شلال / خبرگزاری رویترز / ۱۰ ژوئیه ۲۰۲۶

وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه اعلام کرد که تحریم‌های جدیدی را در ارتباط با ایران وضع کرده است. این تحریم‌ها یک تأمین‌کننده مالی کلیدی مجتبی خامنه‌ای، رهبر جدید ایران، و ۱۳ فرد و نهاد دیگر را هدف قرار می‌دهد. این اقدام پس از آن صورت گرفت که تهران حملات خود به نفتکش‌ها در تنگه هرمز را از سر گرفت.

این تحریم‌ها علی انصاری، بانکدار و تاجر ایرانی مستقر در دبی، را هدف قرار داده است. بریتانیا پیش‌تر او را به دلیل نقشش در حمایت مالی از فعالیت‌های سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و سایر نهادها تحریم کرده بود.

وزارت خزانه‌داری اعلام کرد انصاری ثروت حاصل از منابع عمومی را به یک سبد گسترده از املاک و دارایی‌های تجاری در خارج از کشور منتقل کرده تا خود، نخبگان دولتی و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (IRGC) را ثروتمند کند.

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری (OFAC) همچنین صرافی‌های کلیدی ایرانی و «شرکت‌های پوششی» خارجی را هدف قرار داد. به گفته این نهاد، این شرکت‌ها سالانه میلیاردها دلار را از طرف بانک‌های تحریم‌شده ایرانی جابه‌جا می‌کردند و با استفاده از لایه‌های متعدد شرکت‌های صوری، فعالیت‌های غیرقانونی دولت را پنهان می‌ساختند.

این تحریم‌ها در روزی اعلام شد که پس از یک هفته درگیری‌های تازه، آرامش نسبی برقرار بود. در هفته گذشته، سه نفتکش تجاری قطری و سعودی هدف آتش ایران قرار گرفتند. در پی آن، آمریکا سایت‌های ایرانی را هدف قرار داد و ایران نیز با حملاتی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در کشورهای حاشیه خلیج فارس پاسخ داد.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، روز جمعه گفت که آتش‌بس توافق‌شده با ایران پایان یافته است، اما واشنگتن به درخواست ایران با ادامه گفتگوها موافقت کرده است.

اسکات بسنت، وزیر خزانه‌داری آمریکا، در بیانیه‌ای اعلام کرد: «این وزارتخانه به استفاده از تمام ابزارهای موجود برای منزوی کردن خامنه‌ای و دیگر مقامات ارشد ایران از نظام مالی جهانی ادامه خواهد داد.»

ایران اعلام کرده است که در صورت نقض تفاهم‌نامه توافق‌شده در ماه گذشته توسط آمریکا، برای «دفاع همه‌جانبه» آماده است. محمدباقر قالیباف، مذاکره‌کننده ارشد ایران، در پیامی در تلگرام تأکید کرد که این جنگ هرگز با تسلیم تهران پایان نخواهد یافت.

برت اریکسون، مدیر ارشد شرکت «آبسیدین ریسک ادوایزرز»، گفت که تحریم‌های جدید پیام روشنی به تهران ارسال می‌کند: «واشنگتن دیگر در تلاش برای نجات چارچوب موجود نیست، بلکه در حال آماده شدن برای جایگزینی کامل آن است.»

وزارت خزانه‌داری اعلام کرد انصاری پیش‌تر مالک و مدیر بانک آینده بود؛ بانکی که تحت تحریم آمریکا قرار داشت و اکنون ورشکسته و منحل شده است. این بانک در اواسط اکتبر ۲۰۲۵ به دستور دولت ایران تعطیل شد.

این وزارتخانه افزود انصاری با استفاده از شرکت‌های صوری متعدد و حساب‌های بانکی در حوزه‌های قضایی مختلف، دارایی‌هایی به ارزش میلیون‌ها دلار را تحت شرکت هلدینگ «اسمارت گلوبال لیمیتد» جمع‌آوری کرده است. این شرکت مستقر در سنت کیتس و نویس در سال ۲۰۱۱ تأسیس شد و در املاک و مستغلات تجاری در اروپا، منطقه خلیج فارس و سایر مناطق سرمایه‌گذاری کرده است.

وزارت خزانه‌داری تصریح کرد: «اگرچه این منافع مالی به نام انصاری ثبت شده، اما در نهایت به نفع مالی مجتبی خامنه‌ای، خانواده او و دیگر نخبگان رژیم ایران و سپاه پاسداران است. این افراد با وجود فساد آشکار انصاری و آسیب قابل توجهی که به اقتصاد و مردم ایران وارد کرده، از مجازات او جلوگیری کرده‌اند.»

دفتر کنترل دارایی‌های خارجی همچنین اقداماتی را علیه اتباع ایرانی مرتبط با چندین صرافی، و نیز شرکت «سی‌دی‌ام تریدینگ لیمیتد» مستقر در هنگ‌کنگ اعلام کرد. به گفته این نهاد، این شرکت تراکنش‌های مالی را از طرف آن صرافی‌ها انجام می‌داد. شرکت «نبا الزکی راو متریالز تریدینگ ال‌ال‌سی» مستقر در امارات متحده عربی نیز در فهرست تحریم‌ها قرار گرفت.