ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Wed, 08.07.2015, 16:37
اشتاین مایر: هنوز اختلافاتی باقی است

چهارشنبه ۱۷ تیر ۱۳۹۴

وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه با یک شبکه تلویزیونی آلمانی از باقی ماندن برخی اختلافات در مورد مکانیزم بازرسی‌ها از سایت‌های هسته‌ای ایران و تعداد سانتریفیوژها خبر داد.

به گزارش ایسنا، فرانک والتر اشتاین مایر وزیر امور خارجه آلمان در مصاحبه با شبکه اول تلویزیون آلمان(ARD) همچنین تاکید کرد:‌ علاوه بر باقی ماندن اختلافات در مورد مکانیزم بازرسی‌ها و نیز موضوع سانتریفیوژها در مورد بازه زمانی برداشتن تحریمها پس از اینکه طرف ایرانی به تعهداتش عمل کرد،‌ نیز اختلافاتی وجود دارد.

او افزود: هم اکنون موضوعات مهمی توسط هر دو طرف مورد بررسی است.

وزیر امور خارجه آلمان همچنین تصریح کرد: ما نمی‌خواهیم به هر نحوی که شده به یکسری توافقات کلی دست یابیم؛ بلکه خواستار دستیابی به توافقی هستیم که به صورت همزمان هم اختلافات چندین ساله با ایران را پایان دهد و هم امنیت خاورمیانه را تقویت کند؛ نه اینکه آن را تهدید کند.


ایران پیشنهادهایی برای حل موضوعات مورد اختلاف ارائه کرده است

یک دیپلمات ایرانی در وین گفت ایران پیشنهادهای سازنده‌ای برای حل موضوعات مورد اختلاف ارایه کرده است.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایسنا به وین، این دیپلمات ایرانی گفت: هیچ انعطافی برای تغییر خطوط قرمز نیست و این خطوط قابل شکستن هم نیست، ما از خط قرمزها عبور نمی کنیم.

وی در عین حال تاکید کرد: فکر می‌کنیم خطوط قرمز ایران مانع توافق نیست.

این دیپلمات ایرانی درباره راه حل هایی که ممکن است در ساعات آخر ارایه شود گفت: ما راه حل‌های جادویی نداریم. ممکن است کسی ایده‌هایی داشته باشد تا در فرصت مناسب مطرح کند، اما الان از این مرحله هم عبور کرده ایم.

وی افزود: چند موضوع اختلافی خاص باقی است، درعین حال که خیلی از مسائل حل شده است.

این دیپلمات ایرانی تصریح کرد: هر دو طرف باید درباره موضوعاتی که اکنون مطرح است تصمیم بگیرند. ما پیشنهادهای سازنده‌ای ارائه کردیم که می تواند تعیین کننده باشد.

وی گفت که در بحث هسته‌ای و تحریم‌ها و برخی موضوعات مهم دیگر هنوز اختلافات باقی است.


گرت پورتر: موانع اصلی از سر راه توافق هسته‌ای برداشته شده است

ایرنا- یکی از تحلیلگران سیاسی آمریکا با اشاره به این که موضوع لغو تحریم ها که درچند روزاخیر بزرگترین مانع پیشرفت گفتگو های هسته ای بوده در حال حل شدن است، گفت که طرفین به احتمال زیاد تا پایان روز ۹ ژوئیه به توافق نهایی دست پیدا خواهند کرد.

گری پورتر روزنامه نگار وتحلیل گر سیاسی آمریکایی روزچهار شنبه درمقاله‌ای در نشریه ‘میدل ایست آی’ با اشاره به تمدید مهلت پایانی مذاکرات تا تاریخ ۱۰ ژوئیه ، به نقل از یک منبع ایرانی نوشته است به نظر می رسد که ایران و آمریکا بر سر نکات عمده توافقنامه در خصوص لغو تحریم های یکجانبه و شورای امنیت سازمان ملل به توافق رسیده اند.

تیم مذاکره کننده ایرانی همواره اصرار داشته است که قطعنامه سال ۲۰۰۷ شورای امنیت مبنی برتحریم های نظامی علیه ایران ربط مستقیمی به برنامه های هسته ای ایران نداشته و لذا باید همزمان با سایر تحریم های این شورا لغو شوند.

پورتر در این مقاله به موضع نیرومند ایران اشاره کرد و نوشت که شکاف آشکاری در میان سایر کشور های شرکت کننده در این مذاکرات دیده می شود و پنج عضو ثابت شورای امنیت یعنی آمریکا، روسیه ، چین، انگلیس وفرانسه را بر آن داشته تا روز دو شنبه در یک نشست فوق العاده موضوع لغو تحریم های نظامی را مورد بحث و بررسی دوباره قرار دهند.

وی نتیجه گیری کرده است که همین شکاف بی تردید به حل این مسئله کمک خواهد کرد و بزرگترین مانع توفیق این مذاکرات را از میان برخواهد داشت.

این روزنامه نگار و تحلیلگر مسائل سیاسی سخنان روز شنبه یوکیا آمانو رییس آژانس بین المللی انرژی هسته ای را که گفته بود، کارشناسان آژانس با کمک و همکاری ایران قادر خواهند بود تا دسامبر امسال گزارش برنامه های هسته ای ایران را تکمیل کنند، یکی دیگر از تحولاتی ذکر کرده که به برداشتن یک مانع بزرگ دیگر از سر راه توافق این مذاکرات کمک کرده است.

پورتر همچنین گفته است ، از قرائن این طور بر می آید که جان کری وزیر خارجه آمریکا به وضوح و صراحت از آمانو خواسته است تا گزارش خود را به وجهی تنظیم کند که بتواند به پیشبرد مذاکرات و اجرای توافقنامه احتمالی کمک کند و نه آن که مانعی بر سر آن بگذارد.


گاردین عنوان کرد:
جدال سخت کاخ سفید و کنگره پس از توافق با ایران

گاردین نوشت، واشنگتن هم اکنون در حال آماده کردن خود برای ورود به مبارزه‌ای با کنگره بر سر توافق با ایران است که برخی معتقدند افزایش مدت ۳۰ روزه بازبینی کنگره نمی‌تواند تاثیرات منفی بر توافق هسته‌ای داشته باشد.

به گزارش ایسنا، روزنامه گاردین با اشاره به احتمال عبور مذاکرات از ضرب الاجل ۹ جولای که بنا بر آن مدت ۳۰ روزه بررسی توافق توسط کنگره آمریکا به ۶۰ روز افزایش می‌یابد، نوشت: افزایش مدت یک ماه بازبینی توافق توسط کنگره به ۶۰ روز می‌تواند به سناتورهای جمهوری خواه کنگره در جهت موافقت با توافق هسته‌ای و رد آن فرصت بیشتری دهد و به نحوی به آن‌ها کمک کند. پیشتر مقرر شده بود که اگر توافق هسته‌ای ایران پس از ۹ ژولای به کنگره داده شود، به دلیل تعطیلات تابستانی کنگره و عدم تداخل با تعطیلات نمایندگان مدت بازبینی توافق هسته‌ای ایران در کنگره از ۳۰ روز تا دو ماه افزایش خواهد یافت.

این گزارش می‌افزاید: اما کاخ سفید تقریبا اطمینان دارد که می‌تواند رضایت تعداد کافی سناتورها را برای تصویب طرحی مبنی بر تائید توافق با ایران جلب کند. در این میان برخی نیز معتقدند که افزایش ۳۰ روزه مدت بازبینی توافق به نمایندگان مخالف با توافق هسته‌ای ایران این فرصت را خواهد داد تا با انجام رایزنی‌ها و استفاده از لابی‌ها و نیز پیش کشیدن بحث بر روی این موضوع که آیا این توافق خواهد توانست همه راه‌های دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای را مسدود کند، تعداد بیشتری از نمایندگان دموکرات را برای مخالفت با توافق هسته‌ای ایران راضی کنند. دیلان ویلیامز، رئیس یک گروه لیبرال آمریکایی در این باره می گوید: ما انتظار داریم در جریان انجام لابی‌ها توسط مخالفان و موافقان با توافق ایران میلیون ها دلار هزینه شود و قطعا این یک مبارزه جدی میان دو طرف خواهد بود.

این کارشناس مسائل سیاسی همچنین تاکید کرد: من معتقدم که افزایش یک ماه مدت بازبینی توافق تاثیر منفی بر روی حمایت افکار عمومی آمریکا و نیز حمایت کنگره از توافق هسته‌ای با ایران نخواهد داشت، اما قطعا این موضوع می تواند فرصت بیشتری را در اختیار مخالفان توافق قرار دهد و کار دولت اوباما را سخت می‌کند.

بر اساس این گزارش، یکی از لابی‌های قدرتمند صهیونیستی، آیپک است که قطعا در این مدت در مسیر مخالفت با تائید توافق هسته‌ای ایران در کنگره تمام تلاش خود را انجام خواهد داد. این لابی در بیانیه خود در مورد توافق هسته‌ای با ایران اعلام کرده است که توافقی که نتواند همه مسیرهای دستیابی ایران به تسلیحات هسته‌ای را مسدود کند، عواقب جبران ناپذیر و مخربی را برای خاورمیانه و موضوع عدم اشاعه تسلیحات هسته‌ای خواهد داشت.

اوباما همواره تاکید کرده است در صورتی که کنگره طرحی را مبنی بر رد توافق هسته‌ای ایران تصویب کند، آن را وتو خواهد کرد.