ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sun, 10.06.2018, 10:38
لایجه مبارزه با تامین مالی تروریسم مسکوت ماند

روز  یکشنبه ۲۰ خرداد، مجلس شورای اسلامی در اتفاقی عجیب ائتلافی دیگر از تندروها و برخی معتدلین را شاهد بود. در حالی که دولت برای مصوب کردن لوایح چهارگانه مرتبط با FATF اقداماتی را انجام داده بود اما با هیاهو و فضاسازی هفته‌های گذشته مخالفان عملا از رسیدن به این خواسته محروم ماند.

به گزارش ایسنا، تعدادی از نمایندگان که اکثرا عضو فراکسیون ولایی مجلس هستند، امروز به محض ورود مجلس در اعتراض به لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم(CFT) با در دست داشتن پلاکاردهایی و پهن کردن چندین طومار در صحن، فضای مجلس را متشنج کردند.

سایت «امتداد» نیز نوشت: نمایندگان تندرو و آتش‌زنندگان برجام در ائتلافی عجیب با برخی نمایندگان که خود را نزدیک و منتسب به علی لاریجانی، رئیس مجلس می‌دانند پیشنهاد مسکوت ماندن بررسی FATF را ارائه دادند.

نکته جالب همراهی همزمان طیف لاریجانی و جبهه پایداری برای عدم تصویب این لایحه بود. همزمان نمایندگان دولت نیز با عقب‌نشینی در برابر تندروها به دفاع از لوایح برنخاستند و عملا پیوستن ایران به یک ساز و کار جهانی برای شفافیت مالی دست کم دو ماه به تعویق افتاد.

عباس عراقچی، معاون وزیر خارجه که برای ارائه توضیحات در این زمینه در مجلس حاضر شده بود با تاکید بر اینکه ایران به محض احساس خطر و تهدید از کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم خارج می‌شود، ‌گفت: شورای عالی امنیت ملی گواهی داده که حق شرط‌ها و تحفظ‌ها، هیچ تهدید امنیتی متوجه ایران با پیوستن به این کنوانسیون نمی‌شود. وی تاکید کرد: با پیوستن به CFT، هیچ تهدید امنیتی متوجه ما نمی‌شود.

سیدحسینی نقوی حسینی، عضو جبهه پایداری و سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به عنوان مخالف کلیات این لایحه، گفت: پیوستن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم آثار منفی برای ایران دارد که یکی از بزرگ‌ترین این آثار آن است که آمریکایی‌ها ما را نقطه‌زن تحریم می‌کنند.

مصطفی کواکبیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس به عنوان موافق کلیات این لایحه با بیان اینکه عربستان،‌ اسرائیل و آمریکا به دنبال الحاق نشدن ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم هستند، گفت: باید برای تامین منافع ملی کشور این لایحه را تصویب کنیم. وی افزود: CFT نوعی مقابله با آمریکاست.

علی نجفی خوشرودی عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس هم در مخالفت با مسکوت ماندن CFT با تاکید بر اینکه عدم عضویت در کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم ضرر اصلی به دنبال خواهد داشت، گفت: بهانه‌ای به دست کشورهای دیگر و دشمنان‌مان ندهیم و تمامی تلاش را برای جذب سرمایه‌گذاری به کار گیریم.

غلامرضا تاجگردون از نزدیکان علی لاریجانی نیز گفت که مسکوت ماندن CFT در راستای ایجاد وحدت اصولی و فرصتی برای دولت جهت مذاکره با اروپایی‌ها در ادامه برجام است.

همچنین علی لاریجانی، رییس مجلس در پاسخ به اخطار نماینده قائمشهر درباره نظر دولت پیرامون مسکوت ماندن لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) گفت: ‌دولت مخالفتی با مسکوت ماندن لایحه CFT ندارد.

در این رابطه علی مطهری نیز گفت که مسکوت ماندن دو ماهه لایحه مقابله با تامین مالی تروریسم (CFT) موجب می‌شود نمایندگان با اطمینان بیشتری به این لایحه رای دهند.


دفاع عباس عراقچی از لایحه در مجلس:

* معتقدیم هم اکنون صلاح کشور در این است که ما نباید خود با دست خود تحریم جدید علیه خودمان ایجاد کنیم

* تمام ارگان های امنیتی کشور، وزارت اطلاعات، اطلاعات سپاه و شورای عالی امنیت ملی، وزارت امور خارجه و همه دستگاه ها بیش از دو سال است که در این موضوع کار کارشناسی می کنند. من هیچ لایحه ای ندیدم که این قدر کار کارشناسی در مورد آن شده باشد.

* نهایتا شورای عالی امنیت ملی کشور به عنوان مرجع امنیتی کشور گواهی داده که با حق شرط ها و تحفظ‌هایی که گذاشتیم هیچ تهدیدی متوجه کشور نخواهد شد، دکتر شمخانی در جلسه‌ای که در مجلس حضور داشتند این موضوع را به صراحت بیان کردند.

* ما تمام حفره های موجود در این کنوانسیون را دیده ایم. تمام نقاط ضعف که ممکن است باعث سوء استفاده شود را دیده ایم و حق شرط هایی که در نظر گرفته شده است، بیانیه تفسیری ایران که تهیه شده تمام این نقاط ضعف را پوشش می دهد.

* با اطمینان خاطر بیان می کنم که درباره همه این سوء استفاده های امنیتی اندیشیده شده است. دوستان! ما نباید از هم اکنون بگوییم که این‌ها گروه‌های مقاومت را تروریست تلقی می کنند. از نظر جامعه بین الملل فقط آن چهار گروهی که ذکر شده تروریست هستند. از ترس این که نکند در آینده مثلا یک گروهی مثل حزب الله را وارد گروه های تروریستی کنند الان به خودمان فشار وارد نکنیم.

* الان ما فشارهایی را تحمیل می کنیم، کشورهای دیگر می گویند ایران مدافع تروریسم است چون به این کنوانسیون نپیوسته است، فشارهای مختلف را الان به خودمان تحمیل می کنیم از ترس این که در آینده ممکن است حزب الله را در گروه تروریستی قرار دهند. اگر در آینده این کار را کردند همان موقع برخورد می کنیم.

* در این کنوانسیون راه خروج پیش بینی شده است، هر لحظه که احساس کنیم منافع کشور و مقاومت در خطر قرار دارد به راحتی از آن خارج می شویم. حق حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران را هیچ قدرتی در دنیا نمی تواند زیر سوال ببرد. ما خود این حق حاکمیتی را داریم. هر لحظه احساس کنیم این کنوانسیون ضرری برای کشور دارد از آن خارج می شویم . چرا الان باید به خودمان خسارت بزنیم.

* ما معتقدیم هم اکنون صلاح کشور در این است که ما نباید خود با دست خود تحریم جدید علیه خودمان ایجاد کنیم، اگر به این کنوانسیون ها نپیوندیم و وارد مبارزه جدی با تروریسم نشویم تحریم های جدید علیه ما ایجاد می کنند.

* کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم از نظر ما و از نظر تمام دستگاه های امنیتی تهدیداتش پوشش داده شده است و هر لحظه احساس تهدید کنیم از آن خارج می شویم راه خروج در آن پیش بینی شده است.