ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sun, 11.10.2020, 19:45

در تهران تختی برای پذیرش و بستری بیماران جدید وجود ندارد


امتداد-گروه اجتماعی: وضعیت گسترش اپیدمی کرونا در روزهای اخیر به بغرنج‌ترین شکل خود از ابتدای شیوع این بیماری در اواخر سال گذشته تا کنون رسیده و نگرانی‌های جدی را در خصوص پیش‌بینی زمان کنترل آن در میان متخصصان و اپیدمیولوژیست‌ها به دنبال داشته است.

مینو محرز، فوق تخصص بیماری‌های عفونی و عضو ستادملی مقابله با بیماری کرونا با اشاره به وضعیت شیوع این بیماری در روزهای اخیر در پایتخت اظهار داشت: اولا که اصلا مشخص نیست که ما تا چه زمانی درگیر مقابله با این ویروس خواهیم بود. در ثانی اینکه در حال حاضر هم، وضعیت شیوع کرونا خیلی وخیم بوده و نسبت به همه ماه‌های گذشته، این شرایط بی‌سابقه است.

من معتقدم که باید سخت‌گیری زیادی صورت گرفته و بسیاری از اماکن پرخطر تعطیل شوند تا تجمعی صورت نگیرد. چرا که ظاهرا، مردم در 9 ماه اخیر، آنگونه که لازم بوده به توصیه‌ها و دستورالعمل‌ها توجه نکرده‌اند.

مردم در یک بازه زمانی به این پروتکل‌ها توجه کرده و خیلی زود از عمل به آن، دست می‌کشند. البته در همه نقاط دنیا هم، همین مسئله را شاهد بوده‌ایم ولی، شدت آن به صورتی که ما در ایران می‌بینیم، نبوده است. در همان نقاط هم با استفاده از اعمال جریمه و قوانین سخت‌گیرانه توانستند جلوی شیوع بیشتر ویروس را بگیرند و ما هم در کشور باید همین سخت‌گیری‌ها را اعمال کنیم.

تختی برای بستری و پذیرش بیماران جدید در تهران وجود ندارد

همه افراد باید از بدو خروج از منزل تا بازگشت دوباره از ماسک استفاده کرده و از هرگونه تجمع و دورهمی‌ها پرهیز کنند. الان، وضعیت خیلی خیلی بدتر از تمام مدت اخیر بوده و اصلا جایی برای ساده‌انگاری مسئله وجود ندارد. اصلا جایی برای بستری و پذیرش بیماران جدید در تهران وجود نداشته و با این حساب، وضعیت شهرستان‌ها به مراتب وخیم‌تر است.

در حال حاضر، افراد به صورت خانوادگی گرفتار شده و برای درمان به بیمارستان‌ها مراجعه می‌کنند. ضمن اینکه، میزان مرگ و میر در افراد مسن خانواده‌ها نیز خیلی بالا است. همه این عوامل دست به دست هم داده و خود ما به علت عدم همکاری. عدم رعایت اصول ساده بهداشتی، عزیزان خود را گرفتار می‌کنیم. این رعایت پروتکل‌ها باید در دستور کار روزانه مردم قرار بگیرد تا بتوانیم در وهله آینده زنده مانده و تمام شدن ماجرای کووید را هم ببینیم.

در صورت تداوم وضع فعلی از نظر تخت‌های ICU در کشور دچار کمبود جدی می‌شویم

کادر درمان در بسیاری از بیمارستان‌ها، مشغول تخلیه تخت‌های ICU هستند تا بتوانند تعداد بیشتری از بیماران کرونایی را پذیرش کنند. اگر وضعیت به همین شکل پیش برود در سطح ایران از نظر امکانات و تخت‌های ICU با مشکلات جدی روبرو خواهیم شد.

تهیه واکسن آنفولانزا به دلیل تحریم‌ها به کندی صورت می‌گیرد

در خصوص واکسن آنفولانزا نیز، اولویت‌هایی تعیین شده و استفاده از آن لازم است. اما با توجه به اینکه به دلیل تحریم‌ها، تهیه این واکسن با کندی صورت می‌گیرد، اولویت‌هایی را برای زدن آن در کمیته کشوری مقابله با کرونا نظر گرفته‌ایم.

بر این اساس، کادر درمان، افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و خانم‌های باردار در اولویت استفاده بوده و پس از آن به صورت مرحله‌ای به محض ورود واکسن، افراد دارای ریسک‌های بالای جسمانی باید از آن استفاده کنند.

همچنین، اگر افراد عادی هم تا کنون موفق به تهیه واکسن نشده‌اند، نگرانی نداشته باشند و صراحتا می‌گویم که برای استفاده از واکسن، هنوز دیر نشده است. رعایت استفاده ماسک، شست و شوی مکرر دست‌ها و مراعات فاصله فیزیکی از اصول مهمی است که از ابتلای افراد به تمامی ویروس‌های فصلی از جمله، آنفولانزا پیشگیری خواهد کرد.

سفر آخر هفته در چنین شرایطی معنی ندارد

در هفته گذشته شاهد سفرهای مکرر به شهرها و مناطق شمالی بودیم و در پایان هفته جاری نیز، تعطیلاتی در پیش خواهیم داشت. با این روند، من معتقدم که در پایان هفته باید، جاده‌ها و محورهای مواصلاتی بسته شود. چرا که سفر آخر هفته در چنین شرایط بغرنجی که نقش جدی در اشاعه کووید ایجاد می‌کند، معنی نخواهد داشت.

بنابراین، اگر عده‌ای رعایت حال سایر افراد جامعه را نکرده و بر رفتن به سفرهای معمول آخر هفته خود اصرار دارند، بهتر این است که یا جریمه سنگین در نظر گرفته شده و یا جاده‌ها را ببندند. چرا که بعد از 9 ماه، عملا دیدیم که بهتر است تا با سخت‌گیری بیشتری برنامه‌های مقابله‌ای با کرونا را دنبال کنیم.