پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - Thursday 18 April 2024
ايران امروز
" width="800" />
iran-emrooz.net | Tue, 22.01.2019, 11:44

شوک بانک مرکزی به بورس

شاخص ۳۶۰۰ واحد ریزش کرد

سه شنبه ۲ بهمن ۱۳۹۷
هادی مومنی/جهان صنعت
همزمان با اولین روز اجرایی شدن سود ماه‌شمار به جای سود روز‌شمار که با دستور بانک مرکزی روز گذشته عملیاتی شد معاملات بورس با واکنش منفی سهامداران مواجه شد به طوری که شاخص تالار شیشه‌ای بیش از ۳۰۰۰ واحد ریزش را تجربه کرد و این در حالی بود که آخرین بار ۲۸ آذر‌ماه نماگر تالار شیشه‌ای بیش از سه هزار واحد افت را به ثبت رسانده بود. این افت شدید که می‌توان آن را واکنش معامله‌گران به تصمیم بانک مرکزی ارزیابی کرد احتمالا به صورت یک شوک و مقطعی خواهد بود و باید در انتظار روزهای آینده داد و ستدها ماند تا رفتار معاملاتی سهامداران را به صوت جزئی‌تر نسبت به این اتفاق تحلیل کرد. جزئیات داد و ستدهای بازار سهام بر اساس آمارهای ثبت شده نشان می‌دهد که همه شاخص‌های معاملاتی در بازار سهام روز گذشته با کاهش مواجه شدند. بر اساس آمارهای معاملاتی، روز گذشته اکثر شاخص‌های بورس با ریزش دسته‌جمعی مواجه شدند به طوری که شاخص کل با (۳۶۵۲) واحد افت معادل (۲۱/۲) درصد به ۱۶۱ هزار و ۹۲۲ واحد، شاخص قیمت «وزنی – ارزشی» با (۱۰۵۸) واحد کاهش معادل (۲۱/۲) درصد به ۴۶ هزار و ۹۴۰ واحد، شاخص کل «هم‌وزن» با (۶۱۸) واحد افت معادل (۱۱/۲) درصد به ۲۸ هزار و ۷۱۶ واحد، شاخص قیمت «هم‌وزن» با (۴۳۴) واحد کاهش، معادل (۱۱/۲) درصد به ۲۰ هزار و ۱۹۷ واحد، شاخص آزاد شناور با (۴۰۵۶) واحد ریزش، معادل (۲۵/۲) درصد به ۱۷۶ هزار و ۳۸۹ واحد، شاخص بازار اول با (۲۶۴۴) واحد افت معادل (۱۵/۲) درصد به ۱۲۰ هزار و ۵۵۰ واحد و شاخص بازار دوم با (۷۵۰۲) واحد ریزش معادل (۳۲/۲) درصد، به ۳۱۶ هزار و ۵۰۰ واحد رسید.
نمادهای تاثیرگذار
از سوی‌ دیگر جزئیات داد و ستدهای روز گذشته مشخص می‌کند که روز گذشته هفت نماد «پارس با (۲۶۲) واحد، شبندر با (۲۰۸) واحد، فارس با (۲۰۷) واحد، شپنا با (۱۸۷) واحد، وبملت با (۱۶۷) واحد، رمپنا با (۱۲۸) واحد و فولاد با (۱۲۶) واحد» افت، بیشترین تاثیر منفی را در ریزش شاخص کل بورس بر جای گذاشتند. این گزارش می‌افزاید، روز گذشته همه شاخص صنایع تالار شیشه‌ای با ریزش مواجه شدند به طوری که شاخص صنایع «انبوه‌سازی با (۲۸) واحد رشد معادل (۶۵/۳) درصد به ۷۴۵ واحد، زراعت با (۵۳۲) واحد افت معادل (۷۸/۳) درصد به ۱۳ هزار و ۵۶۲ واحد، محصولات فلزی با (۱۱۷۴) واحد کاهش معادل (۹۵/۳) درصد به ۲۸ هزار و ۵۶۹ واحد، فنی مهندسی با (۴۸) واحد ریزش معادل (۲۱/۴) درصد به یک هزار و ۱۱۰ واحد، انتشار و چاپ با (۱۶۶۰۰) واحد کاهش، معادل (۶۹/۴) درصد به ۳۳۷ هزار و ۲۳۶ واحد، خودرو با (۹۴۵) واحد ریزش معادل (۷۴/۴) درصد به ۱۹ هزار و سه واحد، سایر معادن با (۸۹۷) واحد کاهش معادل (۹۴/۴) درصد به ۱۷ هزار و ۲۶۵ واحد» رسید.
بیشترین کاهش قیمت‌ها
در عین حال نگاهی به آمارهای معاملاتی روز گذشته بازار سهام مشخص می‌کند: قیمت سهام نمادهای «شاملا، سخزر، کسعدی، کسرام، پدرخش، لابسا و بشهاب» بیشترین افزایش قیمت و نمادهای «خودرو، وپست، فباهنر، خساپا، خگستر، خاذین و خمهر» بیشترین کاهش قیمت را در بازار سهام رقم زدند. طی معاملات روز گذشته نماد معاملاتی شرکت‌های «پتروشیمی فارابی، شکر، قند نیشابور، سرمایه‌گذاری توسعه آذربایجان، سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران، سرمایه‌گذاری توسعه گهران امید، حق‌تقدم خرید سهام کی‌بی‌سی، سرمایه‌گذاری صنعت و معدن» از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکت‌های صنایع تولیدی اشتاد ایران، سخت آژند، قند ثابت خراسان، نورد و قطعات فولادی، شیر پاستوریزه پگاه گلستان، شیشه قزوین و کشت و صنعت چین‌چین متوقف شدند. همچنین روز گذشته د‌ر بازار دو بورس تهران که به معاملات درون‌گروهی سهامداران عمده اختصاص د‌ارد، ۲۱۷ میلیون سهم پارس خودرو به ارزش کمتر از ۲۰ میلیارد تومان کد به کد شد. بیش از ۷۵ میلیون سهم فولاد مبارکه به ارزش بیش از ۳۷ میلیارد تومان به کدهای درون‌گروهی سهامدار عمده انتقال یافت. د‌ر بیمه پاسارگاد ۳۳ میلیون سهم به ارزش کمتر از ۱۴ میلیارد تومان معاملات درون‌گروهی ر‌ا شاهد بو‌د. همچنین سه میلیون سهم کالسیمین به ارزش بیش از دو میلیارد تومان معاملات درون‌گروهی ر‌ا تجر‌به کر‌د. بر‌اساس این گزارش روز گذشته بازار سهام د‌ر حالی یک‌دست قرمزپوش شد که با وجود عرضه اولیه چهارشنبه این هفته د‌ر بورس و همچنین خبرهای سیاسی تاثیرگذار پیرامون موضوع برجام ا‌ما، نقدشوندگی بازار به پشتوانه بازارگردان‌ها و همچنین استراتژی اصلاح پرتفوی د‌ر مدار متعادلی قرار داشت. این د‌ر حالی است که همچنان بورس‌بازها روی تک‌سهم‌ها د‌ر گروه‌هایی همچون لبنی‌ها، سیمانی‌ها و دارویی‌ها اتفاق‌نظر دارند. با غلبه عرضه بر تقاضای سهام ا‌ما، بازار بدهی و همچنین اوراق اختیار خرید معامله سهام با اقبال بورس‌بازها روبه‌رو شد. به این ترتیب، در پایان معاملات روز گذشته بورس در هفته جاری، در ۱۳۲ هزار و ۱۲۷ نوبت معاملاتی، دو میلیارد و ۹۷ میلیون برگه اوراق بهادار به ارزش پنج هزار و ۶۵۸ میلیارد تومان در بورس معامله شد و ارزش بازار به ۶۱۳ هزار و ۴۵۰ میلیارد تومان رسید.
سهامداران در انتظار یک عرضه اولیه
این گزارش می‌افزاید: در آخرین روز معاملاتی بورس تهران در این هفته، یک شرکت جدید در بورس عرضه خواهد شد که در این صورت این چهارمین شرکتی است که در سال‌جاری در بورس عرضه می‌شود. طبق اطلاعیه‌ای که شرکت بورس اوراق بهادار تهران رسما منتشر کرده است، چهارشنبه جاری(سوم بهمن) ۱۰ درصد از شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان در بازار دوم بورس عرضه خواهد شد. این عرضه به روش ثبت‌سفارش و با کف قیمت هر سهم ۱۹۵ تومان و سقف قیمت ۲۰۵ تومان عرضه خواهد شد. در عرضه اولیه شرکت تامین سرمایه لوتوس پارسیان ۵۰۰ میلیون سهم به ارزش ۱۰ درصد از کل سهام این شرکت فروخته می‌شود. طبق اطلاعیه‌ای که مدیریت بازار بورس تهران اعلام کرده فقط ورود قیمت در محدوده قیمتی یاد شده مجاز است و کشف قیمت صرفا در این محدوده انجام می‌شود. همچنین هر کد حقیقی یا حقوقی در این عرضه، حداکثر تا ۲۰۰۰ سهم می‌تواند خریداری کند و متعهد خرید این سهم، در صورت عدم خریداری این سهم توسط عموم تا سقف ۵۰ درصد خرید را تعهد کرده است. اگر طبق این اطلاعیه تامین سرمایه لوتوس پارسیان در بازار دوم بورس عرضه شود این چهارمین عرضه شرکت بورس در سال ۱۳۹۷ خواهد بود.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024