شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Saturday 20 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Tue, 19.02.2019, 10:02

اولین مقاله روباتیک گاردین منتشر شد

گاردین نخستین گزارش خبری خود را که توسط یک سیستم خودکار به‌نام «ReporterMate» نوشته شده است، منتشر کرد.

به‌گزارش انتخاب، گاردین در مقاله‌ای به قلم «نیک اورشد» نوشت: گاردین استرالیا اولین مقاله خبری خودکار خود را منتشر کرده است، اما خبرنگاران نگران نیستند؛ چرا که هنوز هم مطبوعات به حضور روزنامه نگاران نیازمند است.

در ادامه این مقاله که بر اساس تجربه واقعی طراح نخستین روبات روزنامه نگار گاردین نوشته شده می‌خوانیم؛ گاردین استرالیا نخستین گزارش خبری خود را که توسط یک سیستم خودکار به‌نام «ReporterMate» نوشته شده است منتشر کرد. این نرم افزار، یک برنامه است که مجموعه‌ای داده و یک فایل مرتبط با یک رویداد را دریافت می‌کند و سپس از این داده‌ها یک گزارش خبری بدون دخالت انسان‌ها طراحی می‌کند.

اما چرا ما این کار را انجام می‌دهیم؟ و آیا با این کار موقعیت خبرنگاران را به خطر نمی‌اندازیم؟ این روزها سازمان‌های خبری کارکنان کمتری دارند، اما هنوز هم باید تعداد زیادی از اخبار را پوشش دهند. به رغم محدودیت‌های زمانی، روزنامه نگاران اغلب مجبور به نوشتن داستان‌هایی شگفت انگیز هستند. مثلاً فرض کنید که موضوع تغییرات آب و هوایی چقدر جذاب است؟ آیا هر روز شاهد رکورد جدید دما هستیم؟ یا گزارش‌هایی تکراری مانند هزینه‌های سیاستمداران و کمک‌های سیاسی به آنان تا چه زمانی جذاب خواهد بود؟

این نوع از گزارش‌ها اغلب به برخی از تجزیه و تحلیل‌های ریاضی نیاز دارند که می‌توانند منابع دیگر را در اتاق خبر به هم متصل کنند. روزنامه نگاران ترجیح می‌دهند که زمان بیشتری را برای تحقیقات عمیق‌تر و معقول تر، مانند اینکه چرا آب و هوا در حال تغییر است و چگونه بر زندگی مردم تأثیر می‌گذارد صرف کنند یا سیاستمدارانی که از سیستم هزینه‌های کمکی استفاده می‌کنند؟

بر اساس همین سؤالات بود که من یک سیستم را ایجاد کردم که بتواند تجزیه و تحلیل و نوشتن این گزارش‌های محبوب را بر اساس فرمولی خاص و به‌صورت خودکار انجام دهد. داده‌ها ابتدا در خبرنامه خارج از این پروژه، یعنی در پروژه قدیمی من، «DisclosureBot» ذخیره شد. برخی از دیگر مطبوعات مثل لس آنجلس تایمز نیز با کمک «Quakebot» اقداماتی مشابه انجام می‌دهند. اما اینها یا خدمات تجاری اختصاصی هستند یا برای نوع خاصی از اطلاعات ساخته شده‌اند. دو شرکت برجسته در این زمینه عبارتند از: Narrative Science وAutomated Insights. اگر رسانه‌های خبری می‌خواهند کنترل چگونگی استفاده از این فناوری و نحوه تأثیر آن در صنعت خود را در اختیار داشته باشند، بهتر است از یک سیستم «منبع باز» که می‌تواند توسط هر سازمان و رسانه‌ای مورد استفاده قرار گیرد، بهره ببرند. در عین حال تأکید می‌کنم که تا سال‌های سال ، هیچ روزنامه نگاری کار خود را از دست نخواهد داد چرا که «ReporterMate» تنها می‌تواند به پوشش برخی از انواع داستان‌ها بپردازد و پوشش آن به قالب‌های محدودی خلاصه می‌شود.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024