چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Wednesday 24 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Wed, 18.10.2017, 10:51

واشنگن از کردهای سوریه حمایت کرد و کردهای عراق را فروخت

اگر کنترل کردها بر رقه کارآمدی نظامی استراتژی ایالات متحده را در سوریه نشان دهد، اما خارج شدن کرکوک از دست کردهای عراق در مقابل ضعف سیاست آمریکا را نشان می‌دهد.

به گزارش ایسنا، به نقل از سایت الوطن العربی، همه‌پرسی کردستان عراق در اواخر سپتامبر به اختلاف میان هم‌پیمانان ایالات متحده در عراق و سوریه انجامید که این هم‌پیمانان عبارتند از ارتش عراق که واشنگتن آن را مجهز کرده و آموزش داده است و نیروهای کرد که در سال ۲۰۱۴ مانع سیطره داعش بر کرکوک شدند و همین کردها به صورت گسترده‌ای در بازپس‌گیری رقه به ایفای نقش پرداختند.

زمانی که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا اعلام کرد که کشورش جانبدار هیچ طرفی در بحران میان کردها و دولت بغداد برای سیطره بر استان کرکوک نیست، به عنوان شخصی درمانده به نظر رسید. این نکته نیز مهم است که ارتش آمریکا نظامیانی در کنار ارتش عراق و نیروهای پیشمرگ کرد دارد.

در همین حال، لیندا روبنسون، از پژوهشکده و مرکز مطالعات «رند» می‌گوید، تحرکات دولت آمریکا از طریق درخواست از مسعود بارزانی، رئیس اقلیم کردستان عراق که فقط دو روز قبل از برگزاری همه پرسی صورت گرفت، «بسیار دیر انجام شد».

روبنسون تصریح می‌کند، دادن رای «آری» شرکت کنندگان در همه پرسی کردستان و مناطق مورد مناقشه به ویژه کرکوک نفت‌خیز باعث شد که حیدر العبادی، نخست وزیر عراق در وضعیتی بسیار دشوار قرار داد.

وی با بیان این که دولت آمریکا از کردهای عراق ناخرسند است، تاکید کرد، در مقابل، تفاوت رویکردها با بارزانی نباید تاثیری بر همکاری میان واشنگتن و نیروهای دموکراتیک سوریه که یک ائتلاف کرد و عربی است، تاثیر بگذارد.

بلندپروازی‌های کردها برای استقلال، تهدیدی برای سه کشور ترکیه، ایران و سوریه بود که هر کدام در سطوح مختلفی دارای روابطی متشنج با آمریکا هستند.

در حالی که تنش دیپلماتیک شدیدی با ترکیه (یک عضو کارآمد در پیمان ناتو) وجود دارد، واشنگتن تلاش می‌کند تا روابط خوبی را با ارتش ترکیه که پایگاه اینجرلیک را در اختیار ائتلاف بین‌المللی تحت امر آمریکا گذاشته است، نگه دارد.

ترکیه از سال ۱۹۸۴ شاهد شورش حزب کارگران کردستان ترکیه «پ.ک.ک» است و ترکیه این نیروهای کرد را تشکیلاتی «تروریستی» به حساب می‌آورد.

پنتاگون توانایی‌های نیروهای کرد را می‌ستاید، اما نظامیان آمریکایی تاکید دارند که هیچ وعده‌ای به کردها ندهند.

رایان دیلون، سخنگوی ائتلاف بین‌المللی تحت امر آمریکا می‌گوید که نیروهای دموکراتیک سوریه ثابت کرده‌اند شریکی کارآمد و توانا هستند.

وی در پاسخ به سوالی پیرامون امکان تعلیق آموزش‌های نظامی نیروهای کرد توسط نیروهای آمریکایی در پی این همه پرسی گفت که تصمیمی در این خصوص اتخاذ نشده و آموزش‌ها ادامه دارد.

در همین حال، یک تحلیلگر از پژوهشکده سیاست خاور نزدیک واشنگتن گفت که تنش‌ها در کرکوک به نحو گسترده‌ای به نفع تهران است و کردها بدون درگیری از کرکوک عقب‌نشینی کردند چراکه متوجه شدند که هیچ کس به یاری آنها نخواهد آمد.

این تحلیگر که اخیراً به اربیل، مرکز اقلیم کردستان عراق سفر کرده، گفت که ایالات متحده از کردها علیه داعش سوء استفاده و پشت کردها را در عراق خالی کرد و این مساله ممکن است در سوریه نیز تکرار شود.

وی تصریح کرد، به آنها گفته شد که شما ظرف سه سال هر کاری را انجام دادید اما ما پشت شما را خالی کردیم.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024