ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 03.02.2020, 21:47

بازداشت سه ایرانی به اتهام جاسوسی برای عربستان در دانمارک


دویچه وله فارسی

سرویس‌اطلاعات و امنیت دانمارک روز دوشنبه ۱۴ بهمن (سوم فوریه) خبر از بازداشت سه عضو “جنبش عربی آزادیبخش الاحواز” به اتهام جاسوسی برای عربستان سعودی داد. بوش آندرس، رئیس سرویس اطلاعات و امنیت دانمارک درباره این سه گفته است که آنها در فاصله سال‌های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۸ در داخل خاک دانمارک برای سرویس اطلاعاتی عربستان جاسوسی می‌کردند.

مقام‌های امنیتی دانمارک به خبرگزاری‌ها گفته‌اند که این افراد اطلاعات مربوط به افراد و شرکت‌های دانمارکی را برای سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی جمع‌آوری می‌کردند. خبرگزاری آلمان از بیانیه‌ای که بورش آندرسن منتشر کرده خبر داده است که در آن آمده: «افراد بازداشت شده علاوه بر کارهای دیگر، درباره افراد ساکن دانمارک و خارج از این کشور و شرکت‌ها اطلاعات جمع‌آوری کرده و به سرویس اطلاعاتی عربستان منتقل می‌کردند.»

گروه “جنبش عربی آزادیبخش الاحواز” فعالیت‌های خود را ۱۴ سال پیش شروع کرد. در برنامه این گروه، آزادسازی اهواز و تلاش برای به رسمیت شناخته شدن “حق حاکمیت و استقلال ملت عرب احواز” و همچنین تاسیس “دولت عربی الاحواز” به عنوان بخشی از اهداف “جنبش عربی آزادیبخش الاحواز” آمده است.

فعالیت‌های مهره‌های جمهوری اسلامی و عربستان سعودی در اروپا

این اولین بار نیست که افرادی به جرم جاسوسی برای جمهوری اسلامی ایران یا عربستان سعودی در دانمارک بازداشت می‌شوند. دو سال پیش و در نوامبر ۲۰۱۸ نیز سرویس اطلاعات دانمارک خبری منتشر کرد مبنی بر این که جمهوری اسلامی بر آن بوده تا اعضای “جنبش عربی آزادیبخش الاحواز” را در خاک آن کشور ترور کند و در این رابطه یک ایرانی را نیز دستگیر کرده بود.

در دسامبر سال گذشته دادگاه ناحیه استکهلم یک شهروند سوئدی عراقی‌تبار را که هویتش فاش نشده، به اتهام اقدامات غیرقانونی علیه “جامعه اهوازی‌ها” در چند کشور اروپایی به دو سال شش ماه زندان محکوم کرد. به گفته دادگاه این مرد ۴۶ ساله اطلاعاتی در باره فعالیت‌های اهوازی‌های عرب‌زبان در چند کشور اروپایی جمع‌آوری کرده و آنها را در اختیار دستگاه‌های امنیتی ایران گذاشته بود. در اطلاعیه که به دنبال این حکم صادر شد آمده بود: «فعالیت متهم، یعنی نظارت بر فعالیت‌های اهوازی‌ها، می‌تواند برای اهوازی‌ها و وابستگان آنها در ایران باعث پی‌گرد قضایی، اذیت و آزار و حتی مرگ شود.»

دادگاه هم‌چنین گفته بود که “عملیات اطلاعاتی” یاد شده بین سال‌های ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹ به صورت سیستماتیک صورت گرفته است. از جمله فعالیت‌های متهم، فیلمبرداری از شرکت‌کنندگان در کنفرانس‌ها  و تظاهرات‌های اهوازی‌های عرب‌زبان در سوئد و چند کشورر اروپایی وهمچنین عکاسی از شماره پلاک خودروهای آنها عنوان شده است.