پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Mon, 29.05.2017, 8:10

جلایی پور: پیوند جامعه مدنی و تلگرام، پیروزی بزرگ انتخاباتی را رقم زد

«حمیدرضا جلایی پور» روز یکشنبه، ۷ خرداد ۹۶ در نشست «نقش فضای مجازی در کمپین‌های انتخاباتی» در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران گفت:

* انسجام خوب اصلاح‌طلبان و همراهی سازمان های مردم نهاد، اصناف و پویش های اجتماعی که به وسیله شبکه اجتماعی تلگرام نظم یافتند از عوامل مهم در پیروزی حسن روحانی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بود.

* فضای مجازی بویژه شبکه اجتماعی تلگرام در پیروزی اصلاح طلبان، اعتدالگرایان و اصولگرایان متمایل به روحانی نقش پررنگی داشت.

* جریان رقیب روحانی در فضای مجازی سرمایه گذاری سنگینی کرده بود اما متحمل شکست شد که این باید مورد بررسی قرار گیرد و چرایی آن مشخص شود.

* رقیب سعی داشت القا کند ریاست جمهوری روحانی یک دوره ای است؛ بر همین اساس پیروزی وی برای آنان سنگین تمام شد.

* جریان رقیب روحانی انگیزه ای قوی برای به شکست کشاندن وی داشتند؛ زیرا برآوردشان در دور اول ریاست جمهوری روحانی غلط از آب در آمده بود و باورشان نمی شد با حذف مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی از دوره رقابت ها، روحانی بتواند پیروز میدان باشد.

* این جریان تا مرحله ای پیش رفت که روحانی رد صلاحیت شود که نظام با برآورد صحیح، مانع این کار شد.

* اگر اینها پیروز می شدند از این پرداخت ها (افزایش یارانه و کارانه) ابایی نداشتند و عواقب سند زدن برای آنها مهم نبود. اینها برانداز بودند زیرا سند زدن برای حاشیه نشینان، کشور را به نابودی می کشاند.

* فقیران جامعه در این انتخابات عقلایی عمل کردند زیرا اجازه ندادند چنین تفکری که فضای اجتماعی را برهم می زد رشد پیدا کند.

* جریان رقیب روحانی به لمپنیسم فرهنگی متوسل شد و با توسل به یک خواننده تلاش کرد از این جریان به نفع خود بهره برداری کنند که نتیجه ای برعکس برای آنها رقم زد.

* اینها نه فقط در مساجد بلکه در روستاها نیز علیه سند ۲۰۳۰ جریان سازی می کردند؛ به گونه ای که در قلب پایتخت نیز علیه روحانی موضع می گرفتند.

* آنها این نظرسازی های دروغین را چنان تکرار می کردند که برخی مواقع ما نیز دچار شک می شدیم.

* در انتخابات امسال ارتباط ۲۴ ساعته جریان اصلاح طلبی با متن مردم برقرار شد، درحالی که پیشتر، این جریان فقط از طریق چند روزنامه با مردم در ارتباط بود. این جریان با شبکه اجتماعی تلگرام توانست ارتباطی دوطرفه را سازمان دهی کند که به نفع روحانی تمام شد.

* هواداران اصلاح طلب در رقابت های انتخاباتی از بسیاری از اعضای اصلی فعال تر و پرانرژی تر عمل کردند. همچنین اکنون در جامعه مدنی ایران دو میلیون و ۵۰۰ هزار نیرو با فردیت نهادینه شده وجود دارد که تلگرام سبب تقویت آنها شد و پیروزی بزرگ را رقم زد.

* کانال های تلگرامی که توسط جمعی از بهترین جوانان کشور ایجاد شده بود برای مردم تولید فکر می کرد و به آنان در انتخاب بهترین ها کمک می کرد.

* برخی کانال ها که به هر طریق اعتماد مردم را جلب کرده بودند توانستند در انتخابات شوراها اثرگذاری خوبی برمردم داشته و فهرستی مورد اطمینان را در اختیار آنان گذاشتند.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024