ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sat, 17.05.2025, 13:37
پلیس لندن سه ایرانی را به جاسوسی متهم کرد

سه فرد مظنون به جاسوسی برای ایران روز شنبه در دادگاهی در لندن حاضر شدند؛ آنان متهم هستند که با هدف وارد آوردن «خشونت جدی» علیه روزنامه‌نگاران مستقر در بریتانیا، این افراد را هدف قرار داده‌اند.

مصطفی سپهوند، ۳۹ ساله، فرهاد جوادی منش، ۴۴ ساله، و شاپور قله‌علی خانی نوری، ۵۵ ساله، همگی ساکن لندن، به صورت بازداشت‌شده در دادگاه وست‌مینستر مجیستریت حاضر شدند.

آنان متهم هستند که روزنامه‌نگاران وابسته به شبکه ایران اینترنشنال، یک رسانه مستقل مستقر در لندن، را هدف قرار داده‌اند.

این سه متهم پس از ارائه درخواست پناهندگی، اجازه اقامت موقت در بریتانیا دریافت کرده بودند. آن‌ها بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۲۲  از جمله از طریق قایق‌های کوچک، وارد بریتانیا شده‌اند. گفته شده مصطفی سپهوند در سال ۲۰۱۶ درون یک کامیون پنهان شده و وارد کشور شده است.

اتهامات این سه مرد مربوط به تخلفات صورت‌گرفته تحت «قانون امنیت ملی» در بازه زمانی سال ۲۰۲۴ تا امسال است. پلیس آن‌ها را دو هفته پیش بازداشت کرده است.

بر اساس کیفرخواست، آنان به انجام اقداماتی متهم‌اند که به‌طور بالقوه به یک سرویس اطلاعاتی خارجی — مشخصاً جمهوری اسلامی ایران — در اجرای فعالیت‌هایی مرتبط با بریتانیا کمک می‌کرده و آنان می‌دانستند یا باید منطقاً می‌دانستند که اقداماتشان ممکن است به نفع یک سرویس اطلاعاتی خارجی باشد.

یوت کوپر، وزیر کشور بریتانیا، در واکنش به طرح اتهامات روز شنبه، در بیانیه‌ای گفت: «ایران باید به‌خاطر اقدامات خود پاسخ‌گو باشد. ما همچنین باید اختیارات خود را برای حفاظت از امنیت ملی تقویت کنیم، چرا که تهدیدهای فزاینده از سوی دولت‌های خارجی را در خاک خود تحمل نخواهیم کرد.»

مصطفی سپهوند، ساکن سنت جانز وود لندن، علاوه بر اتهامات فوق، متهم به انجام عملیات‌های شناسایی، مراقبت و تحقیقات منبع‌باز با هدف اعمال خشونت جدی علیه یک فرد در بریتانیاست.

فرهاد جوادی منش، ساکن کنسال رایز لندن و شاپور نوری، ساکن ایلینگ لندن، نیز متهم‌اند که با هدف انجام خشونت جدی علیه یک فرد در بریتانیا توسط دیگران، در عملیات مراقبت و شناسایی مشارکت داشته‌اند.

پلیس اعلام کرده است که فرد چهارمی، ۳۱ ساله، نیز در تاریخ ۹ مه (۱۹ اردیبهشت) در ارتباط با این پرونده بازداشت شده بود، اما روز پنج‌شنبه بدون طرح اتهام آزاد شد.

بر اساس ادعای مطرح‌شده، این سه مرد عملیات مراقبتی انجام داده‌اند تا محل فعالیت روزنامه‌نگاران مرتبط با شبکه ایران اینترنشنال را شناسایی کنند.

ایران اینترنشنال رسانه‌ای است که محتوای انتقادی علیه حکومت فعلی جمهوری اسلامی ایران تولید می‌کند و در ایران به عنوان یک «سازمان تروریستی» معرفی شده است.

سه متهم روز شنبه در حالی که لباس‌های ورزشی خاکستری به تن داشتند و هشت مأمور امنیتی آن‌ها را همراهی می‌کردند، در جایگاه دادگاه حاضر شدند. مصطفی سپهوند با ویلچر به دادگاه آورده شده بود.

هیچ‌یک از متهمان در این جلسه دادگاه به اتهامات پاسخ ندادند. قاضی ناحیه‌ای، آنابل پیلینگ، دستور بازداشت موقت آنان را صادر کرد تا در تاریخ ۶ ژوئن (۱۶ خرداد) در دادگاه «اولد بیلی» حاضر شوند.

دومینیک مورفی، رئیس فرماندهی مبارزه با تروریسم پلیس متروپولیتن لندن، گفت که اتهامات بسیار جدی مطرح‌شده در روز شنبه، نتیجه یک تحقیق بسیار پیچیده و پرشتاب بوده است.

او افزود: «کارآگاهان ما از لحظه بازداشت این افراد، به‌طور شبانه‌روزی مشغول کار بوده‌اند» و تأکید کرد که مأموران پلیس با افراد مستقیمأ تحت تأثیر قرار گرفته نیز تماس گرفته‌اند.

فرانک فرگوسن، رئیس بخش جرایم خاص و مقابله با تروریسم در دفتر دادستانی کل بریتانیا (CPS)، هشدار داد: «کاملاً ضروری است که هیچ‌گونه گزارش، تفسیر یا انتشار اطلاعاتی در فضای آنلاین صورت نگیرد که بتواند روند دادرسی را به هر شکلی تحت تأثیر قرار دهد یا به آن آسیب بزند.»

منبع: بی‌بی‌سی جهانی