ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sun, 01.10.2017, 8:30

ساخت میدان «شهید صدام حسین» در کرانه باختری!


یک کارشناس مسایل خاورمیانه درباره ساخت میدانی با نام «شهید صدام حسین» در کرانه باختری، با ریشه‌یابی تاریخی این رویکرد گفت که دولت ایران با توجه به هزینه‌هایی که برای بحران فلسطین می‌کند و پشتیبانی همیشگی‌اش از مردم فلسطین، باید اعتراض رسمی خود را به چنین اقدامی اعلام کند.

دکتر «صمد قائم پناه»، در گفت و گو با خبرنگار انصاف نیوز درباره‌ی ساخت این میدان گفت: بالطبع دولت ایران اگر تاکنون اعتراض نکره است باید اعتراض کند و کسانی‌که نمایندگان ایران و حامیان ایران هستند باید نسبت به این مساله موضع‌گیری کنند و اعلام کنند که کسانی‌که پشت این تغییر ایده هستند، اکثریت مردم فلسطین نیستند. علی‌القاعده دولت ایران باید واکنش رسمی نشان داده و از آن‌ها سؤال کند که چرا چنین اقدامی صورت گرفته است؛ ایران واقعاً در زمینه‌ی بحران فلسطین هزینه‌های زیادی را صرف کرده است و آن حرکت نمی‌تواند حرکت قابل قبولی باشد.

قائم‌پناه درباره‌ی رویکرد صدام حسین در مساله‌ی فلسطین گفت: شخصیت صدام حسین یک شخصیت چندوجهی است، در دوران زمامداری و حکومتش عملکرد یکسان و مشابهی نداشته است. به هرحال باید دوران زمامداری ایشان را تقسیم‌بندی کنیم؛ در رابطه با مسایل مختلف عراق، در رابطه با مسایل منطقه، در رابطه با ایران؛ آن‌چه که می‌شود از عملکرد ایشان نسبت به قضیه‌ی فلسطین استنباط کرد، این است که صدام حسین از ابتدای دوران زمامداری‌اش، تا پایان دوران زمامداری‌اش و سقوط عراق و نهایتاً کشته شدنش توسط آمریکایی‌ها، یک سیاست واحد و مشترکی را در تمام این مقاطع نسبت به بحران فلسطین انتخاب کرده و آن‌هم حمایت از مواضع فلسطین و اتخاذ سیاست‌های ضد اسرائیلی است.

او افزود: مضاف بر این، روی بحث مساله‌ی پان‌عربیسم تاکید بسیار زیادی داشت و خود را به عنوان لیدر و رهبر این تفکر در جهان عرب معرفی می‌کرد و سعی می‌کرد این موقعیت را همچنین در اختیار خود داشته باشد و از این موضع سعی می‌کرد که خود را به عنوان یک رهبر بلامنازع جهان عرب علیه اسرائیل معرفی کند و این مساله باتوجه به حوادث و وقایعی که در طول این مدت، یعنی بعد از بحران عراق و کشته شدن صدام حسین و… در منطقه‌ی خاورمیانه اتفاق افتاده، به‌ویژه در رابطه با مساله‌ی اسرائیل و آن تعدی‌ها و تجاوزاتی که به مواضع فلسطینی‌ها داشته است، شاید کسی از منظر و دیدگاه فلسطین و مردم کسی نتوانسته است آلترناتیو و جانشین صدام حسین باشد و بتواند همان مسوولیت را در جهان عرب به عهده گیرد و روی مواضع اینها مصر باشد.

قائم‌پناه در ادامه گفت: تغییر و تحولاتی که در موضع عربستان می‌بینیم و باقی کشورهای منطقه، به استثنای ایران که همچنان مواضع ضد اسرائیلی خود را با قدرت بیشتری دنبال می‌کند، باقی کشورهای منطقه به نظر از مواضع قبلی خود عقب‌نشینی کرده‌اند و یا دارند می‌کنند و سیاست آشتی‌جویانه و مصالحه‌آمیزی را پیگیری می‌کنند.

این کارشناس خاورمیانه تاکید کرد: این یک نوستالژی سیاسی می‌تواند باشد. به نظر می‌رسد که افکار عمومی جهان عرب یا به‌طور مشخص فلسطینی‌ها در نبود یک شخصیت و رهبر آلترناتیو جدید، به تمثال صدام حسین پناه برده‌اند؛ این‌که افکار و اندیشه‌های ایشان را در سطح جامعه‌ی عرب و افکار عمومی مجدداً احیا کنند و از این طریق بتوانند مروج اندیشه‌ها و سیاست‌هایش باشند.

قائم‌پناه درباره‌ی جریاناتی که احتمالاً پشت این ماجرا هستند و چرایی آن گفت: باید توجه کرد که از سوی کدام نهاد، ارگان و سازمان این اتفاق افتاده است؛ این نکته‌ی مهمی است که کدام جریان و کدام حزب و جناح این موضوع را دنبال کرده و سعی کرده است تا چنین موضوعی را میان افکار عمومی فلسطینی‌ها مطرح کرده و جا بیاندازد.