ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 11.05.2020, 8:10
حادثه شناور کنارک ۱۹ کشته و ۱۵ مجروح در پی داشت

براساس اعلام روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، عصر روز گذشته (۲۱ اردیبهشت) در حین انجام تمرین دریایی توسط تعدادی از شناورهای نیروی دریایی ارتش در آبهای جاسک و چابهار، شناور پشتیبانی سبک کنارک هدف موشک ناو جماران قرار گرفت.

در این حادثه  ۱۹ نفر از پرسنل جان خود را از دست داده و ۱۵ نفر دیگر مجروح شده‌اند.

روابط عمومی ارتش با بیان اینکه شناور حادثه‌دیده کنارک طی عملیاتی برای بررسی‌های فنی به محل اسکله دریایی منطقه منتقل شده است، هشدار داد تا بررسی دقیق تیم‌های کارشناسی حاضر در محل حادثه، از هرگونه گمانه‌زنی در این خصوص پرهیز شود.

هنوز درباره چگونگی هدف قرار گرفتن ناوچه کنارک گزارشی منتشر نشده است. براساس یک گزارش تایید نشده: «ناو جماران قرار بوده موشک کروز را روی یک هدف شناور امتحان کند، ناوچه کنارک هدف را به منطقه حمل می‌کند و قبل از اینکه به اندازه کافی از هدف فاصله بگیرد فرمانده ناو جماران دستور شلیک می‌دهد و رادار موشک به اشتباه کنارک رو به جای هدف فرضی منهدم می‌کند.»

شمار تلفات احتمالا بیشتر است
حمید حاجی‌پور،‌ روزنامه‌نگار نیمه‌شب گذشته در توییتی نوشت: ساعت ۱۰ صبح ناوچه کنارک به اشتباه از سوی ناوشکن جماران هدف قرار می‌گیره و غرق میشه. تعدادی از پرسنل این ناوچه شهید و مجروح میشن و با گذشت ۱۸ ساعت هیچ منبع رسمی از جمله ستادکل نیروهای مسلح و ستاد مشترک ارتش واکنشی به این حادثه نشون ندادن. خبرگزاری‌های رسمی هم حتما خواب بودن!»

این خبرنگار در توییتی دیگر نوشت: «بیمارستان چابهار محل اعزام زخمی‌های حادثه بوده و برابر اعلام منابع تعداد کشته شدگان حادثه به بیش از ۴۰ نفر رسیده که پیکر ۲۲ نفر از پرسنل تا کنون پیدا شده است.»


اسامی قربانیان اصابت موشک به ناوچه کنارک

۱- ناوبان دوم الکترونیک جعفر کوهی
۲- ناوبان دوم عرشه اسماعیل‌پور خسرو
۳- ناوبان دوم مکانیک مصطفی پویانفر
۴- ناوبان سوم برق مهدی رازی
۵- استوار عرشه حسین سپهری اهرمی
۶- ناو استوار عرشه عادل قاسم زاده
۷- ناو استوار دوم برق سید منصور موسوی نژاد
۸- ناو استوار دوم مکانیک سعید یار احمدی
۹- ناو استوار دوم عرشه های سید حامد جعفری
۱۰- مهناوی یکم برق مهدی هاشمی خواه
۱۱- مهناوی یکم مکانیک آرش پاکدل
۱۲- کارمند آشپزخانه محمد ابراهیم کاظمی
۱۳- سرباز وظیفه فخرالدین فلک نازی
۱۴- ناو استوار یکم تفنگدار سید مرتضی خادمی حسینی
۱۵- مهناوی یکم تفنگدار رضا دهقانی
۱۶- مهناوی یکم تفنگدار محمد افشون فر
۱۷- غواص محمد اردنی
۱۸- جوشکار آرمان سرحدی
۱۹- استوار برق محمد صیادی



ناو کنارک با شماره بدنه ۱۴۰۳ از جمله شناورهای پشتیبانی کلاس هندیجان است که پیش از انقلاب از کشور هلند خریداری شد.
این ناو با ۴۷ متر طول، ۸.۵ متر عرض و ۴۴۷ تن وزن و آبخور ۲.۹ متر قابلیت حمل بار و نفرات را دارد. علاوه بر این در زمینه تجهیزات رزمی نیز این کلاس از یک قبضه توپ ۲۰ میلیمتری برخوردار است و همچنین ۴ لانچر موشک کروز ضدکشتی نور نیز برای شلیک علیه اهداف سطحی بر روی آن نصب شده است.
قابلیت مین‌ریزی و حمل لانچر پهپاد از دیگر ویژگی‌های این کلاس است که باعث شده از آنها برای ماموریت‌های گشت دریایی و شناسایی نیز استفاده شود.


ناو جماران نخستین نمونه از کشتی‌های جنگی کلاس موج ساخت ایران است.  این کشتی با طول ۹۴ متر، ظرفیت ۱۴۲۰ تُن(ناو محافظ سبک، فریگیت) و سرعت ۳۰ گره دریایی (۵۶ کیلومتر بر ساعت)، توانایی حمل ۱۴۰ ملوان و حمل بالگرد و سوخت‌گیری آن‌ها را نیز دارد.
رسانه‌های دولتی و مقامات ایرانی از جماران و دیگر شناورهای کلاس موج تحت عنوان ناوشکن و گاهی رزم‌ناو یاد می‌کنند، اما در منابع نظامی این کشتی با عنوان «ناو جماران» نامیده می‌شود چراکه بر اساس سیستم طبقه‌بندی تمامی ارتش‌های دیگر دنیا چنین شناورهایی فریگیت (ناومحافظ سبک) محسوب می‌شوند.