ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 24.07.2020, 21:18
آمریکا: هواپیمای ماهان‌ایر از معرفی خود خودداری کرد

صدای آمریکا: یک مقام رسمی دولت ایالات متحده به شبکه تلویزیونی «اِی‌بی‌سی نیوز» گفت، پس از آن که هواپیمای ماهان‌ایر در نزدیکی پایگاه محل استقرار نیروهای ائتلاف ضد داعش تحت رهبری ایالات متحده در التنف سوریه، به تماس رادیویی خلبان جنگنده اف-۱۵ آمریکا برای معرفی خود پاسخ نداد، این جت جنگنده آمریکایی برای انجام بازرسی بصری به هواپیمای مذکور نزدیک شد.

یک محدوده ۵۵ مایلی در اطراف پادگان التنف، به عنوان «منطقه پرهیز از درگیری» تلقی می‌شود و نیروهای زمینی دولت سوریه و نیروهای روسیه اجازه ندارند در آن منطقه عملیات اجرا کنند. به گزارش خبرگزاری اِی‌بی‌سی، همه هواپیماهایی که در آسمان آن منطقه پرواز می‌کنند، باید از طریق تماس رادیویی خودشان را معرفی کنند.

بنا بر بیانیه کتبی ناخدا یکم بیل اربن، عضو نیروی دریای ایالات متحده و سخنگوی ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام) که مسئولیت عملیات‌های نظامی در خاورمیانه را بر عهده دارد، یک فروند هواپیمای جنگنده آمریکایی روز پنجشنبه از فاصله ایمن تقریبا یک کیلومتری به بازرسی بصری هواپیمای شرکت هواپیمایی ماهان ایران پرداخت.

ناخدا یکم اربن گفت: «یک فروند هواپیمای اف-۱۵ ایالات متحده شامگاه امروز در یک ماموریت هوایی عادی در نزدیکی [مقر] گروه ضربت مشترک ترکیبی-عملیات عزم راسخ در پادگان التنف سوریه یک فروند هواپیمای مسافربری هواپیمایی ماهان را از فاصله ایمن حدوداً هزار متری با آن هواپیما، مورد بازرسی بصری قرار داد.» وی افزود که «این بازرسی بصری با هدف اطمینان یافتن از ایمنی پرسنل ائتلاف در پادگان التنف انجام شد.»

او گفت: «زمانی که خلبان اف-۱۵ هواپیمای مزبور را به عنوان یک هواپیمای مسافربری ماهان‌ایر شناسایی کرد، اف-۱۵ به صورت ایمن فاصله‌اش با آن هواپیما را افزایش داد. این ردگیری حرفه‌ای مطابق با استانداردهای بین‌المللی انجام شد.»

بنا بر اعلام دفتر کنترل دارایی‌های خارجی وزارت خزانه‌داری ایالات متحده (اوفک)، ماهان‌ایر در ماه اکتبر سال ۲۰۱۱ به خاطر ارائه حمایت مالی، مادی، یا فناوری از جانبِ، یا به، نیروی قدس - شاخه برون‌مرزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که از حزب‌الله و سایر گروه‌های تروریستی پشتیبانی می‌کند - تحریم شد.

بنا بر بیانیه وزارت خزانه‌داری که در ماه مه امسال و در زمان تحریم یک شرکت چینی توسط ایالات متحده به خاطر تجارت با ماهان‌ایر منتشر شد، آمده است: «ماهان‌ایر، در حمایت از عملیات‌های منطقه‌ای نیروی قدس سپاه پاسداران، به انتقال نیروهای عملیاتی، جنگ‌افزارها، تجهیزات، و وجوه مالی نیروی قدس پرداخته و برای حزب‌الله نیز جنگ‌افزار و پرسنل جابه‌جا کرده است.»

در بیانیه ماه مه آمده است: «از زمان آغاز جنگ داخلی سوریه تاکنون، هواپیمایی ماهان‌ایر مرتباً جنگجویان و تجهیزاتی را با هدف سرپا نگاه داشتن رژیم اسد و پشتیبانی از آن به سوریه منتقل کرده است که [این امر] به بی‌رحمی‌های رژیم و آوارگی غیرنظامیان کمک کرده است. وزارت خارجه در ماه دسامبر ۲۰۱۹ بنا بر فرمان اجرایی ۱۳۳۸۲، که از جمله اختیارات موجود در زمینه مبارزه با توسعه تسلیحاتی است و گسترش‌دهندگان جنگ‌افزارهای کشتار جمعی و حامیانشان را هدف قرار می‌دهد، هواپیمایی ماهان را تحریم کرد.»

بیانیه ماهان: جنگنده آمریکایی به خلبان ایرانی هشدار کاهش ارتفاع داده بود

یورونیوز: شرکت هواپیمایی ماهان در واکنش به تهدید جت‌های جنگی آمریکا نسبت به پرواز پنجشنبه شب این شرکت طی بیانیه‌ای جزئیات بیشتری از ماجرای این پرواز منتشر کرد.

شرکت ماهان در بیانیه خود که روز جمعه ۳ مرداد منتشر شد ضمن شرح اتفاقات در بخشی از بیانیه خود می‌نویسد: «خلبان پرواز برای پرهیز از هرگونه خطر احتمالی پس از دریافت اخطار TCAS مبنی بر کاهش فوری ارتفاع، بلافاصله شروع به کم کردن ارتفاع هواپیما می‌کند.»

بر اساس بیانیه شرکت ماهان جنگنده‌های آمریکایی به خلبان هواپیمای مسافربری اخطار کاهش ارتفاع داده‌اند.

در ادامه بیانیه ماهان همچنین آمده است: «کاهش سریع ارتفاع منجر به آسیب رسیدن به تعدادی از مسافران و خدمه پروازی که مشغول خدمت رسانی بوده‌اند، شد که بلافاصله پس از فرود هواپیما جهت درمان به بیمارستان منتقل شدند.»

پنجشنبه شب، پرواز شماره ۱۱۵۲ شرکت هواپیمایی ماهان در مسیر تهران-بیروت پس از طی حدود دو ساعت پرواز بر فراز خاک سوریه از سوی دو فروند جنگنده آمریکایی تهدید شد. آمریکا اعلام کرده فاصله ایمن بین جنگنده‌های این کشور و هواپیمای ماهان رعایت شده بود.

این اقدام آمریکا به شدت در ایران مورد انتقاد قرار گرفته است. در همین زمینه، محمد جواد ظریف روز جمعه ۳ مرداد با انتشار پستی در حساب شخصی خود در توییتر نسبت به تهدید جنگنده‌های آمریکایی واکنش نشان داد.

آقای ظریف در توییتر خود نوشت: «آمریکا به صورت غیرقانونی سرزمین یک کشور دیگر را اشغال می‌کند و سپس به پرواز مسافربری برنامه‌ریزی شده، تعرض می‌کند - جان مسافران غیرنظامی بی‌گناه آن را به خطر می‌اندازد - به بهانه اینکه از نیروهای اشغالگر خود حفاظت کند. قانون‌شکنان باید قبل از فاجعه، متوقف شوند.»

شرکت هواپیمایی ماهان همچنین در بخش پایانی بیانیه خود می‌نویسد: «پروازهای شرکت ماهان در این مسیر سابقه بیش از یک دهه‌ای دارد و این شرکت همواره مقررات هوانوردی در انجام پروازها را رعایت کرده، لذا این اتفاق را می‌توان از دیگر مصادیق قانون گریزی رژیم حاکم بر آمریکا تلقی کرد.»

در بخش پایانی این بیانیه همچنین آمده است: «بدیهی است همانگونه که مقامات جمهوری اسلامی و همچنین دستگاه حاکمیتی (سازمان هواپیمایی کشوری) اعلام کرده اند، اقدامات لازم قضایی و حقوقی در این خصوص به عمل خواهد آمد.»