ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 08.09.2017, 8:10

آخرین وضعیت ذخایر آبی کشور


خبرگزاری میزان: حوضه آبریز خلیج فارس و دریا عمان در روزهای پایانی سال آبی ۹۶-۹۵ شاهد ۳۶۷ میلیمتر بارش باران بوده که این عدد نشان دهنده رشد یک درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته بوده است.

حوضه آبریز خلیج فارس و دریا عمان در روزهای پایانی سال آبی ۹۶-۹۵ شاهد ۳۶۷ میلیمتر بارش باران بوده که این رقم در سال آبی ماقبل ۳۶۴ میلیمتر و در آمار بلند مدت ۳۵۸ میلیمتر گزارش شده است.

بررسی ها نشان دهنده رشد یک درصدی باران در این حوضه آبریز در مقایسه با سال آبی گذشته رشد ۳ درصدی در مقایسه با آمار بلند مدت ۴۸ ساله بوده است.

این حوضه آبریز اصلی به ۹ حوضه آبریز درجه دو شامل مرزی غرب، كرخه، كارون بزرگ، جراحی و زهره، حله رود و رودخانه‌های كوچک، مندو كاریان و خنج، كل و مهران و مسیل های جنوبی، بندرعباس و سدیج و رودخانه‌های بلوچستان تقسیم می شود.

در میان ۹ حوضه فرعی آبریز منطقه، ۴ حوضه آبریز در شرایط کم بارش تر از سال گذشته قرار گرفته و به اصطلاح در شرایط بحرانی قرار دارد و ۵ حوضه باقی مانده توانسته میزان بارش قابل قبولی داشته باشد.

بیشترین کاهش به حوضه آبریز مرزی غرب با ۳۵۳ میلیمتر بارش تعلق دارد که این میزان افت ۴۱ درصدی در مقایسه با حجم بارش در مدت مشابه سال گذشته و کاهش ۲۲ درصدی نسبت به آمار بلند مدت ۴۸ ساله داشته است.

پس از آن حوضه کرخه با ۳۷۵ میلیمتر بارندگی افت ۱۹۴ میلیمتری با میزان بارش در مدت مشابه سال آبی گذشته خود دارد که این نشان از افت ۳۴ درصدی با سال آبی گذشته و کاهش ۱۳ درصدی با آمار بلند مدت ۴۸ ساله داشته است.

حوضه کارون بزرگ نیز با ۴۹۶ میلیمتر بارش افت ۲۰ درصدی در مقایسه با سال آبی گذشته و کاهش ۲۳ درصدی در مقایسه با آمار بلند مدت ۴۸ ساله دارد.

جراحی و زهره نیز ۲۸۰ میلیمتر بارش به نام خود به ثبت رسانده‌اند که این آمار برای سال آبی گذشته ۳۶۵ میلیمتر اعلام شده بود و در مقایسه با میزان بارش سال آبی گذشته نشان دهنده افت ۲۳ درصدی و کاهش ۳۱ درصد در مقایسه با آمار بلند مدت داشته است.

پس از آن حله رود و رودخانه‌های كوچک در مرز بارش در مقایسه با سال آبی گذشته قرار گرفته اند، به گونه ای که تاکنون بارش ۲۶۴ میلیمتری را به نام خود به ثبت رسانده اند که این آمار برای سال ابی گذشته ۲۶۳ میلیمتر گزارش شده است. با این حال این ارقام نشان دهنده کاهش ۱۰ درصدی در مقایسه با آمار بلند مدت ۴۸ ساله این منطقه است.

پس از آن سایر حوضه های آبریز شامل مند كاریان و خنج، كل مهران و مسیلهای جنوبی، بندرعباس و سدیج و رودخانه‌های بلوچستان به ترتیب افزایش ۸۹ درصدی، ۱۰۰ درصدی، ۴۱ درصدی و ۱۷۱ درصدی در مقایسه با مدت مشابه سال آبی گذشته خود داشته است.