سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد به ایران هشدار داد که در صورت حملهای دیگر به اسرائیل با «عواقب شدید» روبهرو خواهد شد.
لیندا توماس گرینفیلد در نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل که شامگاه دوشنبه هفتم آبان درباره خاورمیانه و در پی حملات اسرائیل به ایران تشکیل شد هشدار داد که اگر ایران اقدام تهاجمی بیشتری علیه اسرائیل یا نیروهای آمریکا در منطقه انجام دهد با پیامدهای شدید آن مواجه خواهد شد.
نماینده آمریکا در این نشست همچنین تاکید کرد که حملات اخیر اسرائیل به ایران «باید پایان تبادل مستقیم آتش» بین دو کشور باشد.
خانم توماس گرینفیلد با اشاره به حمله قبلی موشکی ایران به اسرائیل گفت این حملات با محکومیت ایالات متحده، رهبران گروه هفت و شمار دیگری از رهبران کشورهایی که در این نشست حضور دارند روبهرو شد و «آنها تأیید کردند که [این اقدام] باید برای ایران عواقب جدی داشته باشد».
او همچنین با تاکید بر حق اسرائیل برای دفاع از خود افزود: «پیام ما برای ایران روشن است؛ اگر تصمیم به اقدامات تهاجمی بیشتر علیه اسرائیل یا نیروهای آمریکایی در منطقه بگیرد، با عواقب شدیدی روبهرو خواهد شد.»
لیندا توماس گرینفیلد همچنین گفت که ایالات متحده در عملیات نظامی اخیر اسرائیل علیه ایران مشارکت نداشت.
او با تأکید بر اینکه ایالات متحده نمیخواهد شاهد تشدید بیشتر تنشها باشد گفت: «ما بار دیگر از ایران میخواهیم که حملات خود علیه اسرائیل و حمایت از گروههای نیابتیاش را متوقف کند».
نشست اضطراری شورای امنیت سازمان ملل به درخواست ایران و با حمایت الجزایر، چین و روسیه برگزار شد.
در این نشست همچنین باربارا وودوارد، نماینده دائم بریتانیا در سازمان ملل، تاکید کرد که ایران نباید به حملات اخیر اسرائیل پاسخ بدهد.
خانم وودوارد افزود: «حمله تشدید کننده ایران به اسرائیل در اوایل ماه جاری آخرین حمله در تاریخ طولانی فعالیتهای بیثبات کننده ایران در منطقه، از جمله از طریق حمایت سیاسی، مالی و نظامی از شبه نظامیان، حزبالله و حماس بود».
او با تأکید بر اینکه ایران باید به حمایت از این گروهها پایان دهد گفت: «همه طرفها باید خویشتن داری کنند» و «جنگ منطقهای به نفع هیچ کس نیست».
ایران خواستار محکومیت اسرائیل شد
با این حال امیرسعید ایروانی، نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، در این نشست اسرائیل را به «نقض حاکمیت و تمامیت ارضی» ایران و «نقض حقوق بینالملل» و «منشور سازمان ملل متحد» متهم کرد و خواستار «محکومیت صریح و اقدام قاطع» شورای امنیت شد.
او در سخنان خود بارها ایالات متحده را به «حمایت بیقید و شرط» از اسرائیل و «مانعتراشی در انجام وظایف شورای امنیت» متهم کرد و گفت حمایتهای آمریکا باعث شده است که اسرائیل با حملات خود در غزه، لبنان، و ایران «به طور جدی صلح و امنیت منطقهای را تضعیف نماید».
امیرسعید ایروانی همچنین با بیان اینکه پدافند هوایی ایران «مانع از وارد آمدن خسارات گسترده شد»، بار دیگر بر محفوظ بودن «حق ذاتی ایران برای پاسخگویی» به اسرائیل تاکید کرد.
سفیر چین در سازمان ملل نیز در این نشست «نقض حاکمیت و تمامیت ارضی ایران» را محکوم کرد و نماینده روسیه هم ایالات متحده را به حمایت اطلاعاتی از اسرائیل در حمله به ایران متهم کرد.
نماینده عراق در سازمان ملل هم در این نشست تاکید کرد که کشورش شکایت خود از اسرائیل را پیگیری خواهد کرد؛ ساعاتی پیش از این جلسه، سخنگوی دولت عراق خبر داده بود که بغداد با ارائه یادداشت اعتراضی به سازمان ملل و شورای امنیت این سازمان، از نقض حریم هوایی خود توسط اسرائیل شکایت کرده است.
اسرائیل در واکنش به حملات موشکی گسترده ایران به این کشور بامداد پنجم آبان از هدف قرار دادن مواضع نظامی در ایران خبر داد.
مقامهای ایران از کشته شدن چهار نظامی و یک شهروند غیرنظامی در این حملات خبر داده و در عین حال گفتهاند که بهدلیل «عملکرد موفق پدافند هوایی»، «خسارت محدود و کماثری» وارد شده است.
با این حال رسانههای مختلف بینالمللی با استناد به تصاویر ماهوارهای و اظهارات کارشناسان گزارش دادهاند که در حملات بامداد شنبه اسرائیل آسیبهای جدی به سامانههای پدافندی و تاسیسات موشکهای بالستیک ایران وارد شده است.
رادیو فردا