ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Tue, 04.12.2012, 16:46
نسرین ستوده به اعتصاب غذای خود پایان داد

رضا خندان، همسر نسرین ستوده شامگاه سه‌شنبه در صفحه خود در فیس‌بوک نوشت:
«نسرین امروز پس از ۴۹ روز به اعتصاب غذای خود پایان داد.
ممنون از همه‌ی دوستان که در این مدت همدل و همراه ما بودند.
به ویژه فعالین زنان که در این چند روز از کانال های مختلف پیگیر موضوع بودند.
در ملاقات استثنایی عصر امروز, نسرین با توجه به برداشتن محدویت قضایی مهراوه به اعتصاب خود پایان داد.»

وبسایت «کلمه« نوشته است، متعاقب دیدار رضا خندان همسر این زندانی سیاسی و گروهی از فعالان زنان با برخی از نمایندگان و پیگیری های محمدرضا تابش و ابوترابی فرد و مذاکره آنها با رییس مجلس و قوه قضاییه و با برداشتن محدودیت های قضایی از مهراوه خندان، دختر نسرین ستوده، وی به اعتصاب غذای خود پایان داد.

نسرین ستوده، وکیل و فعال حقوق بشر از تاریخ ۲۶ مهرماه در اعتراض به وضعیتش دست به اعتصاب غذا زد. او در تاریخ چهارشنبه ۱۰ آبان ماه بی آنکه دلیلی ذکر شود به سلول انفرادی منتقل شد و این وضعیت ادامه پیدا کرد تا اول آذر ماه که مجددا به بند عمومی منتقل شد. اکنون ۴۲ روز از اعتصاب این وکیل در زندان اوین می گذرد در حالیکه به گفته همسرش وضعیت جسمیش به شدت وخیم است. او به خانواده اش گفته است به شرط رفع ممنوع الخروجی مهرآوه دختر ۱۲ ساله اش دست از اعتصاب بر می دارد.

نسرین ستوده ۱۳ شهریور ماه ۱۳۸۹ بازداشت شد و در دادگاه بدوی به ۱۱ سال حبس، ۲۰ سال محرومیت از وکالت و ۲۰ سال ممنوعیت خروج از کشور محکوم شد اما دادگاه تجدید نظر حکم او را به ۶ سال حبس و ۱۰ سال محرومیت از وکالت کاهش داد.


بیانیه ناوی پیلای درباره نسرین ستوده

ساعاتی پیش ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با انتشار بیانیه‌ای از وضعیت خانم ستوده ابراز نگرانی کرده بود.

براساس گزارش «جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران» سخنگوی کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل در این بیانیه گفت:

■ «کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل به شدت نگران حال رو به وخامت نسرین ستوده است... دولتمردان ایران مدعی هستند که حال نسرین ستوده خوب است. اما همسر وی که اخیرا با او دیدار کرده، می گوید حال او به شرایط بحرانی رسیده است. کمیسر عالی از حکومت ایران به تاکید می خواهد با لغو ممنوعیت سفر و مجازات های دیگر علیه خانواده خانم ستوده، که بر اساس حقوق بین المللی توجیه پذیر نیست، به وضعیت او رسیدگی کنند.

■ «بر اساس موازین حقوق بشری سازمان ملل حبس خانم ستوده خودسرانه و ناقض اعلامیه جهانی حقوق بشر و میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی است و دولت جمهوری اسلامی ایران عضو هر دوی این عهدنامه هاست.»

■ «کمیسر عالی از این نگران است که دولتمردان ایران اغلب اعضای خانواده فعالان حقوق بشری و وکلای دادگستری را مورد آزار قرار می دهند. دادگاه انقلاب تهران در تاریخ 30 آبان 1391 خانم معصومه دهقان، همسر وکیل دادگستری و مدافع حقوق بشر زندانی عبدالفتاح سلطانی را به یک سال زندان تعلیقی به مدت پنج سال و پنج سال ممنوعیت از سفر محکوم کرد. اتهام او تبلیغ علیه نظام به خاطر سفر به خارج و دریافت جایزه حقوق بشر نورنبرگ از طرف همسرش بود.»

■ «پیگرد و مجازات فعالان حقوق بشر و خانواده هایشان روند آزاردهنده ای است که به قصد محدود کردن آزادی بیان، عقیده و تشکل انجام می شود.»

■  «کمیسر عالی به تاکید از حکومت ایران خواست فوری خانم ستوده و تمام فعالانی را که به خاطر پیشبرد مسالمت آمیز حقوق بشر در کشور دستگیر و زندانی شده اند، آزاد کند. آزادی بیان و عقیده و گردهمایی مسالمت آمیز حقوق بشری اساسی هستند که باید مورد حمایت و احترام قرار گیرند.»

■ «از سوی دیگر، تعداد اعدام ها در هفته های اخیر به شدت رو به افزایش بوده است. گزارش‌های معتبر که مورد تایید دولت نیز قرار گرفته‌اند تعداد اعدام ها را در فاصله ۱۷ تا ۳۰ آبان حداقل ۳۲ مورد اعلام کرده‌اند، ولی بعضی منابع این تعداد را ۸۱ مورد ذکر کرده اند. ما نگران این افزایش هستیم و کمیسر عالی در آغاز نشست بیست و یکم شورای حقوق بشر نگرانی خود را از افزایش اعدام های مربوط به مواد مخدر و در انظار عمومی ابراز کرد.»

عبدالکریم لاهیجی، نایب رئیس فدراسیون بین المللی جامعه های حقوق بشر رئیس جامعه دفاع از حقوق بشر در ایران نیز با اشاره به بیانیه کمیسر عالی حقوق بشر گفت: «ما هم به شدت نگران حال خانم نسرین ستوده هستیم و اعتراض او به بی قانونی های لجام گسیخته دولتمردان ایران را به حق می دانیم. خوشبختانه، خانم ناوی پیلای، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل با تاکید بر نقض حقوق بین المللی از سوی حکومت ایران نشان داد که کوشش های جمهوری اسلامی ایران برای دور زدن گزارشگر ویژه حقوق بشر و دعوت از کمیسر عالی تا چه حد ناموفق مانده است. دولتمردان باید به فشار بر خانواده های زندانیان پایان دهند، در برابر خواست به حق نسرین ستوده تسلیم شوند و او و تمام زندانیان عقیدتی را آزاد کنند.»