ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 26.09.2017, 20:00
تا بین‌المللی نشویم، نمی‌توانیم سیستم ایجاد کنیم

انرژی امروز / پانیسا حسن‌زاده

محمود سریع القلم گفت: اکنون بیشتر شرکت‌های دنیا و دستاوردهای کشورها مطرح هستند تا روسای جمهور. ما جهان را سیاسی می‌بینیم؛ درحالیکه جهان به میزانی که ما گمان می‌کنیم سیاسی نیست.

به گزارش خبرنگار «انرژی امروز»، محمود سریع القلم، استاد دانشگاه شهید بهشتی در آئین برگزاری نخستین همایش مدیران آینده صنعت برق کشور که با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان امور استخدامی کشور به همراه مدیران ارشد صنعت برق ایران در سال همایش‌های خلیج فارس در پژوهشگاه نیرو برگزار شد، تاکید کرد: واژه‌ها خیلی مهم است؛ وقتی می‌خواهیم از عربستان انتقاد کنیم، می‌گویم آن وزیر نادان بی‌تجربه سعودی! می‌دانید چه تاثیراتی دارد؟

این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر می‌خواهید ملتی را خوب بشناسید؛ ببینید اختلاف را چگونه حل می‌کنند. انسان با هرکسی اختلاف دارد باید آن را غیرشخصی و حقوقی حل کند.

سریع القلم تصریح کرد: چرا عملکرد اوباما نسبت به قبل و بعد متفاوت بود؟ به دلیل اینکه با همه چیز حقوقی برخورد می‌کرد.  در برجام نیز جاهایی که به نفع آنهاست مبهم است و جاهایی که به ضرر ماست؛ دقیق نوشته شده است.

سریع القلم ادامه داد: امروز برای جذب نیرو به دانشگاه و معدل و استاد نمی‌پردازند؛ بلکه در آزمون توانایی کار با دیگران را می‌سنجند. در مرداد ۶۶ که تازه فارغ التحصیل و به کشور بازگشتم؛  ساعت ۹برای جذب در وزارت علوم جلسه داشتم، از ۸:۴۵ دقیقه آنجا بودم ساعت ۱۱ جلسه شروع شد و گفتند در ایران باید دیر به جلسه آیید. اگر زود بیایید باید مدام بلند شوید و بنشینید اما اگر دیر بیایید همه به پایتان بلند می‌شوند!  این را می‌شود به بسیاری از رفتارهای سازمانی، مدنی و اجتماعی ما تعمیم داد.

سریع القلم با اشاره به همایش‌های فساد مالی در ایران گفت: این راه برخورد با فساد مالی نیست. اروپاییان همه را تبدیل به ساختار و نرم‌افزار کردند و اجازه بروز فساد مالی را نمی‌دهند.

وی با اشاره به این‌که در اروپا به وزرا بادیگارد نمی‌دهند، با همان دوچرخه خود وزیر باید بیاید و برود و به همین دلیل پایان دولتی امتیاز خاصی نیست و به همین دلیل بسیاری بخش خصوصی را ترجیح می‌دهند، تاکید کرد: تا زمانی که بین المللی نشویم؛ نمی‌توانیم سیستم در ایران ایجاد کنیم. اگر ایران ایربین المللی بود، نمی‌گفت ۱۲ ساعت تاخیر عادی است. اگر بین المللی بودیم، یک نفر ۱۹ شغل هم زمان نداشت. اگر بین المللی شویم، در نحوه حرف زدن بسیار دقت می‌کنیم. یک دلیل عمده که نتوانستیم سیستم در ایران ایجاد کنیم،  این است که بین المللی نیستیم.

به اعتقاد این استاد دانشگاه، اکنون بیشتر شرکت‌های دنیا و دستاوردهای کشورها مطرح هستند تا روسای جمهور. ما جهان را سیاسی می‌بینیم؛ درحالیکه جهان به میزانی که ما گمان می‌کنیم سیاسی نیست.

او با اشاره بر اینکه اپل در سال ۲۰۱۶، ۴۵ میلیارد دلار درآمد خالص وابسته است و کشوری مانند چین ۴۰ سال پیش از تولید ناخالص جهانی ۲ درصد سهم داشت و امروز حدود ۲۰ درصد، درحالیکه سهم آمریکا کاهش یافته است، ادامه داد: کشورهای صنعتی در گذشته ۴۲ درصد و امروز ۶۰ درصد از تولید ناخالص جهانی (GDP) سهم دارند.

وی در پایان گفت: یک مدیر باید بتواند تمام اطلاعات و اندیشه‌ها را از صحنه بین المللی جمع کند تا به تصمیم گیری معقول برسد.