ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Wed, 12.11.2014, 19:07
خیز مجلس برای رای ندادن به دانش آشتیانی

چهارشنبه ۲۱ آبان ۱۳۹۳

فرارو- پیام مجلس به دولت همان پیام سابق است؛ به گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم رای اعتماد نمی دهیم. همانند همان سه نفر سابق. چالش دولت و مجلس برای رسیدن به گزینه نهایی و مورد توافق دو طرف برای وزارت علوم تمامی ندارد؛ گویا حتی با معرفی فخرالدین احمدی دانش آشتیانی.

به گزارش فرارو، پس از آنکه سومین گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری هم نتوانست نظر نمایندگان مجلس را جلب کند، دیروز حسن روحانی گزینه چهارم خود را به مجلس معرفی کرد؛ پیشنهادی که البته مورد استقبال نمایندگان قرار نگرفت.

روز سه شنبه هنگام قرائت نامه رییس‌جمهور وقتی حسن سبحانی‌نیا شروع به خواندن نامه رییس جمهور برای معرفی فخرالدین احمدی دانش آشتیانی برای تصدی وزارت علوم کرد، فریادهای از پیش هماهنگ شده «دو، دو» نمایندگان به نشانه اعتراض، فضای مجلس را پر کرد.

این در حالی است که در همان جلسه روز سه شنبه اعلام شد که خیلی از نمایندگان نسبت به او شناختی ندارند اما این فریادها تحت تاثیر موجی از تبلیغات منفی، ادعاهای بی‌اساس و اتهامات علیه دانش آشتیانی مطرح شد.

موجی که شب قبل از معرفی دانش آشتیانی به مجلس تا عصر روز سه شنبه با پیامک‌هایی تبلیغی و تخریبی به راه افتاد تا به این شکل فضای مجلس نسبت به چهارمین گزینه پیشنهادی دولت منفی شود و به نظر می رسد که از همان روز سه شنبه مجلس برای رای ندادن به دانش آشتیانی خیز برداشت.

دو، دو نمایندگان واکنش به رفتار غیر سازنده رییس جمهور بود

در همین حال سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با تاکید بر اینکه فضای مجلس برای کسب رای اعتماد وزیر پیشنهادی علوم مساعد نیست گفت: تا این لحظه نمایندگان نسبت به معرفی و نحوه معرفی گزینه دولت برای تصدی وزارت علوم نظر مساعدی ندارند مگر اینکه در فرصت نزدیک به یک هفته ای با رایزنی های این نظر تغییر کند.

قاسم جعفری با بیان این مطلب در گفتگو با فرارو درباره گزینه پیشنهادی جدید دولت برای تصدی وزارت علوم به مجلس شورای اسلامی گفت: نسبت به آقای دانش آشتیانی اطلاعاتی از قبل وجود داشته است و در این نزدیک به یک هفته باقی مانده تا برگزاری جلسه رای اعتماد هم تلاش می شود اطلاعاتی بیشتری با روش های علمی و منطقی به منظور بررسی ابعاد مختلف شخصیتی و اجرایی ایشان کسب شود تا این حجت حاصل شود که آیا ایشان گزینه مناسبی برای کسب رای اعتماد هستند یا خیر.

وی درباره اینکه چطور وقتی هنوز اطلاعات مورد اشاره کسب نشده اند مجلس دیروز نسبت به معرفی آقای دانش آشتیانی به عنوان گزینه وزارت علوم با فریاد “دو، دو” اعتراض خود را به این معرفی نشان داد گفت: همانطور که عرض شد نمایندگان اطلاعات پراکنده ای نسبت به آقای دانش آشتیانی داشتند. دیروز هم بنده با نمایندگان از گروه های مختلف صحبت کردم و آنچه که برداشت شد این بود که در بین نمایندگان شناخت قابل توجه ای نسبت به ایشان وجود دارد.

عضو فراکسیون اصولگریان مجلس با بیان اینکه بنده خود جزو “دو، دو” کنندگان نبوده ام گفت: اما اعتراضی که نمایندگان با بیان “دو، دو” ابراز داشتند نه به دلیل معرفی آقای دانش آشتیابی بلکه واکنشی بود به نحوه انتخاب ایشان از طرف دولت و رفتار غیر سازنده رییس جمهور بود.

جعفری درباره اینکه کدام رفتار رییس جمهور غیر سازنده بوده است گفت: اجازه دهید این مسئله را با ذکر مثالی حقوقی بیان کنم. در قانون مدنی ریاست خانواده با مرد خانواده است امااین به معنای نادیده انگاشتن سایر اعضای خانواده نیست.

وی افزود: این مسئله در مورد دولت هم صدق می کند. به این معنا که درست است که رییس جمهور حق دارد که فرد پیشنهادی خود را به عنوان وزیر به مجلس معرفی کند اما این حق برای رییس جمهور این اختیار را ایجاد نمی کند که سایر نمایندگان را نادیده بگیرد.

سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس ادامه داد: بسیاری از نمایندگان حتی حامی دولت تاکید داشتند که بهتر بود رییس جمهور پیش از به قطعیت رسیدن برای معرفی آقای دانش آشتیانی مشورتی هم با نمایندگان می کردند و نظر آنها را جویا می شدند تا یک تعامل خوب و سازنده ای شکل بگیرد. بنابراین بهتر بود که رییس جمهور پیش از معرفی ایشان با نمایندگان مشورت می کردند و نظر آنها را هم در این رابطه جویا شود.

جعفری درباره فضای حاکم بر مجلس نسبت به گزینه پیشنهادی دولت برای وزارت علوم گفت: با توجه به شرایطی که مورد اشاره قرار گرفت و با توجه به اطلاعات پراکنده ای که برخی نمایندگان دارند تا به امروز فضای مجلس نسبت به ایشان ابهام آمیز می‌دانم.

وی افزود: البته ممکن است این فضا به همین شکل باقی نماند چرا که داشته ایم گزینه های را که به مجلس معرفی شده اند و نسبت به آنها حتی زاویه داشته اند اما با حضور در کمیسیون و رایزنی در مجلس توانسته اند نظر نمایندگان را جلب کنند. این شرایط ممکن است برای ایشان هم به وجود بیاید.

ادامه اداره وزارت علوم با سرپرست به صلاح نیست

یک نماینده عضو فراکسیون رهروان ولایت با تاکید بر اینکه فضای مجلس نسبت به گزینه پیشنهادی برای وزارت علوم مساعد نیست تاکید کرد که ادامه اداره وزارت علوم با سرپرست بیش از این و پس از گذشت بیش از یک سال از عمر دولت به صلاح نیست.

غللامعلی جعفرزاده نماینده رشت در مجلس با بیان این مطلب درباره گزینه معرفی شده از سوی رییس جمهور برای تصدی وزارت علوم گفت: متاسفانه با گذشت یک روز از معرفی آقای دانش آشتیانی، گزینه پیشنهادی دولت به مجلس برای تصدی وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری، فضای مجلس نسبت به ایشان مثبت نیست.

وی با بیان اینکه پیش بینی می شود که این بار هم مجلس با گزینه پیشنهادی دولت همراهی نکند گفت: توصیه ما به همکاران این است که به حوزه های انتخابیه خود سری بزنند و پای درد دل اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان بنشینند.

عضو فراکسیون رهروان مجلس افزود: امروز پس از گذشت یکسال و اندی از عمر دولت یازدهم و پس از معرفی 4 گزینه پیشنهادی از سوی دولت برای وزارت علوم، مطالبه جدی اساتید، دانشجویان و دانشگاهیان از نمایندگان مجلس تعیین تکلیف وزارت علوم است.

وی با تاکید بر اینکه بیش از این اداره وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری با سرپرست به صلاح نیست گفت: اگر چه این وزارتخانه سرپرست دارد و به خوبی به امور رسیدگی می شود اما آنچه که مسلم است اختیارات سرپرست بسیار کمتر از وزیر است و اکنون به نوعی دانشگاه معطل تصمیم مجلس است.

جعفرزاده با انتقاد از زدن برچسب تکراری فتنه روی دانش آشتیانی گفت: تمام آنچه که تاکنون نسبت به آقای دانش آشتیانی درباره نقش آفرینی ایشان در قضیه فتنه مطرح شده شایعه و اقدامی غیر اخلاقی است.

وی با انتقاد از “دو،دو” نمایندگان در جلسه دیروز مجلس و تاکید بر اینکه این اقدام بر خلاف منویات مقام معظم رهبری بود گفت: متاسفانه به نظر می رسد که زدن برچسب زدن فتنه توسط برخی دوستان آسان شده است اما آنچه که مشخص است تا قبل از فرمایشان مقام معظم رهبری در نماز جمعه هر آنکسی که حتی در ستادهای آقایان موسوی و کروبی فعال بوده اند هیچ تخلفی نکرده اند و تمام فعالیتشان در راستای حفظ نظام بوده است اما پس از آن هر اقدامی خلاف قانون بوده است.

جعفرزاده در خاتمه گفت: آنچه مشخص است درباره آقای دانش آشتیانی تا این لحظه هیچ سندی و مدرکی دال بر اینکه ایشان پس از سخنان مقام معظم رهبری در نماز جمعه مرتکب تخلفی شده باشد وجود ندارد و از این رو اتهام نقش آفرینی در فتنه به ایشان وارد نیست.


تابش در جمع خبرنگاران مطرح کرد
تشکیلاتی در دولت اطلاعات در اختیار مخالفین دولت قرار می‌دهد

ایسنا، سه‌شنبه ۲۰ آبان ۱۳۹۳

یک نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به اعلام مخالفت نمایندگان در زمان اعلام وصول نامه معرفی وزیر پیشنهادی علوم، این اقدامات را نشان دهنده حرکات سازماندهی شده علیه وزیر علوم پیشنهادی و دولت دانست و از دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی خواست این موضوع را پیگیری کنند.

به گزارش ایسنا، محمدرضا تابش در حاشیه جلسه علنی روز سه شنبه مجلس اظهار کرد: امروز از نمایندگان نظرسنجی کنید که چند نفر از آنها آقای دانش آشتیانی را می‌شناسند. دو دو گفتن نمایندگان در مجلس نسبت به شخصیتی که از او هیچ اطلاعی ندارند نشان دهنده حرکت سازماندهی شده علیه آقای دانش و دولت از بیرون است و لازم است دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی در این زمینه حساسیت به خرج دهند.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس گفت: از روز گذشته که مسجل شد آقای دانش آشتیانی کاندیدای تصدی وزارت علوم هستند در سطح وسیع پیامک‌هایی آمد که ایشان را به جریان فتنه، تندروها و وقایع ۸۸ منتسب کردند. من نماینده این اطلاعات را راجع به افراد ندارم و فکر می‌کنم درون دولت تشکیلاتی وجود دارد که یا بقایای دولت قبل هستند و یا خیلی دلبسته به دولت نیستند که این اطلاعات را در اختیار مخالفین قرار می‌دهند.

وی گفت:‌متاسفانه این حرکت در مورد آقای نیلی هم انجام شد، من به صراحت این موضوع را به وزارت اطلاعات هم گفتم زیرا خیلی از همکاران می‌گفتند از مراجع رسمی اطلاع می‌گیریم. این دولت واقعا مظلوم است البته من نمی‌خواهم کسی را متهم کنم.

نماینده مردم اردکان در مجلس ادامه داد: چطور مجلس نسبت به کسی که شناختی از او ندارد دو دو می‌گوید، این شان و وجاهت مجلس را پایین می‌آورد. چطور اطلاعات بعضا طبقه‌بندی شده در اختیار مخالفین دولت قرار می‌گیرد؟

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی با اشاره به ابراز مخالفت رسمی برخی سایت‌های رسمی با وزیر پیشنهادی علوم، اضافه کرد: من امروز مذاکره‌ کوتاهی هم با رییس مجلس داشتم و به ایشان گفتم شما رییس مجلس هستید و هر حرکتی در مجلس به حساب شما نوشته می‌شود. ما احترام رییس مجلس را لازم می‌دانیم اما از او درخواست داریم حفظ شان و وجاهت نمایندگان را داشته باشد. نمایندگانی که هنوز حرف کسی را نشنیده‌اند چطور اینگونه دو دو می‌گویند و مخالفت می‌کنند؟ باید اجازه دهند آقایان در محیطی امن حرف‌شان را بزنند، موافقین و مخالفین صحبت کنند و نهایتا دولت و رییس‌جمهور نتیجه را قبول خواهند داشت.

نماینده مردم اردکان در مجلس با اشاره به استیضاح فرجی‌دانا در مجلس و رای عدم اعتماد نمایندگان به گزینه‌های پیشنهادی دولت برای وزارت علوم، گفت: از نظر سیاسی وجاهت مجلس در این نیست که به این گزینه هم رای ندهد. افکار عمومی نیز تنش و تشنج در جامعه را نمی‌پسندد. ما به این وسیله پالسی به افکار عمومی می‌دهیم که در عوض حل مساله هسته‌ای، تحریم، تنگناهای اقتصادی و معیشتی با دولت سرشاخ می‌شویم که چه کسی وزیر علوم باشد. این از منظر افکار عمومی تضعیف حاکمیت است.

این نماینده اصلاح‌طلب مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: ما از رییس مجلس می‌خواهیم جو مجلس را به گونه‌ای هدایت کند که واقعیات مطرح شود و وزیر پیشنهادی در محیطی امن و آرام نظرات خود را بگوید و قصاص قبل از جنایت صورت نگیرد، مجلس می‌تواند با تعامل به وزیر پیشنهادی علوم رای دهد و در اگر در مواردی بحث‌هایی دارد آن را مطرح کند. در واقع ما باید اجازه دهیم دولت این بخش مهم کشور را هدایت کند و آرامشی بر فضای عمومی کشور حاکم شود.

تابش در پاسخ به سوالی در مورد زمزمه‌های بازپس‌گیری وزیر پیشنهادی علوم از سوی دولت، خاطرنشان کرد: ما به دولت توصیه کرده‌ایم که درصدد تعامل بیشتر با مجلس برآید اما با شناختی که من از دولت دارم وقتی در مورد فردی به جمع‌بندی رسیدند و او را معرفی کردند دیگر او را پس نمی‌گیرند.

این نماینده اظهار کرد: اقدام امروز مجلس در ابزار مخالفت با وزیر پیشنهادی در زمان اعلام وصول نامه معرفی وی نشان دهنده حرکت سازماندهی شده‌ای بود، وقتی نمایندگان بدون اطلاع از شخصیت فرد معرفی شده و تحت تاثیر دو پیامک از بیرون اظهارنظر می‌کنند آن هم نمایندگانی که عصاره فضایل ملت هستند، شان خود را پایین می‌آورند و این نشان می‌دهد این حرکت سازماندهی شده از بیرون است.

تابش گفت: نمایندگان نیز که باید اشراف و احاطه کامل بر کل مسائل کشور داشته باشند تحت تاثیر حرکات گروه تندرویی از بیرون قرار می‌گیرند و گویی می‌خواهند مکنونات قلبی خود را تحت تاثیر القائات آنها به مرحله اجرا در آورند که اصلا با شان نمایندگان مجلس سازگار نیست.