ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Wed, 09.10.2019, 9:29

آنهایی که بر شفافیت آرا تاکید دارند اهداف پنهانی دارند


پروانه سلحشوری چه آن زمان که رییس فراکسیون زنان مجلس بود و چه حالا که عضوی از آن است همیشه یکی از چهره‌های رسانه‌ای و خبرساز مجلس دهم به شمار می‌رفت. او می‌گوید کسانی که به دنبال تخریب او هستند هدف‌شان حذف وی از چرخه سیاسی است اما تاکید می‌کند که این تخریب‌ها هیچ وقت باعث نشده است که احساس ناتوانی کند. سلحشوری معتقد است که در مجلس دهم کارهای بزرگی انجام شده و نقش فراکسیون امید را در این رابطه پررنگ می‌داند. او می‌گوید آنهایی که خود را اصولگرا می‌دانند نشان دادند که چقدر بی‌اصول هستند و تاکید می‌کند که از انحطاط اخلاقی این جامعه نگران است.

نماینده مردم تهران چند روز پیش میهمان دفتر «خبر فوری» بود. گفت‌وگویی با او انجام دادیم که مشروح آن در ادامه می‌آید:

نظر شما درباره طرح شفافیت آرای نمایندگان مجلس چیست؟

سلحشوری: من شخصا با شفافیت آرای نمایندگان موافق هستم، اما اهداف پنهانی در بین کسانی که تاکید برشفافیت آرا می‌کنند وجود دارد. شخصیت‌هایی که خودشان فیک و جعلی هستند، از ما نمایندگان طلب شفافیت می‌کنند، افرادی که حتی شخصیت حقیقی‌شان را کسی نمی‌داند چگونه است؟ چگونه از ما نمایندگان طلب شفافیت می‌کنند. اهداف پنهانی که هست موضوع رد صلاحیت‌هاست، آنها به دنبال این هستند که من بارها در صحن مجلس دیدم که می‌آیند به ما می‌گویند که امروز باید رای علنی باشد و اگر ما ببینیم که رای شما خلاف چیزی است که ما توقع داریم بعدا تایید صلاحیت نمی‌شوید. این هدف پنهان است. اما من معتقد هستم که اگر این هدف هم وجود دارد، بازهم (شفافیت آرا) در بلند مدت مفید است.

شما از جمله نمایندگانی هستید که همواره در رابطه با مسائل مختلف موضع‌گیری می‌کنید، به همین خاطر شما را به تندروی متهم می‌کنند. آیا شما یک نماینده تندرو هستید؟

سلحشوری: شما اول باید ببینید که چه کسانی به من این اتهام را می‌زنند. افرادی به من این اتهام را می‌زنند که خودشان تندرو هستند، مگر نه اینکه من حرف دل مردم را می‌زنم؟ حذف من هدف این افراد است و رویکردهای سیاسی دلیل آن.

انتقادهایی زیادی به فراکسیون امید و عملکرد آن در مجلس دهم می‌شود، برخی هم معتقدند که نباید این تجربه تکرار شود. به نظر شما مشکل اصلی فراکسیون امید چیست؟

سلحشوری: در رابطه با اینکه می‌گویند فراکسیون امید موفق نبوده، به نظر من سطح انتظارات به گونه‌ای بالا رفت که کارهایی که توسط این فراکسیون و کل مجلس انجام شد دیده نشده است. در این مجلس کارهای بزرگی انجام شده که در مجلس‌های پیشین انجام نمی‌شد. مثل لایحه حمایت از کودکان که سال90 ارائه شده بود، لایحه تجارت که دارد در این مجلس به ثمر می‌رسد، لایحه مدیریت شهری هم همینطور. ما طرح‌ها و لوایح خوبی را به انجام رساندیم. وزارت میراث فرهنگی و گردشگری با پیگیری ما به نتیجه رسید. ما کارهایی را کردیم که در دوره‌های مختلف به آنها توجه نشد. کار ما قانون‌گذاری است و ما در این حوزه تلاش‌های خود را کردیم و فکر می‌کنم همین لوایح بزرگ و مهم با پافشاری اعضای همین فراکسیون به نتیجه رسید. اینها کارهای بزرگی است که شاید در غیاب یک رسانه قوی دیده نشدند. برآیند مجلس که دارد بیرون می‌آید نه اینکه بگویند اصولگرا یا اصلاح طلب، در کل می‌گویند مجلس دهم موفق بود یا نه. اگر ما یک رسانه خوب داشتیم، کارهای ما بیشتر دیده می‌شد و برآیند مجلس هم می‌توانست خوب باشد.

نظر شما درباره رییس فراکسیون امید چیست؟ آیا شما با اظهارنظر آقای کرباسچی که گفته‌اند آقای عارف یک چهره سیاسی نیستند موافق هستید؟

سلحشوری: آقای عارف یک چهره آکادمیک هستند با ضریب هوشی بسیار بالا. در کل نحوه تعاملی که آقای کرباسچی داشتند درست نبود. آقای عارف همیشه به عنوان رییس فراکسیون سعی کردند کار را انجام دهند، اصلا هم برای ایشان مهم نبوده که رسانه‌ای شود یا نه. بیشتر روی اهدافی که برای فراکسیون دارند کار می‌کنند. من فکر نمی‌کنم هیچ چهره‌ای در فراکسیون امید وجود داشته باشد که به اندازه ایشان رویش اجماع باشد. آقای عارف بهترین گزینه برای ریاست فراکسیون است.

یکی از شعارهایی که بعد از انتخابات ریاست جمهوری ما با آن مواجه شدیم این بود که اصلاح طلب اصولگرا دیگه تمومه ماجرا. چقدر با این شعار موافق هستید؟

سلحشوری: به نظر من جامعه هنوز به این دو طیف تکیه می‌کنند، هرچند توقعی که جامعه داشته برآورده نشده است و دست به گریبان مشکلات زیادی شدیم. وقتی مردم به صورت پرشور در انتخابات شرکت می‌کنند توقع دارند تاثیر این حضور را ببینند. اما متاسفانه با موجی از نابسامانی‌ها و مشکلات روبرو شدیم. جامعه ما دقیقه نودی است. ما نمی توانیم از الان بگوییم مردم در انتخابات شرکت می‌کنند یا نه. جامعه ایران در دقیقه نود و حتی وقت اضافه تصمیم خود را می‌گیرد. ولی چیزی که است اگر اتفاقات مثبتی در همین چند ماه تا انتخابات رخ دهد شانس حضور بیشتر مردم را در انتخابات افزایش می‌دهد.

آیا شما در سال ۹۸ بازهم کاندیدای انتخابات مجلس خواهید شد؟

سلحشوری: من سال‌ها است تلویزیون نگاه نمی‌کنم اما یک بار مصاحبه ای با آنها داشتم، یک مصاحبه سه ساعتی، هشت دقیقه آن را نشان دادند، درست آنجایی که در روزهای اول مجلس دهم گفته بودم من روزشماری می‌کنم مجلس زودتر تمام شود. اما در واقع، من هیچ وقت در این مجلس احساس ناتوانی نکردم، حتی بعد این همه هجمه. آن روزها فکر می‌کردم من که یک شخصیت معلمی دارم و آن پرستیژ بسیار ارزشمندتر از نماینده بودن است. اما کارهایی که بعدها در مجلس کردم متوجه شدم می‌شود حتی یک نفر باشی و تلاش تو به نتیجه برسد. مثل وزارتخانه شدن سازمان گردشگری، این نتیجه تلاش من و دوستانم بود. تبدیل این سازمان به وزارتخانه سیاسی نیست بلکه یک کار ساختاری است. هنوز برای کاندیدا شدن تصمیمی نگرفتم.

چرا در جامعه ما عده‌ای به دنبال تخریب افراد هستند؟ ماجرای ماساژ انتخاباتی که به شما نسبت داده شد چه بود؟

سلحشوری: رشته دانشگاهی من جامعه شناسی است، اخلاق برای من اهمیت زیادی دارد و همواره خود را مقید می‌دانم که تا جایی که ممکن است امور اخلاقی را زیر پا نگذارم. به نظر می‌رسد که بعد از اظهار نظرهای من درباره دختری که در کنار دادگاه قضایی خود را سوزاند و بعدها به نام «دختر آبی» معروف شد، بعد از آن موج تخریب شدیدی علیه من شروع شد. همان موقع هم خیلی واکنش نشان دادند، تا آنجا که من اطلاع دارم سه برنامه زنده تلویزیونی به این ماجرا پرداخت، یکی ۲۰:۳۰، دو تاهم برنامه‌ای با عنوان «پرونده ویژه». من و آقای مطهری اعتراض کردیم که ما هم وقت می‌خواهیم که از خود دفاع کنیم، گفتند شما صبح بیایید، ما گفتیم موضوع پرونده ویژه ما بودیم، شما می‌گویید آن زمان مخصوص برنامه پرونده ویژه است.

کسانی که اگر سازمان یافته به دنبال تخریب من بودند و به دنبال این بودند که صحبت‌های من را تلافی کنند، به جای بدی دست گذاشتند. گفتند که سرکرده باند ماساژورها را گرفتند، حرف هایی زدند که من از بازگو کردن آنها شرم دارم و در نهایت گفتند که سرکرده این باند برادرزاده پروانه سلحشوری بوده است. بعد در توئیتر این خبر را چرخاندند و در اینستاگرام و تلگرام. من دو برادرزاده دارم از دو برادر. آنها نمی‌دانستند، من برادر دارم یا نه. آنها یک سنگی انداختند که یا می‌گیرد یا نمی‌گیرد. یکی از برادرزاده‌های من 4سال دارد، آیا به نظر شما بچه 4ساله می‌تواند این کار را کند؟ یک برادر زاده دیگر من ۲۰ سال دارد که پدر او جانباز دفاع مقدس است و فردی مسجدی است، ساکن اهواز هستند در این شهر شناخته شده هستند و از آنها به نیکی یاد می‌شود. آنهایی که خود را معتقد به اصول معرفی می‌کنند و خود را اصولگرا می‌دانند، نشان دادند که چقدر بی اصول هستند، آنهایی که می‌گویند ما ارزشی هستیم نشان دادند که چقدر ضد ارزش هستند.

من به خاطر این ناراحت نیستم که به من حرفی زده‌اند، خدا جای حق نشسته است، من از انحطاط اخلاقی این جامعه نگران هستم، من از این که حذف رقیب به هر قیمتی نگرانم. من از این که هدف وسیله را توجیه کند نگرانم و من ازینکه متوسل شدن به افرادی که خود را معتقد می‌دانند و این چنین بی‌اخلاقی می‌کنند نگران هستم. مگر نه سلحشوری هیچ است. من دوست ندارم بزرگ شوم آنها خودشان دوست دارند من را بزرگ کنند.

چنین اتفاقاتی نه تنها من را خسته نمی‌کند بلکه من را مصمم‌تر می‌کند، من کسی نیستم که فعالیت براندازانه انجام دهد، من اصلاح‌طلب هستم و به دنبال اصلاح امور در جامعه هستم و به عنوان یک جامعه شناس و یک مادر معتقد هستم تنها راه گذار از بحران‌هایی که در آن هستیم اصلاح‌گری و اصلاح طلبی است. امام حسین(ع) هم زمانی که خواستند قیام خود را شروع کنند، فرمودند که من برای اصلاح آمدم و برای بازگشت به سنت جدم. ما هم می‌خواهیم برگردیم به چیزی که انقلاب داشته است، اصل انقلاب. من و هم‌ سن‌وسالان من دیدیم که در روزهای انقلاب و جنگ چه رشادت‌ها، عشق و از خودگذشتگی در این کشور موج می‌زد، اما حالا چه؟ اخلاق و دین را کنار بگذاریم برای حذف یک نفر؟