ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 24.05.2013, 13:00
جزییات رای‌گیری شورای نگهبان درباره هاشمی

جرس نوشت:
شورای نگهبان پس از نشستی با وزیر اطلاعات و فرمانده سپاه و شنیدن آمار رای آوری هاشمی رفسنجانی٬ در یک رای گیری غیر رسمی و در غیاب برخی اعضا٬ نظر خود را در رابطه با احراز صلاحیت هاشمی عوض کرده است.

در دور اول رای گیری شورای نگهبان٬ آرا این شورا ۷ به ۴ به احراز صلاحیت هاشمی بوده است و با خارج شدن این خبر از شورای نگهبان  و در میان مسوولین٬ حیدر مصلحی وزیر اطلاعات، به همراه معاونان وزارت اطلاعات و فرمانده سپاه  در شورای نگهبان حضور پیدا کرده  و طی بحث و گفتگویی با شورای نگهبان و بیان نگرانی ها و نکته های مورد اشاره آقای خامنه ای در عدم حرکت کشور رو به عقب٬ نتایج نظر سنجی بسیج را به این شورا ارایه داده اند.

مطابق این نظر سنجی آقای هاشمی با احتساب شروع نشدن تبلیغات حدود ۵۶ درصد آرا و بالاترین رای را در بین نامزدها دارا بوده است . مطابق همین نظر سنجی در صورت احراز صلاحیت هاشمی و شروع تبلیغات پیش بینی می شده که با توجه به پنانسیل و اشتیاق ایجاد شده در بین مردم ایشان بتوانند حداقل ۱۵ در صد دیگر هم آرا خود را افزایش دهند که د رمجموع ایشان را با ۷۱ در صد آرا از سایر کاندیدا ها جلو انداخته و به صورت یک مرحله ای ایشان رییس جمهور یازدهم شود.

با اتکا براین استدلال و در یک جلسه نیمه رسمی بدون حضور آیت الله شاهرودی و برخی دیگر اعضا٬ شورای نگهبان رای گیری دوباره ای انجام می دهد و اینبار با آرا ۶ به ۴ به عدم احراز صلاحیت آقای هاشمی رای می دهند. در این بین ۳ حقوقدان شورای نگهبان به همراه آیت الله مومن همچنان رای به احراز صلاحیت آقای هاشمی می دهند.

پس از درز این خبر به خارج از شورای نگهبان٬ علی لاریجانی به ملاقات رهبری می رود و از وی در خواست می کند که با شرایط پیش آمده٬ ایشان از اعلام این نتایج به این شکل جلوگیری نمایند و اجازه حضور آقای هاشمی را در انتخابات با توجه به بحرانها و مساله آشتی ملی بدهند که رهبری در پاسخ اعلام می کند که هیچ قصدی برای دخالت در نظر شورای نگهبان ندارد و این شورا مطابق قانون کار خود را به درستی انجام داده است.

با این برخورد رهبری، لاریجانی به دیدار هاشمی می رود و مساله را مطرح می کند و از او می خواهد که برای حفظ آبروی نظام و خود شخص هاشمی انصراف دهد ولی ایشان هم مطرح می کنند که من نمی توانم به مردم دروغ بگویم و من به خاطر مردم آمده ام و انصراف نخواهم داد.

لازم به ذکر است که سخنگوی شورای نگهبان، عباسعلی کدخدایی هم پس از این و پیش از اعلام نتایج برای اصرار بر انصراف آقای هاشمی و جلوگیری از آبرو ریزی احتمالی برای نظام خدمت آقای هاشمی می رسد ولی همان پاسخ را از آقای هاشمی میگیرد.

از این رو شورای نگهبان نیز پس از ناامیدی از انصراف هاشمی نتایج بررسی صلاحیتها را یک روز پیش از موعدی که بیان کرده بودند اعلام می کنند.

*
هشدار وزارت اطلاعات درباره پیروزی قاطع هاشمی

شنیده های خبرنگار ندای سبز آزادی حاکی است، پیش از اعلام رد صلاحیت هاشمی رفسنجانی توسط شورای نگهبان، موسسه افکار سنجی(نظرسنجی) “خرد” وابسته به وزارت اطلاعات  نسبت به پیروزی قاطع او در انتخابات ریاست جمهوری به مسوولان عالی نظام هشدار داده است.

اظهارنظر افراد نزدیک به ستاد هاشمی و برخی گزارش های منتشر شده در روزهای گذشته حاکی است که در فاصله پنج روزه‌ای که شورای نگهبان برای اعلام اسامی نامزدها درخواست وقت اضافه کرد، رایزنی های فشرده‌ای درباره کاندیداتوری هاشمی در جریان بوده است. همزمان، بر اساس آنچه که هاشمی خود نیز در جمع اعضای ستادهای انتخاباتی‌اش تایید کرد، فشارهای زیادی بر او برای انصراف از کاندیداتوری وارد شده است.

گفته می شود که در این زمان، موسسه “خرد” وابسته به وزارت اطلاعات اقدام به یک نظرسنجی‌ در سطح ملی کرده که نتایج آن توسط حیدر مصلحی، وزیر اطلاعات در جلسه اعضای شورای نگهبان بیان شده است. نتایج این نظر سنجی حاکی از پیروزی قطعی هاشمی در انتخابات بوده است.

در گزارش حیدر مصلحی به اعضای شورای نگهبان، میزان رای هاشمی به سونامی‌ تشبیه شده و گفته شده که این نتیجه بدتر از “فتنه” و دوم خرداد خواهد بود.

گفته می‌شود یکی از دلایل اتخاذ تصمیم رد صلاحیت بر همین اساس بوده است.

از سوی دیگر، مقاومت رهبر جمهوری اسلامی برای اصلاح نظر شورای نگهبان نیز موید نگرانی او از نتایج این نظرسنجی است. آنطور که احمد علم‌الهدی، عضو مجلس خبرگان رهبری گفته، خامنه‌ای در دیداری با او و چند تن دیگر از روحانیون حکومتی، دخالت در کار شورای نگهبان را “غلط” خوانده است.

علم الهدی گفته است: “حضرت آقا در دو روز گذشته که ما خدمت ایشان رسیدیم می‌فرمودند که قانون وظیفه احراز و تشخیص را بر عهده شورای نگهبان گذاشته است. بنابراین احراز و تشخیص چیزی نیست که بنده بخواهم دستور بدهم و با دستور حل نمی‌شود.... باید افرادی که صلاحیتشان احراز نشده از مسیر قانون پیگیری کنند و قطعاً شروع راه پیگیری قانونی رجوع به رهبری نیست.”

این درحالی است که رهبر جمهوری اسلامی پیش از این سابقه رد نظر شورای نگهبان را داشته است و مقاومت فعلی او برای پرهیز در این دخالت از آنجا ناشی می‌شود که بر اساس نظرسنجی وزارت اطلاعات، ورود هاشمی به انتخابات را به معنی پیروزی قاطع او می داند.