ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Sun, 22.05.2016, 10:26
اداره امنیت ملی افغانستان مرگ ملا منصور را تایید کرد

بی بی سی: اداره امنیت ملی افغانستان تایید کرده که ملا اخترمحمد منصور رهبر گروه طالبان عصر دیروز در حمله هوایی در ایالت بلوچستان پاکستان کشته شده است.

این اداره با صدور اعلامیه‌ای گفته که ملا منصور حوالی ساعت ۳:۴۵ عصر دیروز به وقت محلی در جاده عمومی در منطقه دالبندین ایالت بلوچستان پاکستان کشته شد.

سازمان اطلاعات افغانستان نوشته که رهبر گروه طالبان از مدتی به این سو تحت تعقیب جدی بود و دیروز در حالی که بر یک موتر/خودرو سوار بود هدف حمله هوایی قرار گرفت و همراه با سایر سرنشینان این خودرو از بین رفت.

در اعلامیه اداره امنیت ملی افغانستان ذکری از حمله هواپیمای بدون سرنشین، پهپاد، آمریکا نشده است. پیشتر وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون، اعلام کرده که ملا منصور هدف حمله هواپیمای بدون سرنشین قرار گرفته است.

وزارت دفاع آمریکا به صورت قطعی تایید نکرده که رهبر گروه طالبان در این حمله پهپاد آمریکایی کشته شده است.


اجساد ناشناخته‌ای که به بیمارستانی در شهر کویته پاکستان منتقل شدند، گفته می‌شود که منسوب به ملا منصور و همراهان او بوده است.

شامگاه روز شنبه، ‌۲۱ مه، وزارت دفاع آمریکا، پنتاگون طی بیانیه‌ای اعلام کرد طی یک حمله هوایی ملا منصور، جانشین ملا محمد عمر، رهبر سابق طالبان را هدف قرار داده است. به گفته پنتاگون، باراک اوباما، رئیس جمهوری، شخصا دستور این حمله هوایی را صادر کرده است.

آن طور که مقام‌های آمریکایی می‌گویند این حمله توسط پهپادهای آمریکایی در یک منطقه دور افتاده پاکستان در نزدیکی مرز افغانستان صورت گرفته و طی آن ملا منصور و یک طالب دیگر مورد هدف قرار گرفته‌اند.

پنتاگون ملا منصور را مسئول حملات گسترده اخیر در کابل و دیگر نقاط افغانستان معرفی کرده و در بیانیه خود نوشته “از زمان مرگ ملا محمد عمر و رهبری احتمالی ملا منصور، طالبان حملات بسیاری را صورت داده که به مرگ دهها هزار نفر از شهروندان افغان و بسیاری از ماموران امنیتی افغانستان در کنار نظامیان آمریکایی و سایر سربازان ائتلاف در این کشور انجامیده است.

در ماه‌های گذشته و پس از مرگ ملا محمد عمر، بنیانگذار و رهبر طالبان که تابستان گذشته علنی شد اما زمان آن به سال ۲۰۱۳ نسبت داده شد، گزارش های متعددی از بالا گرفتن اختلاف بر سر “اجماع و بیعت” میان فرماندهان طالبان با رهبری ملا اختر محمد منصور منتشر شده بود.

ملا منصور ۵۶ ساله، از تبار اسحاق‌زی از قوم پشتون قندهار است. او هم همچون بسیاری از اعضای طالبان در مدرسه حقانیه در پاکستان آموزش دیده است.

در دوران حاکمیت طالبان، ملا منصور به عنوان وزیر هوانوردی ‘امارات اسلامی طالبان’ کار کرد و با حمله آمریکا و سرنگون شدن دولت طالبان او هم مانند ملا محمد عمر فراری شد.

ملا منصور سپس به عضویت شورای کویته درآمد و در سال‌های اخیر که ملا برادر به زندان پاکستان افتاده بود، به‌عنوان فرد شماره دوم طالبان فعالیت داشت.

ملا منصور در غیاب ملا محمد عمر، سرپرستی تمام فعالیت‌های سیاسی، نظامی و تبلیغاتی طالبان را بر عهده داشت و خط مشی طالبان را تعیین می‌کرد. اما ظاهرا برای نگهداشتن اتحاد طالبان، مرتب از نام ملا عمر بهره می‌گرفته است. دفتر سیاسی قطر طالبان هم به اجازه شورای کویته که در رهبری آن منصور قرار داشت، شکل گرفت.

پنتاگون دربیانیه روز شنبه خود از ملا منصور به عنوان مانعی جدی بر سر مذاکرات صلح میان دولت افغانستان و نمایندگان طالبان یاد کرده است.

مکان جغرافیایی این حمله هنوز کاملا فاش نشده است اما آن طور که گزارش شده این حمله در منطقه‌ مرزی میان پاکستان و افغانستان روی داده و خودرویی که گزارش شده حامل ملا منصور بوده در خاک پاکستان مورد هدف قرار گرفته است؛ موضوعی که در صورت تایید دوباره موضوع با خبر بودن و همکاری اسلام آباد و واشنگتن در مبارزه با طالبان را به بحث روز تبدیل خواهد کرد.

پنج سال پیش، وقتی در روز اول ماه مه (۲۰۱۱) باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، شخصا خبر کشته شدن اسامه بن لادن، رهبر القاعده را اعلام کرد، خیلی زود جزئیات حمله سری تفنگداران دریایی آمریکا به مجموعه مسکونی بن لادن در ابیت آباد پاکستان، به تنش جدی میان دولت پاکستان و کاخ‌سفید بدل شد.