ایالات متحده روز چهارشنبه تحریمهایی را علیه نهادهایی اعمال کرد که متهم به مشارکت در تجارت غیرقانونی نفت و محصولات پتروشیمی ایران بودند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزارت امور خارجه آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که تحریمهایی علیه هفت نهاد مستقر در امارات متحده عربی، ترکیه و ایران اعمال کرده است که متهم به تجارت نفت و محصولات پتروشیمی ایران هستند. همچنین دو کشتی نیز هدف تحریم قرار گرفتند.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، در بیانیهای جداگانه اظهار داشت که این اقدام چهار فروشنده و یک خریدار محصولات پتروشیمی ایران به ارزش صدها میلیون دلار را هدف قرار داده است.
اقدام روز چهارشنبه جدیدترین حرکت علیه تهران از زمان احیای کارزار «فشار حداکثری» توسط ترامپ است که شامل تلاش برای به صفر رساندن صادرات نفت ایران و جلوگیری از توسعه تسلیحات هستهای توسط تهران میشود.
روبیو گفت: «رئیسجمهور متعهد است که صادرات غیرقانونی نفت و محصولات پتروشیمی ایران، از جمله صادرات به چین، را در چارچوب کارزار فشار حداکثری به صفر برساند.»
بیانیه مارکو روبیو، وزیر امور خارجه
۳۰ آوریل ۲۰۲۵
وزارت امور خارجه امروز تحریمهایی را علیه هفت نهاد فعال در تجارت نفت و محصولات پتروشیمی ایران اعمال میکند و دو کشتی را به عنوان داراییهای مسدود شده شناسایی میکند. رئیسجمهور متعهد است که صادرات غیرقانونی نفت و محصولات پتروشیمی ایران، از جمله صادرات به چین، را در چارچوب کارزار فشار حداکثری به صفر برساند.
این اقدام چهار فروشنده و یک خریدار محصولات پتروشیمی ایران به ارزش صدها میلیون دلار را هدف قرار میدهد.
علاوه بر این، وزارت امور خارجه یک شرکت مدیریت دریایی را که نقش کلیدی در زنجیره تأمین انرژی خام ایران ایفا کرده و میلیونها بشکه محصولات نفتی ایران را حمل میکند، و همچنین یک شرکت بازرسی بار مستقر در ایران را تحریم میکند.
دو کشتی تحت مدیریت این شرکت مدیریت دریایی نیز به عنوان داراییهای مسدود شده شناسایی میشوند.
تا زمانی که ایران تلاش کند از طریق درآمدهای نفتی و پتروشیمی فعالیتهای بیثباتکننده خود را تأمین مالی کند و از فعالیتهای تروریستی و گروههای نیابتی خود حمایت کند، ایالات متحده اقداماتی را برای پاسخگو کردن ایران و همه شرکای آن که در دور زدن تحریمها مشارکت دارند، انجام خواهد داد.
همه اهداف بر اساس فرمان اجرایی (E.O.) 13846 که تحریمهای خاصی را در مورد ایران مجاز و مجدداً اعمال میکند، و در راستای یادداشت امنیت ملی رئیسجمهور شماره ۲ تعیین شدهاند.
هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد در نیویورک به درخواست اظهارنظر پاسخی فوری نداد.
این اقدام در حالی صورت میگیرد که ایالات متحده مذاکرات با ایران درباره برنامه هستهای این کشور را از سر گرفته است. مذاکرهکنندگان آمریکایی و ایرانی روز شنبه در رم دوباره دیدار خواهند کرد.
در دوره اول ریاستجمهوری ترامپ (۲۰۱۷-۲۰۲۱)، او آمریکا را از توافق سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرتهای جهانی خارج کرد که محدودیتهای شدیدی بر فعالیتهای غنیسازی اورانیوم تهران در ازای رفع تحریمها اعمال میکرد. ترامپ همچنین تحریمهای گستردهای را دوباره اعمال کرد.
از آن زمان، ایران از محدودیتهای آن توافق در زمینه غنیسازی اورانیوم بسیار فراتر رفته است.
قدرتهای غربی ایران را متهم میکنند که با غنیسازی اورانیوم به سطح بالایی از خلوص قابل استفاده در تسلیحات، به دنبال توسعه مخفیانه توانایی ساخت سلاح هستهای است، در حالی که تهران میگوید برنامه هستهایاش کاملاً برای اهداف تولید انرژی غیرنظامی است.