ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sat, 15.02.2020, 11:39

محکومیت احکام قضایی علیه معلمان خراسان شمالی


بیانیه جمعی از فعالان رسانه‌ای حوزه آموزش و پرورش در محکومیت احکام قضایی معلمان خراسان شمالی

در میان بهت و ناباوری معلمان، هفت تن از فرهنگیان استان خراسان شمالی: حمیدرضا رجایی، سعید حق پرست، محمدرضا رمضانزاده، علی فروتن، مصطفی رباطی، حسین رمضانپور و حسن جوهری، در دادگاه بدوی  مجموعا به  ۴۱ سال حبس و شلاق محکوم شدند. این محکومیت طیف وسیعی از  اتهامات، مانند، سوء استفاده مالی از کمک های جمع آوری شده برای زلزله زدگان کرمانشاه، اعتیاد، تحریک به آشوب، تحصن و تظاهرات، درگیری از طریق فراخوان در فضای مجازی، برنامه‌ریزی برای تسخیر برخی مکان‌های نظامی، به‌دست آوردن سلاح و اقدام مسلحانه را در بر می گیرد. اتهاماتی که با هم سازگاری ندارند و غیر قابل جمع هستند.

ما این اتهامات متناقض را در جهت به زانو در آوردن و شکستن شخصیت این همکاران می دانیم و به نظر ما این رویه، مورد قبول معلمان نیست. ما می دانیم این همکاران، فعالان صنفی هستند و حداکثر فعالیت آنها دعوت به تجمع و تحصن آرام در اعتراض به وضعیت معیشتی معلمان بوده است. ما نمی دانیم مستندات این اتهامات سنگین  چیست ؟ اما همکاران ما اسناد هزینه کردن کمک های جمع آوری شده به زلزله زدگان کرمانشاه را منتشر کرده اند، شاهد و مدرک دارند که تمام مبلغ جمع آوری شده که جمعا حدود ۹۰ میلیون تومان بوده برای خرید ۸ واحد کانکس و حمل به منطقه برای ایجاد مدرسه سیار هزینه شده است که انجام تحقیقات و احضار شهود به دادگاه واقعیت را روشن می کند.

اما بیشترین محکومیت های این همکاران مربوط به اتهامات امنیتی مانند حمله به مکانهای نظامی، مصادره سلاح و اقدام مسلحانه است. این تصویر پارتیزانی از معلمان شریف  که در اظهارات مدیرکل محترم دادگستری خراسان شمالی منعکس شده است:

۱. با سوابق و شخصیت و سن و شغل و توانایی های فیزیکی و شعور و آگاهی این همکاران تطابق ندارد.

۲. با عملکرد صنفی این همکاران قبل از حکم دادگاه که حداکثر دعوت به تحصن در دفتر مدارس و یا تجمع مسالمت آمیز در مقابل ادارات آموزش و پرورش بوده است، مغایرت کامل دارد.

۳. باخط مشی و عملکرد این افراد که پرهیز از ورود به سیاست است (تا چه رسد به اقدامات مسلحانه !) در تضاد است.

۴. استناد به صحبت های افراد متفرقه در فضای مجازی نمی تواند مستند  جرائم سنگینی باشد که اثبات جنبه مادی و معنوی  آنها نیاز به  مدارک قطعی دارد.

معلمان قشر آگاه، قانونمندو منطقی جامعه و مورد وثوق و اعتماد مردم هستند. معلمان به دلیل ماهیت شغلی خود اهل دوز و کلک و مداهنه نیستند و مطالبات خود را بدون آرایه های کلامی بیان می کنند. زبانشان صریح و تلخ، اما حقگو است.  معلمان در عمل هرگز  از چارچوب قانون خارج نشده و  نمی شوند. مسئولان قضایی باید این ویژگی ها را ارج بگذارند.

ما گروهی از نویسندگان و روزنامه نگاران و فعالان رسانه ای حوزه آموزش و پرورش با امضای این متن معتقدیم که هیات منصفهء جامعه یک میلیون و ۸۰۰ هزار نفری فرهنگیان شاغل و بازنشسته،  این اتهامات را  قبول ندارد و این  همکاران را تبرئه می کند. خوشبختانه دادگاه تجدید نظر در پیش است و این فرصت خوبی برای شکستن رای دادگاه بدوی و تن دادن به قضاوت جامعه معلمان و تبرئه همکاران درگیر در این پرونده است.

اسامی امضا کنندگان: علی افشار سمیرمی - جواد بابازاده رها - مژگان باقری - رویا برزگر - علی بهشتی نیا - مهدی بهلولی - علی پورسلیمان - شهرام جمالی - علی حاجی- محمد داوری- ابوالفضل رحیمی شاد - سید محمدعلی سید نژاد- محمد شیروانی - شیرزاد عبداللهی - مهدی فتحی - اردشیر کاظمی - حمیدرضا کفاش - اسکندر لطفی - نرگس ملک زاده - جعفر ممقانی - سید منصور موسوی- طاهره نقی یی - حمزه علی نصیری - محمدرضا نیک نژاد - علیرضا هاشمی