پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - Thursday 25 April 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 26.05.2017, 17:41

پیام تبریک عبدالله نوری به حسن روحانی

برادر گرانقدر جناب آقای دکتر حسن روحانی؛
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران

پيروزي غرور آفرين و پرافتخار ملت ايران و انتخاب شایسته جنابعالی به مسئولیت خطیر و سنگين ریاست جمهوری که بی مبالغه، خلعت آن، برازنده وجود شماست را تبریک و شادباش عرض می كنم و دوام توفیق و بقاء خدمت ارجمندتان را، در استیفای حقوق آحاد مردم از خداوند منان مسئلت دارم.
حماسه پرشكوه ۲۹ ارديبهشت برگي زرين و ماندگار در تاريخ سياسي ايران رقم زد و افتخاری بزرگ برای ايرانيان برجای نهاد و فرصتي تازه برای برون رفت از دشواری ها وبحران های مخاطره آميز فراهم آورد.

مردم آگاه ايران بادركي درست از شرایط زمانه، خردمندی و آزادی را پاس داشتند و با مشاركت بي نظير در انتخابات، از آزموني بزرگ، سربلند بيرون آمدند و بلوغ سياسي خود را برای جهانيان به نمايش گذارده، صداقت، صمیمیت و خدمات بزرگ شما را ارج نهادند و با تقدیم خالصانه رای خویش، صلاحیت و کفایت شما را تایید کردند. بي ترديد رای قاطع اكثريت مردم به جنابعالي، كه برخاسته از آگاهي سياسي و درك دشواری های فرا روی دولت بود، اعتماد آنان به خدمتگزاران خويش را نشان داد و مسئوليتي سنگین بر دوش ايشان نهاد.

انجام درست اين مسئوليت، به كوشش پيگير و بي دريغ دولت محترم نياز دارد و البته بدون ياری همگان، حتي مخالفان، امكان پذير نيست. اينك رقابت، با فرازها و فرودهایش پایان یافته و زمان برنامه ریزی بهتر و دقیق تر و کار و تلاش بیشتر در جهت پیشرفت و توسعه ی روزافزون کشور و جامعه است.

اميدوارم جنابعالي با ياری خداوند و در پرتو درايت و تدبير سياسي و بهره مندی از پشتيباني صادقانه و صميمانه مردم، بتوانيد به پيمان خويش وفادار بمانيد و توفيق انجام اين مسئوليت سنگين و دشوار را بيابيد.

برادر ارجمندم جناب آقای دکتر روحانی؛
فرصت را مغتنم دانسته و با اذعان به وقوف و آگاهي بهتر و بيشتر جنابعالي نسبت به آنچه در  ادامه  بیان می شود، از باب “وَ ذَكِّرْ فَإِنَّ الذِّكْرى‏ تَنْفَعُ الْمُؤْمِنينَ”، نکاتی را عرض می کنم:

۱- دولت دوازدهم، همچنان که در شعارهای انتخاباتی طرح شد، دولتی قانون مدار و پاسدار حقوق شهروندان و پشتیبان محرومان است. در این راستا چه نیکوست که توصیه های امام علی (ع)، به ویژه آنچه در نامه های آن حضرت، به عثمان ابن حنیف و مالک اشتر بیان شده است، مورد توجه و مبنای سنجش عملکرد دولت قرار گیرند و همکاران دولت در مدیریت های میانی و استانی هم  به مطالعه آن ها توصیه شوند و عملکرد خود را در دوره مسئولیت با آن بسنجند.

۲- امروز مردم ایران، دفاع از اندیشه اصلاحات و حقوق شهروندی، به ویژه شهروندان در حصر و زندانی را، در سیمای مصمم و اراده مستحکم شما می جویند. اعتنا به اصل آزادی مطبوعات و گردش آزاد اطلاعات و رسانه ها و مطبوعات آزاد، می تواند مانع بروز بسیاری از مفاسد و ناهنجاری ها گردد. اختلاس های نجومی، رواج رشوه خواری و رانت خواری بر اثر عدم وجود رسانه های آزاد بوجود می آید. از این رو انتظار می رود دولت دوازدهم حق آزادی  اطلاع رسانی و نظارت دقیق و کامل رسانه ها بر عملکرد هر سه قوه و سایر نهادها و دستگاه ها را با جدیتی بیشتر پیگیری کند.

۳- هنر مردان بزرگ و دوران ساز اینست که افق های دور دست را در چشم انداز دید و تصمیمات و تدابیر خویش قرار می دهند و از سکوی واقعیت های امروز به فردا و آینده های دور می اندیشند. شایسته است جنابعالی به تداوم سیره و سنت حکمرانی خویش در سال “1400” و پس از آن بیندیشید و با دور اندیشی و تدبیر و مجاهدت شبانه روزی، شرایطی را فراهم سازید تا زمینه استمرار اندیشه اصلاحی و مشی اعتدالی فراهم گردد  و راه صلاح و اعتدال و خدمت به محرومان و اعتلای کشور ادامه یابد.

۴- زنان و جوانان که از توانمندی های زیادی در زمینه های گوناگون برخوردارند، برای تحقق آرمان های بلند خود، چشم امید به شما دوخته اند، از این رو تقویت امید به آینده ای روشن و اطمینان بخش برای زنان و نسل جوان مسئولیتی است که بر دوش دولت سنگینی می کند.

۵- امروز جامعه ما با افول ارزش های اخلاقی و رواج بداخلاقی ها روبروست و قدرت طلبی در شکلی مبتذل، پایبندی به اصول اخلاقی را در تنگنا قرار داده است. کینه ورزی و نفرت، راه را بر گفتگو بسته و خشونت و تندی به جای “ادْعُ إِلى‏ سَبيلِ رَبِّكَ بِالْحِكْمَةِ وَ الْمَوْعِظَةِ الْحَسَنَةِ وَ جادِلْهُمْ بِالَّتي‏ هِيَ أَحْسَنُ” نشسته است.

ایران اسلامی، شایسته آن بود که به جای ریاکاری، دورویی و دروغ گویی، عوامفریبی، نفرت پراکنی، خشونت طلبی، اتهام زنی و رفتارهای غیر اخلاقی، راستی، محبت، رحمت و صداقت در آن موج بزند و با رشد و تعالی در جهات معنوی و اخلاقی برای دیگران اسوه باشد. از جنابعالی به عنوان شخصیتی روحانی انتظار می رود که در راستای بهبود وضعیت اخلاقی جامعه گامی بردارید و از کارشناسان مجرب و فرهیختگان جامعه شناس و نخبگان اخلاق مدار و  متخصصان شایسته در امور تربیتی و روانی برای بهبود وضعیت اخلاقی جامعه کمک بگیرید.

۶- شرایط امروز کشور و حل دشواری ها و بحران های فرارو، نیازمند اجماع نخبگان و تعامل میان نیروهای سیاسی است. دستیابی به این هدف از راه گفتگو و تفاهمی ملی میان دولتمردان و مسئولین عالی رتبه نظام و دیگر جریان ها و شخصیت های مهم و موثر و مورد احترام ملت، که مرجعیت سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و سنتی دارند، امکان پذیر است. این شخصیت های حقیقی و حقوقی پل ارتباطی نیرومندی هستند که پیوند همیشگی دولتمردان با قاعده هرم قدرت یعنی توده های مردم را برقرار می سازند. کوشش و اقدام جنابعالی در این راستا، می تواند با اعتماد آفرینی، به تقویت سرمایه اجتماعی  بیانجامد و  به تعبیر قرآنی از فتنه و فساد جلوگیری کند.

ما همچنان که می توانیم و باید برای منافع ایران با دنیا تعامل کنیم، در درون کشور نیز به گفتگو و تعامل سازنده نیازمندیم. چگونه است که می توانیم با کسانی که فرسنگ ها اختلاف در جهات گوناگون داریم، تعامل کنیم ولی نمی توانیم با کسانی که در داخل یک کشور زندگی می کنیم و در جهات گوناگون، منافع مشترکی داریم، تعامل و گفتگو کنیم و خصومت ها را در حد توان برطرف کنیم؟  آیا احتمال نمی دهیم دست هایی پنهان در جهت گسترش جدایی ها و شکاف نیروها کوشش می کنند؟ حرکت های افراطی و رفتار های غیراخلاقی می تواند روزی خطر آفرین باشد و همه درگیری ها و کشتارها از اختلافات کوچک شروع می شود و به مرور زاویه ها بازتر شده، به کدورت و خصومت و کشتار میانجامد.

با همه احزاب و گروه ها، با گرایش های گوناگون و متفاوت و اقوام و مذاهب و اقلیت های دینی، دوستانه تر رفتار کنیم و به خواست های آنها، در چهارچوب استیفای حقوق شهروندی توجه کنیم. همه ایرانیان را خودی بدانیم و برای انسجام بیشتر ملت، گام های دوستانه، همراه با گذشت و مدارا و محبت برداریم. به فرموده قرآن “وَ مَنْ أَحْسَنُ قَوْلًا مِّمَّن دَعَا إِلىَ اللَّهِ وَ عَمِلَ صَلِحًا وَ قَالَ إِنَّنىِ مِنَ الْمُسْلِمِينَ - وَ لَا تَسْتَوِى الحَْسَنَةُ وَ لَا السَّيِّئَةُ  ادْفَعْ بِالَّتىِ هِىَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذِى بَيْنَكَ وَ بَيْنَهُ عَدَاوَةٌ كَأَنَّهُ وَلىِ‏ٌّ حَمِيمٌ”. 

رفع محدودیت و حصر از حضرات آقایان خاتمی، موسوی، کروبی و سرکار خانم رهنورد که از جایگاه ویژه، استثنایی و بسیار تاثیرگذار نزد ملت ایران برخوردارند و به پاکی و نجابت و صداقت و دلسوزی شهره اند، می تواند گام نخست این حرکت خیرخواهانه و خداپسندانه باشد. با اطمینان می گویم و خدا را برگفته خود گواه می گیرم که این عزیزان، هرگز کمترین تحریکی علیه نظام جمهوری اسلامی نخواهند داشت و از اینکه با محدودیت و یا حصر آنها، چنین تصوری به وجود آید خرسند نیستند، گرچه انتقاد های قابل توجه و تاملی نسبت به نوع سلوک و عملکرد حکومت دارند.

۷- بر اساس جمعبندی کارشناسان، کشور در حوزه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی با خواست ها، نیازها و چالش های متعدد و گوناگونی روبروست.

شایسته است افرادی توانمند، پرتلاش و اخلاق مدار برای تامین این نیازها و مقابله با این چالش ها، اداره امور ستادی، بخشی و منطقه ای شما را به عهده گیرند. به تعبیر قرآن کریم انسانهای توانمند و امانت دار و نگاهبانان متخصص و آگاه را به کار گمارید، که آن کس که از علم و آگاهی کافی برخوردار نباشد، نگاهبان خوبی نیز نخواهد بود.

از درگاه ایزد منان، برای شما و کابینه همراهتان، توفیق روزافزون در خدمت به مردم و کسب رضایت آنان و رضایت خداوند متعال را مسئلت دارم.

والسلام علیکم و رحمت الله و برکاته
پنجم خردادماه ۱۳۹۶
عبدالله نوری




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024