ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Thu, 10.11.2016, 12:48
جوانان آمریکا؛ ترامپ رئیس جمهور ما نیست

کمتر از ۲۴ ساعت از اعلام پیروزی ترامپ شهرهای آمریکا شاهد اعتراضات گسترده و شدید مردمی است. اعتراضاتی که با شعارهای تند علیه ترامپ و به آتش کشیدن آدمک‌های رئیس‌جمهور منتخب و دستگیری معترضان همراه بود.

به گزارش ایسنا به نوشته روزنامه دیلی میل، معترضان در نیویورک سیتی، شیکاگو، سانفرانسیسکو، واشنگتن و دیترویت به خیابان‌ها آمدند و شعار «ترامپ، رئیس جمهور من نیست» سر دادند معترضان می‌گفتند کمپین ترامپ مملو از نژادپرستی، بیگانه هراسی و تبعیض نژادی بوده است.

نیویورک

در نیویورک هزاران معترض در میدان اتحاد گرد هم آمده و به طرف برج ترامپ حرکت کردند. صف طولانی این معترضان باعث ترافیک شدیدی در این منطقه شد. در جریان این اعتراضات دستکم ۳۰ تن بازداشت شدند.

به گفته اداره پلیس نیویورک معترضان حاضر در مقابل برج ترامپ چهارشنبه شب نزدیک به ۱۰ هزار تن بوده‌اند. آنها شعارهای ضد ترامپ از جمله «عاشق دشمن ترامپم» سر دادند.

سانفرانسیسکو

در سانفرانسیسکو نیز هزاران معترض به خیابان‌ها آمده و پلاکاردهایی حمل کردند که روی آن نوشته شده بود «ترامپ می‌گوید برگردیم، ما می‌گوییم مبارزه کنیم. نه به نژادپرستی، تبعیض نژادی و جنگ».

یکی از معترضان گفت: ما به مردم آمریکا و دونالد ترامپ نشان می‌دهیم که عقب نمی‌کشیم و جهل آشکار ترامپ را تحمل نخواهیم کرد. ترامپ رئیس جمهور من نیست.

شیکاگو

حدود ۲۰۰۰ تن در مقابل هتل بین المللی ترامپ در شیکاگو تجمع کرده و شعار «نه به ترامپ، نه به آمریکای نژاد پرست» سر دادند.

یکی از معترضان گفت: من از آنچه که در این کشور رخ می‌دهد وحشت کرده‌ام تا می توانید از حقوقتان لذت ببرید.

این راهپیمایی‌ها در حالی صورت گرفت که چهره‌های برجسته سیاسی از آمریکایی‌ها خواستند تا از ترامپ حمایت کنند.

سیاتل

ساعت ۱۶ به وقت محلی صدها معترض در پارک «وست لیک» گرد هم آمدند و با استفاده از بلندگوهای دستی اعتراض خود را نسبت به این میلیاردر اعلام کردند. تعداد این معترضان در زمان اندکی به هزاران تن افزایش یافت. آنها سپس به طرف کپتال هیل حرکت کردند. در رویدادی جداگانه پنج تن ساعت ۷ صبح به وقت محلی به ضرب گلوله کشته شدند در حالیکه اعتراضات همچنان ادامه داشت. پلیس اعلام کرد: هیچ ارتباطی میان این دو رویداد وجود ندارد.

نیواورلئان

چندین معترض در میدان «لی» گردهم آمدند و در اعتراض به انتخاب ترامپ آدمک‌های وی را به آتش کشیدند. این معترضان شعارهایی چون «قدرت سیاه»، «از میان برداشتن برتری سفیدپوستان» و «نه به ترامپ، نه به آمریکای نژادپرست» سر دادند.

پورتلند

حدود ۲۰۰۰ معترضان در پورتلند ترافیک به وجود آورده در دو خط راه آهن تاخیر ایجاد کرده و پرچم‌های آمریکا را به آتش کشیدند.

پیشتر در میدان «پیشرو» پورتلند هنگامی که گروه کوچکی از معترضان گردهم آمده بودند طرفداران ترامپ وارد شدند رویارویی این دو گروه باعث درگیری شدیدی میان آنها شد. اما ناگهان تعداد معترضان به طرز چشمگیری افزایش یافت.

ریچموند

صدها معترض در ریچموند در اعتراض به انتخاب ترامپ به خیابان‌ها آمدند. این اعتراض ابتدا در دانشگاه ویرجینیا آغاز شد و سپس به خیابان‌ها کشیده شد. این معترضان باعث ایجاد ترافیک شدیدی در منطقه شدند اما پلیس آنها را متفرق کرد.  اما معترضان کمی بعد دوباره به خیابان‌ها آمدند.

کاخ سفید

معترضان برای دومین شب متوالی در مقابل کاخ سفید راهپیمایی کرده و سپس به طرف هتل بین المللی ترامپ در واشنگتن دی سی حرکت کردند. گروه‌های حقوق بشر و سازمان‌های دانشجویی گرد هم آمدند تا تعهد خود را علیه نفرت، نژادپرستی، تبعیض جنسی و تعصب ابراز کنند. آنها گفتند ما معترض هستیم و در این اعتراضات شرکت می‌کنیم چرا که به یکدیگر و قدرت جمعی‌مان باور داریم و معتقدیم که می‌توانیم جامعه و اقتصادی را که برای همه ما کارآمد است به وجود آوریم. رای دهندگان ناراضی که از تمامی سنین در این اعتراضات شرکت داشتند پیش از حرکت به سمت هتل ترامپ شمع روشن کردند.

اوکلند

در اوکلند کالیفرنیا بیش از ۷ هزار معترض به خیابان‌ها آمدند و آدمک ترامپ و سطل‌های زباله را به آتش کشیدند. پلیس ۳۰ تن را بازداشت کرد ۱۱ مورد غارت، حمله به پلیس و گردهمایی‌های غیرقانونی گزارش شد.

پنسیلوانیا

در پنسیلوانیا صدها تن از دانشجویان دانشگاه پیتسبورک به خیابان‌ها آمدند و خواستار وحدت شدند در حالیکه عده‌ای دیگر رویدادی را تحت عنوان «نشست فوری: بیایید متحد شویم تا مانع ترامپ شویم» برگزار کردند. دانشجویان شعار «نه به ترامپ و نه به آمریکای نژادپرست» سردادند.

هشدار دیده‌بان حقوق بشر به ترامپ

دیده بان حقوق بشر از ترامپ خواست شعارهای انتخاباتی خود را کنار بگذارد.

به گزارش بی بی سی، در پی اعلام پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، دیده‌بان حقوق بشر به او هشدار داده که “لفاظی‌های مبارزات انتخاباتی را که به نظر می‌رسید بسیاری از تعهدات اساسی ایالات متحده در زمینه حقوق بشر را رد می‌کند کنار بگذارد و حقوق بشر را محور سیاست‌های داخلی و خارجی خود قرار دهد.”

در بیانیه‌ای که در پایگاه اطلاع‌رسانی دیده‌بان حقوق بشر منتشر شده، به نقل از کنث روث، مدیر اجرایی این سازمان آمده است که دونالد ترامپ “با مبارزه‌ای که وجه مشخصه آن زن‌ستیزی، نژادپرستی و بیگانه‌هراسی بود راهی به سوی کاخ سفید یافت اما این راه به زمامداری موفقیت آمیز منتهی نمی‌شود.”

وی افزوده است که: “رئیس جمهوری منتخب باید متعهد شود که ایالات متحده را به شیوه‌ای رهبری خواهد کرد که متضمن رعایت و پیشبرد موازین حقوق بشر برای همگان باشد.”

بیانیه دیده‌بان حقوق بشر بعضی از اظهارات ترامپ در جریان مبارزات انتخاباتی را یادآور شده و گفته است که او هنگام اعلام نامزدی خود در ژوئن سال ٢٠١٥، در مورد مهاجران مکزیکی گفت: “وقتی مکزیک مردمش را روانه آمریکا می‌کند، بهترین آدم‌هایش را اینجا نمی‌فرستد... آنها افراد مساله‌دار را می فرستند که مشکلاتشان را برای ما می‌آورند؛ مواد مخدر می‌آورند، جرم و جنایت می‌آورند؛ آنها مجرمان تجاوز جنسی هستند. البته تصور می‌کنم بعضی‌هاشان هم آدم‌های خوبی باشند.” ترامپ توصیه کرد که ورود مسلمانان به آمریکا ممنوع شود.

این بیانیه می‌افزاید که رئیس جمهوری منتخب در جریان تبلیغات انتخاباتی، از استفاده از انواعی از شکنجه برای کسب اطلاعات از متهمان به اقدامات تروریستی حمایت کرد و وعده داد که بازداشتگاه گوآنتانامو را باز نگه می‌دارد و آن را “از آن بدجنس‌ها” پر می کند. ترامپ در یک نوار ویدیوئی متعلق به سال ٢٠٠٥ ظاهرا تعدی جنسی به زنان را ستوده است، و اگرچه بعدا در این مورد عذرخواهی کرد اما چندین زن او را به دست اندازی جنسی متهم کردند.

دیده‌بان حقوق بشر گفته است که “رئیس جمهوری منتخب هنگام آغاز دوره ریاست جمهوری خود در ژانویه سال آینده، وارث چالش‌های عظیم حقوق بشری در داخل و خارج از ایالات متحده خواهد بود که از جمله شامل تعیین نقش ایالات متحده در درگیری‌هایی است که در آنها، نابودی گسترده زندگی غیرنظامیان به هنجار رایج تبدیل شده، چه این وضعیت به سوریه ارتباط داشته باشد، چه عراق، افغانستان یا یمن. و در یمن، ایالات متحده به یکی از طرف‌های درگیری مسلحانه تبدیل شده که در آن، عربستان سعودی، به عنوان متحد آمریکا، غیرنظامیان را در معرض خشونت ویرانگر و بی‌ملاحظه قرار داده است.”

این سازمان گفته است که “ترامپ این فرصت را دارد که شعارهای غالبا منزجر کننده مبارزات انتخاباتی خود را کنار بگذارد و رعایت حقوق بشر را محور سیاست‌های داخلی و بین المللی دولت بعدی قرار دهد و باید بداند که اعتبار دولت ایالات متحده در زمینه پیشبرد حقوق بشر، مدیریت خوب و حکومت قانون نمی‌تواند به طور کامل حفظ شود مگر اینکه این کشور بتواند عملکرد خود در زمینه موضوعاتی مانند حقوق زنان و کودکان، حقوق کیفری، بازداشتگاه گوآنتانامو، عملیات پهپادها در خارج از مناطق جنگی و عدالت برای قربانیان شکنجه را بهبود بخشد.”

دیده‌بان حقوق بشر هشدار داده است که “اگر دولت شما گهگاه موازین حقوق بشر را نادیده بگیرد دیگر نمی‌توانید کشورهای دیگر را برای رعایت حقوق بشر تحت فشار قرار دهید.”

در این بیانیه، از  ترامپ خواسته شده در زمینه سیاست‌های داخلی، موضوعاتی مانند اصلاح حقوق کیفری، اصلاحات در زمینه مهاجرت و رفع تبعیض نژادی عمل کند و در صحنه بین‌المللی نیز مقابله با سرکوب جهانی جامعه مدنی و آزادی بیان از جمله در کشورهایی مانند روسیه، چین، مصر، اتیوپی و بنگلادش را مورد توجه خاص قرار دهد. همچنین، لازم است دولت جدید آمریکا نگرش جدید و موثرتری در برابر نظام‌های توتالیتر مانند کره شمالی اتخاذ کند و برای جلوگیری از سرکوب آزادی‌های مدنی در کشورهایی مانند ترکیه تلاش کند که به نظر می‌رسد حاکمانشان به سوی تحکیم و تثبیت موقعیت خود گام برمی‌دارند.

از رئیس جمهوری منتخب همچنین خواسته شده است که در زمینه محدودیت کنترل تسلیحاتی از جمله منع قانونی سیستم‌های اسلحه کاملا اتوماتیک موسوم به “روبات‌های قاتل” و مبارزه با استفاده از مین و مهمات خوشه‌ای اقدام کند و به معاهدات بین‌المللی در این زمینه ها بیپوندد.

بیانیه دیده‌بان حقوق بشر در حالی منتشر می‌شود که در پی اعلام پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، در چند شهر آمریکا تظاهراتی علیه رئیس جمهوری منتخب برگزار شده و تظاهرکنندگان به مواضع و اظهارات او در جریان مبارزات انتخاباتی اعتراض کرده‌اند.