ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Wed, 24.02.2016, 6:07
جنتی: تا توانستیم ردصلاحیت‌شان کردیم

احمد جنتی دبیر شورای نگهبان بعداز ظهر روز سه‌شنبه ۴ اسفند در مراسمی در  ورامین سخنرانی کرد. بخش‌های از سخنان او به نقل از خبرگزاری فارس:

* در بعضی دیگر از کشورها، مردم مجبور به شرکت در انتخابات هستند و اگر خودداری کنند، مجازات و جریمه خواهند شد، درحالی‌که در ایران مردم با جان و دل از مادر با بچه در بغل و پیرمرد و پیرزن با قصد قربت در سرما و گرما در انتخابات شرکت می‌کنند و هر قدمی که در این مسیر برمی‌دارند، به منزله عبادت است.

* خدا نیامرزد آن کسانی را که آرای ۴۰ میلیونی را در سال ۸۸ زیر سؤال بردند؛ چراکه این میزان رأی افتخاری برای مملکت و مایه مباهات ما به دنیا بود، اما یک‌مرتبه با ادعای تقلب، ۸ ماه کشور را به آشوب کشیدند و به قولی خسارات این فتنه از خسارات ۸ سال جنگ تحمیلی، کم‌تر نبود؛ چراکه در داخل مملکت زلزله‌ای ایجاد کرد.

* عاملان فتنه هنوز پررویی می‌کنند و فتنه‌گران در کشور سمت می‌گیرند، اما این پست‌ها غصبی است و آنها حق ندارند کم‌ترین سهمی در مدیریت کشور داشته باشند.

* شورای نگهبان در بررسی‌های صلاحیت‌ کاندیداهای انتخابات خبرگان و مجلس، صلاحیت کسانی را که کم‌ترین نقش و سهمی را در فتنه داشته‌اند، رد کرده است. ۱۲ هزار نفر در انتخابات مجلس ثبت‌نام کردند که در این ۳۸ سال بی‌سابقه است که البته کاری سیاسی بود.

*  ما تا توانستیم تلاش کردیم افراد ذیصلاح وارد عرصه رقابت شوند، اما اگر هم افراد فاقد صلاحیتی از بررسی شورای نگهبان هم گذر کردند، مردم باید با بصیرت خود به آنها رأی ندهند.

* مجلس خبرگان ۸۸ عضو داشته و وظیفه‌ای بر عهده اوست که هیچ رکن دیگری در نظام آن را برعهده ندارد. مجلس خبرگان باید آماده باشد که اگر روزی اتفاقی برای رهبر افتاد، اجازه ندهند خلائی در کشور به وجود آید و دشمن خوشحال شود و ستون فقرات نظام بشکند و رهبری که همه چیز حول آن چرخیده و اعتبار همه ارکان از اوست، خالی بماند.

* دشمن در سال ۸۸ [احتمالا منظور احمد جنتی سال ۱۳۶۷ است] مترصد بود که با رحلت امام و با توجه به شهادت بسیاری از شخصیت‌ها، انقلاب متزلزل شود. مجلس خبرگان در آن مقطع همه آرزوهای دشمن را بر باد داد و کسی را که تالی تلو امام بود، به رهبری انتخاب شد که شجاع، مدیر، بابصیرت و دیگر صفاتی که یک رهبر باید داشته باشد و هرچه از عمرش گذشت، این صفات در او برجسته‌تر شد.

* یک عده‌ای که من نمی‌توانم تعبیر دیگری از آنها به‌جز همین یک عده‌ای بکنم، می‌گویند باید با آمریکا بسازیم و حتی مرگ بر آمریکا هم نگوییم؛ چراکه اگر آمریکا به ما کمک نکند، همه چیز از هم می‌پاشد.

* آیا باید دشمن را در خانه راه دهیم؟ آمریکا قصد غارت مملکت ما را دارد.

* از مجلس خبرگان خیلی کارها برمی‌آید؛ همان‌طور که می‌تواند یک رهبر را انتخاب کند، می‌تواند یک رهبر را عزل کند، یعنی اگر روزی رهبری انتخاب شد و بعد در طول زمان خبرگان دیدند که او شرایطش را از دست داده است و مثلاً غربی‌ها در او نفوذ کرده‌اند او را عزل می‌کنند، همچنین خبرگان می‌تواند اختیارات رهبر را کم و زیاد کرده و به او اختیارات مطلقه یا محدود دهد.

* یک عده‌ای شیاطین می‌گفتند ما باید عده‌ای را وارد مجلس خبرگان کنیم که درباره رهبری فکر کنند، اما شورای نگهبان تا آنجا که می‌توانست صلاحیت آنها را رد کرد.

* این شما مردم و این صندوق‌های رأی و انتخاب اصلح، ببینید کدامیک از کاندیداها بهترند، به آنها رأی دهید.

* اگر خودتان نامزدهای اصلح را می‌شناسید به آنها رأی دهید و اگر نمی‌شناسید از اهل بصیرت و تقوا بپرسید.