جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - Friday 29 March 2024
ايران امروز
iran-emrooz.net | Fri, 09.12.2016, 22:26

برخی از مدیران از طریق همسر دومشان مبالغ میلیاردی را مدیریت می‌کردند

تابناک| با گذشت بیش از دو دهه از تشکیل صندوق ذخیره فرهنگیان، نه‌تنها سودی عاید سرمایه‌گذاران اصلی آن نشده، بلکه بخش قابل توجهی از سرمایه‌های معلمان نیز توسط باندهای فامیلی به تاراج رفته است. سرمایه‌های این صندوق با کسر ٥‌درصد از حقوق فرهنگیان و واریز ٥‌درصد سهم دولت کسب می‌شده است.
امیر خجسته درباره این موضوع گفته است: صندوق ذخیره فرهنگیان توسط عده‌ای خاص، سرنگون و با بی‌رحمی تمام غارت شده و بر پایه بررسی‌ها، بانک سرمایه که یکی از زیرمجموعه‌های این صندوق به شمار می‌رود، ٨٨٠٠‌میلیارد تومان حیف و میل کرده است. به گفته این نماینده مجلس، همه این مبلغ به صورت وام‌های معوق و وام‌های سوخته بوده که با تضامین بسیار ضعیف مانند چک و سفته به افراد واگذار شده است. البته باید گفت، افراد کلیدی که این کار را انجام داده‌اند، حدود ٣٠ نفرند که از این میزان، ١٠ نفر اشخاص اثرگذار بوده‌اند که هر یک، بین ٥٠٠ تا ١٢٠٠‌میلیارد تومان از صندوق ذخیره وام دریافت کرده‌اند.

این نماینده مجلس در مورد نحوه دریافت وام توسط این افراد نیز یادآور شد: این افراد شرکت‌های صوری تشکیل داده و نفراتی را معرفی کرده‌اند و این شرکت‌ها نیز با صندوق ذخیره فرهنگیان قرارداد بسته و به بهانه تولید، وام گرفته‌اند. مبلغ دریافتی نیز بعد از ردیابی مشخص شده که پول به حساب این افراد کلیدی بازگشت داده و اغلب در ساخت‌وساز و دلالی سرمایه‌گذاری شده است.

نماینده مردم همدان در مجلس در ادامه گفته است: این افراد به این امید که پول را پس ندهند، وام گرفته‌اند، چون تضامینی که داده‌اند، قابلیت پیگیری چندانی ندارد، اما در ردیابی‌های صورت گرفته، افرادی که در بردن سرمایه‌های فرهنگیان نقش‌آفرینی کرده‌اند، مشخص و به همه آنها اولتیماتوم داده شده است تا پول را بازگردانند، در غیر این صورت افراد به مردم معرفی خواهند شد.

عضو کمیته تحقیق و تفحص از صندوق ذخیره فرهنگیان افزود: تاکنون بخشی از این مبلغ بازگشته، ولی مبلغ کلان آن هنوز دست این افراد است. همه پولی که توسط افراد بلعیده شده، باید بازگردانده شود.

او گفت: ردیابی‌های صورت گرفته، نشان می‌دهد برخی از این افراد در بانک‌های دیگر نیز این کار را انجام داده‌اند که البته قرار است پرونده این حساب‌ها نیز به‌زودی به جریان افتد. امیر خجسته خاطرنشان کرد: در مدت بسیار کوتاهی چیزی از صندوق ذخیره فرهنگیان باقی نمانده و این صندوق نابود شده است. متاسفانه این صندوق خانوادگی، گاهی توسط همسر دوم برخی از افراد دخیل مدیریت شده و شبکه‌ای در سیستم نفوذ کرده‌اند. آنان با تشکیل یک شبکه وسیع خانوادگی، مانع درز اطلاعات به بیرون شده بودند، ولی پس از اعتراض فرهنگیان و با بررسی‌های انجام شده، این شبکه‌ها شناسایی و کشف شدند.

غلامحسین محسنی‌ اژه‌ای، سخنگو و معاون اول قوه قضائیه پیش از این در توضیح آنچه در صندوق ذخیره فرهنگیان رخ داده ازجمله به موضوع فساد در میان کارشناسان اشاره کرده و گفته بود: دولت و مجلس یکی از بزرگترین مشکلات در این مسائل را کارشناسان می‌دانند. برای کارشناسان این صندوق نیز پرونده تشکیل شده است؛ برای مثال در ‌سال ٩٤ یک کارشناس ملکی را ٤١‌میلیارد تومان کارشناسی کرده و با فاصله چند روز این ملک به ٢٢٧‌میلیارد کارشناسی شده است. ظرف چند روز هیچ اتفاقی نیفتاده، ارزش افزوده‌ای نبوده و بازار تغییری نداشته است. در نتیجه این شخص درحال حاضر بازداشت است و افراد دیگر که مورد اتهام هستند نیز تحت تعقیب هستند. پیش از این، اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس‌جمهوری در دستوری برای پیگیری موضوع فساد در صندوق اعلام کرده بود: لازم است این موضوع با حساسیت و جدیت بررسی شود تا در صورت محرز شدن تخلف با عوامل آن برخورد قانونی شود، چرا که این انتظار منطقی مردم و به‌ویژه فرهنگیان عزیز از دولت و نظام است که با جدیت به این موضوع رسیدگی کنند.




 

ايران امروز (نشريه خبری سياسی الکترونیک)
«ايران امروز» از انتشار مقالاتی كه به ديگر سايت‌ها و نشريات نيز ارسال می‌شوند معذور است.
استفاده از مطالب «ايران امروز» تنها با ذكر منبع و نام نويسنده يا مترجم مجاز است.
Iran Emrooz©1998-2024