ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sun, 04.05.2025, 9:24
پلیس بریتانیا ۷ ایرانی را در عملیات ضدترور بازداشت کرد

مقامات در اروپا مدت‌هاست درباره تروریسم مورد حمایت ایران در اروپا هشدار می‌دهند. اکنون، پلیس انگلستان در دو عملیات جداگانه ضد تروریسم، چندین ایرانی را دستگیر کرده است.

پلیس متروپولیتن لندن روز یکشنبه اعلام کرد که مأموران مبارزه با تروریسم بریتانیا هشت مرد، از جمله هفت تبعه ایرانی، را در ارتباط با دو تحقیق جداگانه دستگیر کرده‌اند.

در یکی از این موارد، چهار ایرانی و یک مرد دیگر که ملیت او هنوز مشخص نشده است، روز شنبه به ظن آماده‌سازی برای یک اقدام تروریستی علیه یک مکان واحد دستگیر شدند.

پلیس در بیانیه‌ای که اوایل روز یکشنبه منتشر شد، گفت: «این تحقیقات مربوط به یک توطئه مشکوک برای هدف قرار دادن یک مکان خاص است.» پلیس افزود که نام این مکان «به دلایل عملیاتی» ذکر نشده است.

دومینیک مورفی، رئیس فرماندهی مبارزه با تروریسم پلیس متروپولیتن لندن، گفت که تحقیقات «به سرعت در حال انجام» است و پلیس «با افراد حاضر در محل حادثه همکاری نزدیکی دارد تا آنها را در جریان امور قرار دهد.»

وی افزود: «تحقیقات هنوز در مراحل اولیه خود است و ما در حال بررسی مسیرهای مختلف تحقیق درباره هرگونه انگیزه بالقوه و همچنین شناسایی این موضوع هستیم که آیا ممکن است خطر بیشتری برای عموم در ارتباط با این موضوع وجود داشته باشد یا خیر.»

پلیس اعلام کرد که دو نفر از اتباع ایرانی ۲۹ ساله، یکی ۴۶ ساله و دیگری ۴۰ ساله بودند. آنها در لندن و سویندون، حدود ۸۰ مایلی غرب پایتخت، و در استاکپورت و روچدیل در شمال غربی دستگیر شدند. مرد دیگر در منطقه منچستر دستگیر شد.

پلیس در بیانیه‌ای بعدی اعلام کرد که سه ایرانی ۳۹، ۴۴ و ۵۵ ساله روز شنبه در مکان‌های جداگانه‌ای در لندن دستگیر شدند، اما این دستگیری‌ها به تحقیقات دیگر ارتباطی نداشتند.

پلیس اعلام کرد: «هر سه مرد بازداشت شده‌اند و جستجوها در سه آدرس ادامه دارد.» آنها افزودند که این مردان تحت قانون امنیت ملی ۲۰۲۳ که برای تشدید حفاظت در برابر اقدامات خصمانه علیه بریتانیا وضع شده است، دستگیر شده‌اند.

ایوت کوپر، وزیر کشور، این دستگیری‌ها را «رویدادهای جدی که نشان دهنده الزام مداوم برای تطبیق پاسخ ما به تهدیدات امنیت ملی است» توصیف کرد.

وی افزود: «دولت همچنان با پلیس و سازمان‌های اطلاعاتی برای پشتیبانی از تمام اقدامات و ارزیابی‌های امنیتی مورد نیاز برای حفظ امنیت کشور همکاری می‌کند.»

جزئیات بیشتری از نوع توطئه‌های تحت بررسی ارائه نشده است.

کن مک‌کالوم، رئیس MI5، سرویس امنیت داخلی بریتانیا، در سخنرانی سال گذشته خود، ایران را به عنوان کشوری که نگرانی فزاینده‌ای برای پلیس مبارزه با تروریسم دارد، معرفی کرد. او گفت که از ژانویه ۲۰۲۲، سرویس‌های امنیتی به ۲۰ توطئه تحت حمایت ایران که تهدیدهای بالقوه مرگباری را برای شهروندان و ساکنان بریتانیا ایجاد کرده بودند، واکنش نشان داده‌اند.

آقای مک‌کالوم به عنوان مثال به زندانی شدن مردی در دسامبر گذشته به دلیل شناسایی مقر آن زمان ایران اینترنشنال، یک کانال تلویزیونی مخالف فارسی زبان که از بریتانیا فعالیت می‌کند، اشاره کرد.

وس استریتینگ، وزیر بهداشت، روز یکشنبه در گفتگو با بی‌بی‌سی گفت که دولت «بدیهی است که تا جایی که می‌توانیم مردم را در جریان امور قرار خواهیم داد»، اما افزود: «با توجه به اینکه این تحقیقات زنده هستند، اظهار نظر بیشتر در این مورد برای من مناسب نخواهد بود.»