ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 19.09.2017, 8:01
سوچی: خشونت‌ها در راخین را محکوم می‌کنم

رهبر دوفاکتوی میانمار امروز (سه‌شنبه) پس از سکوتی طولانی در اظهاراتی خشونت‌ها و اقدامات ناقض حقوق بشری در راخین را محکوم کرد و گفت، عاملان این خشونت‌ها طبق قانون مجازات می‌شوند.

به گزارش خبرگزار رویترز، آنگ سان سوچی، رهبر دوفاکتوی میانمار در نخستین خطابه خود از زمان حملات در راخین و مهاجرت دسته جمعی مسلمانان روهینجایی به خارج از کشور گفت، میانمار از بررسی‌های دقیق جامعه بین‌الملل درباره رخدادهای صورت گرفته در راخین نمی‌ترسد و به دنبال راه حلی مناسب برای این درگیری‌هاست.

وی ادامه داد: روستاهای مسلمان نشین در راخین تحت تاثیر خشونت‌ها در میانمار قرار نگرفته‌اند. از دیپلمات‌ها دعوت می‌کنم بیایند و خودشان مشاهده کنند.

رهبر دوفاکتوی میانمار همچنین مراتب تاسف عمیق خود را بابت رنجی که غیرنظامیان در این درگیری‌ها می‌کشند، ابراز داشت و گفت که می‌خواهد هرچه سریعتر این خشونتها پایان یابند و ادامه داد:‌ ما نگران مهاجرت تعداد زیادی از مسلمانان به بنگلادش هستیم. من این خشونت‌های ضد بشری را به شدت محکوم می‌کنم و میانمار آماده بازگشت آوارگان است.

وی همچنین قول داد تا اقدامی مناسب علیه عاملان دخیل در این خشونت‌ها و نقض‌های گسترده حقوق بشری علیه مسلمانان روهینجایی در غرب کشورش انجام دهد و متعهد شد تا به مشورت‌هایی که از سوی کوفی عنان، دبیرکل پیشین سازمان ملل که در اوت سال جاری میلادی مطرح شد، گوش دهد.

هیئت مستقل تحقیق به رهبری کوفی عنان  به درخواست دولت میانمار تشکیل شده تا با بررسی شرایط در استان راخین در زمینه اختلاف بین مسلمانان و بودایی‌ها و وضعیت مسلمانان روهینگیا، راه حلی برای این مساله بیابد و به دولت توصیه کند.

در پی حمله مسلحانه شبه‌نظامیان مسلمان مخالف دولت به پاسگاه‌های پلیس و مراکز نظامی در استان راخین در روز ۲۵ اوت، نیروهای دولتی میانمار عملیات گسترده‌ای را در این منطقه به اجرا گذاشتند. با وجود تاکید دولت بر اینکه هدف از این عملیات “مبارزه با تروریسم” است، هزاران تن از غیرنظامیان مسلمان این منطقه به خاطر فشار و خشونت نیروهای دولتی و تندروهای بودایی خانه‌های خود را ترک کرده و آواره شده‌اند. گفته می‌شود شماری جان خود را از دست داده‌اند و تعدادی خانه و روستای مسلمان‌نشین نیز به آتش کشیده شده است.

بیش از چهارصد هزار آواره روهینگیا به مناطق مرزی داخل بنگلادش گریخته‌اند و در شرایط ناگواری به سر می‌برند.

اقدامات ارتش میانمار به خصوص باعث انتقاد جهانی از سکوت آنگ‌سان سوچی، از برندگان جایزه صلح نوبل شده بود. از جمله آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی او را “زنی بی‌رحم” خواند و گفت که با اتفاقاتی که در این کشور روی داده “در واقع مرگ جایزه صلح نوبل رقم خورد.” دبیرکل سازمان ملل خک در مورد ادامه خشونت علیه مسلمانان روهینگیا به دولت میانمار هشدار داد.

پس از سال‌ها مبارزه علیه حکومت نظامیان در میانمار، حزب ائتلاف برای دموکراسی به رهبری آنگ‌سان سوچی در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۵ اکثریت قابل توجه کرسی‌ها را کسب کرد و توانست دولت جدید را تشکیل دهد. اگرچه آنگ‌سان سوچی به دلیل موانع قانونی اجازه تصدی سمت ریاست جمهوری و نخست وزیری را نیافت، اما در مقام «مشاور ارشد دولت» قدرت اصلی در دولت است.

در عین حال، هنوز نظامیان مواضع قدرتمندی را در تشکیلات سیاسی میانمار، از جمله پارلمان این کشور در اختیار دارند و گفته می‌شود اختیارات دولت غیرنظامی و رهبر آن را محدود می‌کنند. ارتش برمه از عملیات خود در راخین دفاع کرده و گفته است که هدف این عملیات صرفا شورشیان مسلح مخالف دولت هستند.

منابع:‌ ایسنا، بی بی سی