دوشنبه ۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - Monday 28 April 2025
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 11.04.2025, 15:09

اتحادیه اروپا ۹ مقام ایرانی را تحریم می‌کند


دو دیپلمات اروپایی به خبرگزاری رویترز گفتند، وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا قصد دارند ۹ مقام ایرانی مرتبط با آنچه این اتحادیه «سیاست گروگان‌گیری دولتی ایران» می‌نامد را در فهرست تحریم‌های خود قرار دهند. انتظار می‌رود این اقدام روز دوشنبه تصویب شود.

در سال‌های اخیر، نهادهای نظامی امنیتی ایران ده‌ها نفر از شهروندان دوتابعیتی و خارجی را، عمدتاً به اتهام جاسوسی و مسائل امنیتی، بازداشت کرده‌اند. به گفته دیپلمات‌ها، حداقل ۲۰ نفر از این افراد شهروند کشورهای اروپایی هستند.

گروه‌های حقوق بشری ایران را متهم کرده‌اند که از طریق این بازداشت‌ها به دنبال کسب امتیاز از کشورهای دیگر است؛ اتهامی که ایران آن را رد کرده و به رسمیت شناختن تابعیت دوگانه را نیز انکار می‌کند.

فرانسه هبری تلاش‌ها برای افزایش فشار بر ایران در این موضوع را بر عهده داشته است. دو نفر از شهروندان فرانسوی در شرایطی که این کشور آن را مشابه شکنجه توصیف کرده، بازداشت شده‌اند.

ژان-نوئل بارو، وزیر امور خارجه فرانسه، اوایل این هفته به قانون‌گذاران گفت: «برای آزادی آن‌ها، فشار بر رژیم ایران را افزایش خواهیم داد.»

وی  بدون اشاره به تعداد افراد مورد نظر افزود: «ما روز دوشنبه تحریم‌های اروپایی جدیدی علیه مقامات ایرانی مسئول این سیاست گروگان‌گیری دولتی وضع خواهیم کرد».

یک دیپلمات ارشد اروپایی و دیپلمات دیگری اعلام کردند که ۹ نفر از کسانی که مسئول این سیاست شناخته شده‌اند، به فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا اضافه خواهند شد. این تحریم‌ها شامل مسدود کردن دارایی‌ها و ممنوعیت سفر است. اسامی این افراد اعلام نشده است.

دیپلمات ارشد اظهار داشت: «باید علیه این سیاست که افراد را در خیابان‌ها بازداشت کرده و به زندان می‌اندازند تا چیزی از کشورهای عضو اتحادیه اروپا به دست آورند، اقدام کرد و این همان کاری است که اکنون انجام می‌دهیم.»

در راستای تلاش‌ها برای افزایش فشار بر ایران، فرانسه در حال آماده‌سازی شکایتی علیه ایران در دیوان بین‌المللی دادگستری (ICJ) به دلیل نقض حق حفاظت کنسولی است.

همچنین ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا در ماه‌های اخیر موضع سخت‌تری نسبت به پیشرفت برنامه هسته‌ای تهران و حمایت نظامی آن از روسیه اتخاذ کرده‌اند.



 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2025 | editor@iran-emrooz.net