چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 24 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 23.11.2020, 22:45

تنش میان آنکارا و برلین در پی بازرسی کشتی تجاری ترکیه

یورونیوز: تنش میان آنکارا و برلین روز دوشنبه و پس از توقف و بازرسی یک کشتی تجاری ترکیه توسط ناوچه آلمانیِ پاسدار تحریم تسلیحاتی لیبی در دریای مدیترانه، بار دیگر افزایش یافت.

ناوچه آلمانی به نام «هامبورگ» روز یکشنبه کشتی تجاری «ام وی روزلین آ» را که با پرچم ترکیه به سمت بندر مصراته لیبی در حرکت بوده، مورد بارزسی کامل قرار داده است.

ترکیه مدعی است که این کشتی تجاری در حال حمل محموله‌ مواد اولیه صنایع رنگ‌سازی و کمک‌های انسان‌دوستانه بوده که در بندر آمبارلی استانبول بارگیری شده بود.

حامی آکسوی، سخنگوی وزارت خارجه ترکیه، توقیف طولانی کشتی تجاری این کشور را که ناقض تحریم‌های تسلیحاتی نبوده، در شرایط جوی نامناسب و همراه برخورد مجرمانه با پرسنل آن، «اسفناک» خوانده و تاکید کرده که اقدام نظامیان آلمان با وجود ارایه اطلاعات دقیق و همکاری نزدیک ناخدا خارج از اختیارات قانونی آنها صورت گرفته است.

در مقابل، کریستین تیلز، سخنگوی وزارت دفاع آلمان روز دوشنبه به خبرنگاران گفت که خدمه آلمانی ناوچه هامبورگ ابتدا پیام درخواست بازرسی کشتی تجاری ترکیه را مخابره کرده‌اند و پس از آن که هیچ جوابی دریافت نکرده‌اند، عملیات خود را با استفاده از یک بالگرد انجام داده و وارد عرشه این کشتی تجاری شده‌اند.

سخنگوی وزارت دفاع آلمان تصریح کرده که خدمه کشتی تجاری ترکیه همکاری لازم را برای بازرسی محموله آن داشته‌اند و پس از مشخص شدن این که بار این کشتی کمک تسلیحاتی نبوده، به راه خود به سوی بندر مصراته ادامه داده است.

این دومین تنش رخ داده میان ترکیه و نیروهای دریایی یک کشور متحد ناتوست که در حال اجرای محاصره تسلیحاتی لیبی هستند. در ماه ژوئن گذشته نیز زمانی که نیروی دریایی فرانسه قصد داشت یک کشتی غیرنظامی ترکیه را به ظن قاچاق اسلحه به لیبی متوقف و مورد بازرسی قرار دهد، از سوی نیروی دریایی ترکیه پیام هشدار دریافت کرده بود؛ رخدادی که موجب آغاز تحقیقات ناتو با هدف یافتن حقیقت این رویارویی شد.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024