شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Saturday 20 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Sun, 09.02.2020, 19:25

ماموریت ماهواره ظفر بازهم با شکست مواجه شد

بی بی سی: ماموریت ماهواره ظفر با شکست مواجه شده است. به گزارش تلویزیون دولتی ایران “ماهواره ظفر با موفقیت پرتاب شده اما در مدار قرار نگرفته است.”

احمد حسینی، سخنگوی امور فضایی وزارت دفاع گفته: “ماهواره بر سیمرغ، ماهواره ظفر را با موفقیت به فضا پرتاب کرد اما ماهواره‌بر به سرعت مورد نیاز جهت تزریق ماهواره در مدار مورد نظر نرسید و بهینه سازی‌های لازم جهت پرتاب آتی انجام خواهد شد.”

قرار بود این ماهواره دیروز پرتاب شود اما خبرگزاری دولتی ایرنا روز گذشته گفت که تا “امروز شنبه هیچ خبری از پرتاب وجود ندارد” و “تزریق ماهواره ظفر در مدار فضا به روزهای آتی موکول شده است” اما به گفته وزیر ارتباطات ایران ماهواره ظفر ۲ در “خردادماه سال آینده” پرتاب خواهد شد.

در همین حال محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات ایران گفت: “ماهواره ظفر به مدار ۵۴۰ کیلومتری رسید ولی برای قرار گرفتن ماهواره در مدار نیاز است که ماهواره‌بر به سرعت هفت هزار و ۴۰۰ کیلومتری برسد اما به این سرعت نرسید.”

“این امر موجب شد که ماهواره دچار افت سرعت شود و در نتیجه در مدار قرار نگیرد و در اقیانوس هند سقوط کرد.”

آقای آذری جهرمی گفت بر خلاف ماهواره پیام که نقص الکترونیک داشت این بار اشکال در موتور ماهواره‌بر بوده است.

چند روز پیش مرتضی براری، رئیس سازمان فضایی ایران گفته بود که این ماهواره ۱۱۳ کیلوگرمی با موشک سیمرغ به ارتفاع ۵۳۰ کیلومتری از سطح زمین پرتاب خواهد شد و روزانه ۱۵ بار مدار را کامل خواهد کرد.

سیمرغ یک موشک ماهواره‌بر “چند مرحله‌ای” ساخت صنایع هوافضای ایران است که سال ۱۳۸۸ رونمایی شد.

براساس گزارش‌ها، سیمرغ برای اولین بار در مرداد ماه سال ١٣٩٦ به فضا پرتاب شد اما منابع آمریکایی گفتند که پرتاب این موشک موفقیت‌آمیز نبود و سیمرغ هنگام پرتاب یا قبل از رسیدن به مدار منفجر شد.

به گفته رئیس سازمان فضایی ایران این ماهواره “برای بیش از ۱۸ ماه فعال خواهد بود.”

خبرگزاری های ایران ماهواره ظفر را “مخابراتی” توصیف کرده و گفته‌اند که دانشگاه علم و صنعت آن را تحویل سازمان فضایی داده است.

آقای براری “ماموریت اصلی” این ماهواره را “تصویر برداری برای مطالعه زمین لرزه، جلوگیری از فاجعه‌های طبیعی و توسعه کشاورزی” عنوان کرده است.

رنامه فضایی ایران باعث نگرانی برخی کشورهای غربی شده است که می‌گویند این برنامه پوششی برای توسعه موشکی و دسترسی به فن‌آوری ساخت موشک‌های قاره‌پیما است. ایران این را تکذیب می‌کند.

آمریکا پرتاب موشک حامل ماهواره پیام را ناقض تعهدهای ایران در چارچوب مصوبه شورای امنیت در مورد لغو تحریم‌های هسته‌ای دانسته و دولت فرانسه نیز از ایران خواسته بود از پرتاب این موشک خودداری کند.

سازمان فضایی ایران ابراز امیداواری کرده که این کشور پیش از ماه مارس ۲۰۲۱ پنج ماهواره دیگر بسازد.

ایران در ماه سپتامبر گذشته انفجار در یک سکوی پرتاب موشک ماهواره بر در سمنان را تایید کرد.

در ژانویه ۲۰۱۹ هم ماهواره “پیام” از رسیدن به مدار بازمانده بود.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024