ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 19.03.2026, 8:33
آمریکا اعزام نیروی بیشتر به خاورمیانه را بررسی می‌کند

به گفته یک مقام آمریکایی و سه منبع آگاه، دولت دونالد ترامپ در حال بررسی اعزام هزاران نیروی نظامی به خاورمیانه برای تقویت عملیات خود است؛ همزمان ارتش آمریکا در حال آماده‌سازی برای گام‌های احتمالی بعدی در کارزارش علیه ایران است.

این استقرار نیروها می‌تواند گزینه‌های بیشتری در اختیار ترامپ قرار دهد، در حالی که او در حال بررسی گسترش عملیات آمریکا است و جنگ با ایران وارد سومین هفته خود شده است.

به گفته منابع، این گزینه‌ها شامل تأمین عبور امن نفتکش‌ها از تنگه هرمز است؛ مأموریتی که عمدتاً از طریق نیروهای هوایی و دریایی انجام خواهد شد. با این حال، چهار منبع، از جمله دو مقام آمریکایی، گفتند که تأمین امنیت این تنگه می‌تواند مستلزم استقرار نیروهای آمریکایی در سواحل ایران نیز باشد.

رویترز برای امکان صحبت درباره برنامه‌ریزی‌های نظامی، به این منابع اجازه داده است که نامشان فاش نشود.

به گفته سه منبع آگاه و سه مقام آمریکایی، دولت ترامپ همچنین گزینه‌هایی را برای اعزام نیروهای زمینی به جزیره خارگ ایران—که مرکز ۹۰ درصد صادرات نفت این کشور است—مورد بحث قرار داده است. یکی از این مقامات گفت چنین عملیاتی بسیار پرریسک خواهد بود، زیرا ایران توانایی هدف قرار دادن این جزیره با موشک‌ها و پهپادها را دارد.

ایالات متحده در ۱۳ مارس حملاتی را علیه اهداف نظامی در این جزیره انجام داد و ترامپ تهدید کرده است که زیرساخت‌های حیاتی نفتی آن را نیز هدف قرار دهد. با این حال، کارشناسان نظامی می‌گویند با توجه به نقش حیاتی این جزیره در اقتصاد ایران، کنترل آن احتمالاً گزینه‌ای بهتر از نابودی‌اش تلقی می‌شود.

هرگونه استفاده از نیروهای زمینی آمریکا—even در قالب مأموریتی محدود—می‌تواند برای ترامپ ریسک سیاسی قابل‌توجهی به همراه داشته باشد، چرا که حمایت افکار عمومی آمریکا از این کارزار پایین است و خود ترامپ نیز در کارزار انتخاباتی‌اش وعده داده بود که کشور را از درگیر شدن در جنگ‌های جدید خاورمیانه دور نگه دارد.

یکی از منابع آگاه گفت مقام‌های دولت ترامپ همچنین احتمال اعزام نیرو برای تأمین امنیت ذخایر اورانیوم با غنای بالای ایران را بررسی کرده‌اند.

این منابع معتقد نبودند که استقرار نیروهای زمینی در داخل ایران قریب‌الوقوع باشد، اما از ارائه جزئیات برنامه‌ریزی‌های عملیاتی آمریکا خودداری کردند. کارشناسان می‌گویند مأموریت تأمین امنیت ذخایر اورانیوم ایران—even برای نیروهای ویژه آمریکا—بسیار پیچیده و پرخطر خواهد بود.

یک مقام کاخ سفید که نخواست نامش فاش شود گفت: «در حال حاضر تصمیمی برای اعزام نیروهای زمینی گرفته نشده است، اما رئیس‌جمهور ترامپ عاقلانه همه گزینه‌ها را روی میز نگه می‌دارد.»

او افزود: «رئیس‌جمهور بر دستیابی به تمام اهداف تعریف‌شده عملیات “خشم حماسی” متمرکز است: نابودی توان موشک‌های بالستیک ایران، از بین بردن نیروی دریایی آن، اطمینان از اینکه نیروهای نیابتی تروریستی‌اش نتوانند منطقه را بی‌ثبات کنند، و تضمین اینکه ایران هرگز به سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند.»

پنتاگون از اظهار نظر در این باره خودداری کرد.

این بحث‌ها در حالی مطرح می‌شود که ارتش آمریکا همچنان به حمله به نیروی دریایی ایران، ذخایر موشکی و پهپادی و صنایع دفاعی این کشور ادامه می‌دهد.

بر اساس یک گزارش اطلاعاتی منتشرشده از سوی فرماندهی مرکزی آمریکا در روز چهارشنبه—نهادی که بر حدود ۵۰ هزار نیروی آمریکایی در خاورمیانه نظارت دارد—ایالات متحده از زمان آغاز جنگ در ۲۸ فوریه بیش از ۷۸۰۰ حمله انجام داده و تاکنون بیش از ۱۲۰ شناور ایرانی را آسیب زده یا نابود کرده است.

تلفات آمریکا

ترامپ گفته است اهداف او فراتر از تضعیف توان نظامی ایران است و می‌تواند شامل تأمین عبور امن از تنگه هرمز و جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای نیز باشد.

نیروهای زمینی می‌توانند گزینه‌های او برای تحقق این اهداف را گسترش دهند، اما ریسک‌های قابل‌توجهی نیز به همراه دارند. حتی بدون درگیری مستقیم در داخل ایران، تاکنون ۱۳ نیروی آمریکایی در این جنگ کشته شده و حدود ۲۰۰ نفر زخمی شده‌اند، هرچند به گفته ارتش آمریکا، بیشتر این جراحات جزئی بوده است.

ترامپ سال‌ها از رؤسای‌جمهور پیشین به‌دلیل ورود به درگیری‌ها انتقاد کرده و وعده داده بود ایالات متحده را از جنگ‌های خارجی دور نگه دارد. اما اخیراً او احتمال اعزام «نیروهای زمینی» به ایران را نیز رد نکرده است.

یک مقام ارشد کاخ سفید به رویترز گفت ترامپ گزینه‌های مختلفی برای به‌دست آوردن مواد هسته‌ای ایران دارد، اما هنوز تصمیمی در مورد نحوه اقدام نگرفته است. او گفت: «قطعاً راه‌هایی برای دستیابی به آن وجود دارد»، و افزود: «او هنوز تصمیمی نگرفته است.»

تولسی گبرد، مدیر اطلاعات ملی آمریکا، در شهادت کتبی خود به قانون‌گذاران در روز چهارشنبه اعلام کرد که برنامه غنی‌سازی هسته‌ای ایران در پی حملات ماه ژوئن «به‌طور کامل نابود شده» و ورودی‌های تأسیسات زیرزمینی «با سیمان مدفون و مسدود شده‌اند.»

به گفته منابع، بحث‌ها درباره اعزام نیروهای تقویتی آمریکا فراتر از ورود یک گروه آماده آبی-خاکی در هفته آینده به خاورمیانه است؛ گروهی که شامل یک یگان اعزامی تفنگداران دریایی با بیش از ۲۰۰۰ نیرو خواهد بود.

با این حال، یکی از منابع اشاره کرد که ارتش آمریکا با تصمیم به اعزام ناو هواپیمابر «یو‌اس‌اس جرالد آر فورد» به یونان برای تعمیرات پس از وقوع آتش‌سوزی در این شناور، بخش قابل‌توجهی از توان خود را از دست می‌دهد.

ترامپ همچنین در مورد این‌که آیا آمریکا باید امنیت تنگه هرمز را تأمین کند یا نه، مواضع متغیری داشته است.

او پس از آن‌که ابتدا گفته بود نیروی دریایی آمریکا می‌تواند کشتی‌ها را اسکورت کند، از سایر کشورها خواست در باز نگه داشتن این آبراه حیاتی کمک کنند. اما با توجه به استقبال اندک متحدان، ترامپ روز چهارشنبه حتی احتمال کناره‌گیری را مطرح کرد.

او در شبکه «تروث سوشال» نوشت: «کنجکاوم ببینم اگر آنچه از دولت تروریستی ایران باقی مانده را ‘کاملاً از بین ببریم’ و سپس بگذاریم کشورهایی که از این تنگه استفاده می‌کنند — نه ما — مسئول آن باشند، چه اتفاقی می‌افتد؟»