ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 09.10.2025, 21:07
ترامپ: ایران «کاملاً موافق» توافق غزه است

دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، روز پنجشنبه گفت که ایران پس از حمایت از طرح او برای برقراری آتش‌بس در نوار غزه، به دنبال همکاری برای یک توافق صلح گسترده‌تر در خاورمیانه است.

ترامپ در حالی که آماده سفر به خاورمیانه در این آخر هفته می‌شود، گفت: «ایران اکنون می‌خواهد روی صلح کار کند. آنها به ما اطلاع داده‌اند و اذعان کرده‌اند که کاملاً موافق این توافق هستند. آنها فکر می‌کنند این چیز خوبی است، بنابراین ما از این موضوع قدردانی می‌کنیم و با ایران همکاری خواهیم کرد.»

او افزود: «همانطور که می‌دانید، ما تحریم‌های بزرگی علیه ایران و بسیاری از چیزهای دیگر داریم. ما دوست داریم آنها نیز بتوانند کشور خود را بازسازی کنند، اما آنها نمی‌توانند سلاح هسته‌ای داشته باشند.»

اشاره ترامپ به حملات ماه ژوئن به تاسیاسات هسته‌ای ایران بود که او و مقامات ارشد دولت او معتقدند که هرگونه قابلیت هسته‌ای ایران را به طور کامل نابود کرده است.

رئیس جمهور آمریکا عصر روز گذشته ـــ چهارشنبه ۸ اکتبر ـــ در مصاحبه‌ای با فاکس نیوز گفت که زمانی آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله کردند، تهران «حدود یک ماه، شاید دو ماه، تا داشتن سلاح هسته‌ای فاصله داشت».

اسرائیل و حماس روز پنجشنبه ۹ اکتبر ۲۰۲۵، با مرحله اول طرح ۲۰ ماده‌ای ترامپ که در ۲۹ سپتامبر ارائه شد، موفقت کردند. طبق توافق دو طرف، برای پس از برقراری آتش‌بس در غزه، حماس همه گروگان اسرائیلی را در ازای حدود ۲۰۰۰ زندانی فلسطینی و خروج تدریجی نیروهای اسرائیلی از کل نوار غزه آزاد خواهد کرد.

مرحله دوم طرح ترامپ، خواستار ایجاد یک سازوکار جدید حکومتی در غزه بدون مشارکت حماس، تشکیل یک نیروی امنیتی متشکل از فلسطینی‌ها و نیروهایی از کشورهای عربی و اسلامی و خلع سلاح حماس است. همچنین بودجه عربی و اسلامی برای دولت جدید و بازسازی نوار غزه، با مشارکت محدود تشکیلات خودگردان فلسطین، پیش‌بینی شده است.

پوتین: اسرائیل به ما گفته به‌دنبال درگیری با ایران نیست

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه روز پنج‌شنبه گفت اسرائیل تمایلی به هیچ نوع رویارویی با ایران ندارد و به‌دنبال حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اوضاع» است.

به گزارش ایسنا، پوتین در دومین اجلاس روسیه و آسیای مرکزی تاکید داشت که ایران مایل به دنبال کردن مسیر دیپلماتیک برای حل‌وفصل برنامه مسئله هسته‌ای خود است.

او گفت: ما با شرکای ایرانی خود در تماس نزدیک هستیم و عزم آنها را برای یافتن راه‌حل‌های قابل قبول متقابل و از سرگیری همکاری سازنده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی احساس می‌کنیم.

رئیس‌جمهور روسیه تاکید کرد که مسئله هسته‌ای ایران فقط از طریق دیپلماتیک قابل حل‌وفصل می‌باشد.

به نوشته خبرگزاری تاس، رئیس‌جمهور روسیه تأیید کرد که با «رافائل گروسی»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی (IAEA)، به تفصیل در مورد وضعیت پیرامون برنامه هسته‌ای ایران گفتگو کرده است.

وی گفت: اگر توجه داشته باشید، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیراً از کشور ما بازدید کرد. ما این موضوع را به تفصیل مورد بحث قرار دادیم و او همچنین به تعهد طرف ایرانی برای حل همه مسائل اشاره کرد.

«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، در جریان سفرش به روسیه، تمایل ایران برای حل تمام مسائل مرتبط با توافق هسته‌ای را مورد تاکید قرار داده است.

به گفته پوتین «هنوز مسائل فنی وجود دارد، اما همه آنها، هنگامی که توافقات حاصل شده اجرا شوند، در دستیابی به توافق نهایی در مورد این مسئله بسیار پیچیده منطقه‌ای نقش خواهند داشت.»

وی همچنین با تاکید بر اینکه اسرائیل تمایلی به هیچ نوع رویارویی با ایران ندارد و به‌دنبال حل‌وفصل مسالمت‌آمیز اوضاع» است، افزود: «ما به تماس‌ها با اسرائیل ادامه می‌دهیم و از رهبران اسرائیلی پیام‌هایی دریافت کرده‌ایم تا به دوستان ایرانی‌مان منتقل کنیم و آن این است که اسرائیل خواهان حل‌وفصل دیپلماتیک است و به دنبال درگیری نیست.»