جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - Friday 19 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 12.06.2011, 8:02


هدی صابر روزنامه نگار، و فعال ملی مذهبی در پی سکته قلبی که عوارض ناشی از اعتصاب غذا بامداد امروز دیده از جهان فرو بست.

به گزارش تحول سبز، هدی صابر از فعالان ملی‌مذهبی که از مدتی پیش و در پی اعتراض به خشونت‌های نیروهای امنیتی در برگزاری مراسم مهندس عزت الله سحابی که منجر به شهادت دخترش هاله سحابی شده بود به همراه تنی چند از فعالان ملی مذهبی در زندان دست به اعتصاب غذا زده بود بامداد امروز و بر اثر سکته قلبی دیده از جهان فرو بست. به گفته پزشکان متخصص سکتهٔ قلبی وی ناشی از عوارض اعتصاب غذا بوده است.

بر اساس گزارش‌های رسیده پزشکان بیمارستان مدرس علت عدم نجات وی را سهل انگاری مقامات زندان در انتقال به موقع به بیمارستان ذکر نموده و عنوان داشته‌اند که در صورتیکه انتقال ایشان در اسرع وقت صورت می‌گرفت و ایشان تحت مراقبت‌های ویژه قرار می‌گرفتند نجات وی از مرگ حتمی بوده است.

هدی صابر که بار‌ها از سوی مقامات قضایی ایران به علت فعالیت‌های سیاسی خود روانه زندان شده بود، پس از دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز به دستور مقامات قضایی بار دیگر بازداشت و روانه زندان شده بود.

این روزنامه نگار زندانی که از دوم مرداد ماه سال گذشته – برای چندمین بار- بازداشت شده، بود چندی پیش و در پی اعتصاب غذای خود طی پیامی به مردم اعلام داشته بود: ما دو عضو خانواده فکری – سیاسی ملی – مذهبی در اعتراض به فاجعه روز چهارشنبه ۱۱ خرداد ماه ۹۰ و تهاجم منجر به مرگ فرزند اول سحابی بزرگ که مادرصفت و خواهرگونه در خدمت مردمان و آسیب دیدگان وقایع دو سال اخیر میهن بود، از‌گاه غروب پنجشنبه ۱۲ خرداد ماه در بند ۳۵۰ زندان اوین بدون طرح هیچ گونه مطالبه و خواسته شخصی، دست به اعتصاب غذای‌تر می‌زنیم و با آب و چای و قند و نمک، سر می‌کنیم.

گفتنی ست، پس از درگذشت ایشان مسئولین قضایی و مامورین وزارت اطلاعات از تحویل جنازه ایشان خودداری کرده و تا کنون نیز اجازه برنامه ریزی به خانواده وی جهت برگزاری مراسم تشییع و تدفین را نداده‌اند.

آقای محمد نوری‌زاد صبح امروز در فیس بوک نوشتند از ۲۴ ساعت قبل ، هدی صابر به مراقبین فریاد میزده که درد دارند و متأسفانه دیشب ساعت ۱۲ و نیم حالشان بهم می‌خورد، و نزدیک ۳ ساعت بیشتر تحت پرستاری و مداوا نبودند و متأسفانه فوت می‌کنند. و خانواده ایشان هم اکنون سر جنازه ایشان ، در بیمارستان مدرس تهران هستند.



فریاد مظلومانه همسر صابر مقابل بیمارستان مدرس: جنازه را تحویلمان بدهید

«جنازه را تحویل مان بدهید.» این فریادهای همسر هدی صابر در مقابل بیمارستان مدرس تهران است .

به گزارش خبرنگار کلمه از مقابل بیمارستان مدرس در نزدیکی سعادت آباد تهران تعداد زیادی از افراد خانواده ، دوستان و فعالان مدنی این روزنامه نگار مقابل این بیمارستان تجمع کرده اند. خانواده هدی صابر مدام فریاد می زنند که جنازه را تحویل مان بدهید اما تنها جوابی که می شنوند فریادهای فردی است که خود را قاضی کشیک معرفی می کند و می گوید که خانواده از آنجا دور شوند.

همچنین خبر می رسد جمعیت حاضر مقابل بیمارستان فریاد الله اکبر سر می دهند.

هدی صابر روزنامه نگار، و فعال ملی مذهبی در پی اعتصاب غذا در زندان اوین و انتقال به بیمارستان صبح امروز در گذشت .

هدی صابرو امیر خسرو دلیر ثانی از فعالان ملی مذهبی در اعتراض به کشته شدن هاله سحابی و اتفاقاتی که در جریان برگزاری مراسم تشییع جنازه عزت الله سحابی ، فعال ملی-مذهبی و پدر هاله رخ داده بود دست به اعتصاب غذا زده بودند .

وی صبح امروز پس از ده روز اعتصاب غذا بر اثر حمله قلبی که به گفته پزشکان متخصص ناشی از عوارض اعتصاب غذا بوده است برای همیشه این جهان را ترک کرد.

هدی صابر ، مترجم و روزنامه نگار سالها ازسر دبیران مجله توقیف شده ایران فردا بود . او از دوم مردادماه سال ۸۹ در بند ۳۵۰ زندان اوین به سر می برد.

طبق گزارش های منتشر شده از پزشکان بیمارستان مدرس علت مرگ او سهل انگاری مقامات زندان در انتقال به موقع او به بیمارستان است.

مسئولان قضایی و ماموران وزارت اطلاعات تا لحظه تنظیم خبر در ساعت ۲ بعد از ظهر از تحویل پیکر او به خانواده اش خودداری کرده و تا کنون نیز اجازه برنامه ریزی به خانواده وی جهت برگزاری مراسم تشییع را نداده اند.


انتقال پیکر هدی صابر به پزشکی قانونی / جنازه به خانواده تحویل داده نشد


ماموران امنیتی دقایقی پیش جنازه هدی صابر را از مقابل بیمارستان مدرس تهران به آمبولانسی منتقل کرده و گفتند که او را به پزشکی قانونی منتقل می کنند. آنها حاضر نشدند جنازه را به خانواده تحویل بدهند .

به گزارش خبرنگار کلمه ، نیروهای گارد ضد شورش و نیروی انتظامی دور تا دور بیمارستان را محاصره کرده اند . فرزند و همسر هدی صابر با اصرار زیاد خود را به آمبولانس رسانده و اعلام کردند که باید آنها را نیز با خود به جایی ببرند که پیکر عزیزان شان را منتقل می کنند .

جمعیت زیادی مقابل بیمارستان مدرس گرد آمده اند و فریاد الله اکبر به گوش می رسد . خواهران صابر با ماموران نیروی انتظامی درگیر شده و برادر صابر نیز در مقابل بیمارستان بیهوش شده است .

اطراف بیمارستان مدرس تهران به شدت جو امنیتی حاکم است.





درباره هدا صابر
منبع: ویکی‌پدیا

هدی صابر، متولد ۲۶ اسفند ۱۳۳۸، روزنامه نگار، مترجم، و فعال ملی مذهبی و از گردانندگان مجله توقیف شده "ایران فردا" بود.

آقای صابر ۸ بهمن ۱۳۷۹ دستگیرشد و پس از پایان محاکمه اش در روزهای ۱۴ و ۱۵ اسفند، در ۲۱ اسفند ۱۳۸۰ با سپردن ۱۳۰ میلیون تومان وثیقه آزاد شد.

در ۲۰ اردیبهشت ۱۳۸۲، توسط شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران (در پشت درهای بسته) به ده سال زندان و ده سال محرومیت از حقوق اجتماعی محکوم شد . او و تقی رحمانی و رضا علیجانی که تقاضای تجدید نظر کرده بودند تا برگزاری دادگاه تجدید نظر آزاد شدند امامجددا ۲۵ خرداد همین سال آنها بدون ارائه هیچ دلیل قانونی و بدون دسترسی به وکیل خود بازداشت شدند و سه ماه در انفرادی به سر بردند. ۲۳ مهر غلامحسین الهام سخنگوی قوه قضاییه ایران بدون اینکه مشخص کند دادگاه آنها کی و کجا برگزار شده است اعلام کرد که این سه روزنامه نگار "محکومیت حبس خودرا در زندان آغاز کرده اند" . ۱۲ اردیبهشت سال بعد(۱۳۸۳)به رضا علیجانی اطلاع داده شد دادگاه تجدید نظر پرونده آنها بدون حضورخود متهمان و وکلایشان، برگزار شده است. هدی صابر به پنج سال و نیم زندان محکوم شده بود.

او در سلول انفرادی بدون هواخوری مناسب در بند ۳۲۵ زندان اوین که متعلق به سپاه پاسداران است نگهداری می‌شد.

هدی صابر در نامه‌ای به رئیس جمهوری و رئیس قوه قضائیه نوشت "صبح روز شنبه ۲۴ خرداد ۱۳۸۲ در نزدیکی منزل مسکونی در برابر دیدگاه متحیر عابران محل، توسط یک تیم عملیاتی پنج نفره محاصره و دستگیر شدم"، اما دو روز پس از بازداشت "با یک فرم به اصطلاح تفهیم اتهام برای امضا روبرو شدم که تصریح می‌کرد که در صحنه اغتشاش دانشگاه حاضر و در همان صحنه دستگیر شده‌ام‌." صابر در این نامه نوشت تا حدود ۱۵۰ روز بعد از بازداشت نه بازپرسی شدم و نه کیفرخواست به من ارائه شد . این سه زندانی ملی مذهبی گفتند بدون حکم در زندان اند و دستور آزادی مشروط آنها نیز سه ماه است اجرا نشده است.

سعیده جمشیدی، همسر او در کنار خانواده‌های زندانیان سیاسی دیگر، نوروز ۱۳۸۳ در کنار زندان اوین سفره هفت سین پهن کردند.

صبح روز سه شنبه ۱۰/۳/۸۴ جمعی از نیروهای ملی - مذهبی و اعضای نهضت آزادی ایران در محل حوزه ریاست قوه قضاییه تحصن کردند و با ارائه نامه‌ای به دفتر آیت‌الله هاشمی شاهرودی خواستار آزادی سه زندانی ملی-مذهبی و سایر زندانیان سیاسی شدند. این تحصن با قول مساعد نماینده قوه قضاییه پایان یافت.

در آذر ۱۳۸۴ جلسه رسیدگی به اتهامات هدی صابر، رضا علیجانی، تقی رحمانی پشت درهای بسته به صورت غیرعلنی در شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. محمد شریف وکالت آقای صابر و متهمان دیگر را برعهده داشت .

در مرداد ۱۳۸۵ شعبه ۳۶ دادگاه تجدید نظر تهران حکم محکومیت هشت ماه حبس تعزیری تقی رحمانی و هدی صابر به اتهام معاونت درتشکیل یک ان جی او ی غیرقانونی را تایید کرد . عبدالفتاح سلطانی وکیل آنها اعلام کرد " اتهام معاونت در تشکیل یک NGO غیرقانونی در حالی به موکلانم واردشده است که این NGO به ثبت قانونی رسیده است. دادگاه تجدیدنظر با تغییر عنوان اتهامی، محکومیت موکلانم را تأیید کرده است." او گفت این در حالی است که این دادگاه تجدیدنظر، هنوز درباره پرونده قدیمی تر بازداشت سال ۷۹ موکلانش تصمیم گیری نکرده است.

وی پس از انتخابات ریاست جمهوری دهم در سال ۱۳۸۸ نیز توسط دو مامور دستگیر شد و به مکان نامعلومی منتقل شد.

هدا صابر در بیست و دوم خرداد ماه یکهزار و سیصد و نود به دلیل ایست قبلی ناشی از اعتصاب غذا و سهل انگاری مسئولین زندان برای انتقال وی در بیمارستان مدرس تهران در گذشت.



" width="640" />
 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024