ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sat, 20.12.2025, 8:44
حملات تلافی‌جویانه آمریکا به اهداف داعش در سوریه

ادریس علی و فیل استوارت / خبرگزاری رویترز / ۱۹ دسامبر ۲۰۲۵

ارتش ایالات متحده روز جمعه حملات گسترده‌ای را علیه ده‌ها هدف متعلق به گروه داعش در خاک سوریه انجام داد. مقامات آمریکایی گفتند این حملات در واکنش به حمله اخیر این گروه به نیروهای آمریکایی صورت گرفته است.

ائتلاف تحت رهبری آمریکا طی ماه‌های گذشته عملیات‌های هوایی و زمینی متعددی را در سوریه علیه مظنونان وابسته به داعش اجرا کرده است؛ این عملیات‌ها اغلب با همکاری نیروهای امنیتی سوریه انجام می‌شود.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهوری آمریکا، وعده داده بود پس از حمله‌ای که هفته گذشته در سوریه منجر به کشته شدن چند تن از نیروهای آمریکایی شد، واکنش قاطعی نشان دهد.

وزیر دفاع ایالات متحده، پیت هیگست، اعلام کرد که این حملات مواضع «جنگجویان داعش، زیرساخت‌ها و انبارهای تسلیحاتی آن‌ها» را هدف گرفته است و عملیات با نام رمز «عملیات هاوک‌آی استرایک» (Operation Hawkeye Strike) اجرا شده است.

هیگست افزود: «این آغاز جنگ نیست، بلکه اعلان انتقام است. امروز، دشمنان‌مان را شکار کردیم و کشتیم—بسیاری از آن‌ها را. و این روند ادامه خواهد داشت.»

ترامپ نیز در شبکه‌های اجتماعی اعلام کرد که دولت سوریه از این حملات حمایت کامل کرده و آمریکا «اقدام تلافی‌جویانه بسیار شدیدی» انجام داده است.

رئیس‌جمهوری آمریکا شامگاه جمعه در گردهمایی‌ای در ایالت کارولینای شمالی، این عملیات را «ضربه‌ای سنگین» به اعضای داعش توصیف کرد که آمریکا آنان را مسئول حمله ۱۳ دسامبر به نیروهای ائتلاف می‌داند. او گفت: «ما اراذل داعش را در سوریه هدف قرار دادیم... عملیات بسیار موفقی بود.»

فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) اعلام کرد که بیش از ۷۰ هدف در مناطق مرکزی سوریه مورد اصابت قرار گرفته و جنگنده‌های اردنی نیز این عملیات را همراهی کرده‌اند.

بر اساس گفته یکی از مقامات آمریکایی، این حملات با استفاده از جنگنده‌های F-15 و A-10، بالگردهای آپاچی و سامانه‌های پرتاب راکت HIMARS انجام شده است.

وزارت خارجه سوریه در بیانیه‌ای تأکید کرده است که دمشق همچنان بر تعهد خود برای مبارزه با داعش و جلوگیری از ایجاد «پناهگاه‌های امن برای این گروه در خاک سوریه» پایبند است.

به گفته ارتش آمریکا، روز شنبه گذشته در حمله‌ای در شهر تدمر (پالمیرا) در مرکز سوریه، دو سرباز آمریکایی و یک مترجم غیرنظامی کشته شدند. مهاجم کاروان نیروهای آمریکایی و سوری را هدف قرار داد و در ادامه با شلیک نیروهای محافظ کشته شد. در این حادثه همچنین سه سرباز آمریکایی دیگر زخمی شدند.

در حال حاضر، حدود یک‌هزار نیروی آمریکایی در خاک سوریه باقی مانده‌اند. 

وزارت کشور سوریه اعلام کرده است مهاجم از اعضای نیروهای امنیتی سوریه بوده که ظاهراً با داعش ابراز همدلی می‌کرده است.

دولت فعلی سوریه متشکل از نیروهای سابق شورشی است که سال گذشته و پس از پایان جنگ داخلی ۱۳ ساله، بشار اسد را از قدرت برکنار کردند. در این دولت تعدادی از اعضای شاخه پیشین القاعده در سوریه که از این گروه جدا شده و با داعش درگیر بودند نیز حضور دارند.

دولت سوریه ماه گذشته و پس از سفر «احمد الشرع» رئیس‌جمهوری این کشور به کاخ سفید، در همکاری با ائتلاف تحت رهبری آمریکا علیه داعش به توافقی جدید دست یافت.