ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Fri, 27.07.2012, 23:43
«خاطره‌انگیزترین نمایش تاریخ المپیک»

دویچه وله: شهردار لندن گفته بود که مراسم افتتاحیه‌ی المپیک لندن خاطره‌انگیزترین مراسم خواهد بود. مراسمی جذاب به کارگردانی دنی بویل و هزینه‌ا‌ی معادل ۳۴ میلیون یورو. تا ۱۲ اوت ۱۰ هزار ورزشکار در لندن به رقابت می‌پردازند.

از صبح روز جمعه (۲۷ ژوئیه / ۶ مرداد) چرخش آتش المپیک در لندن تب به جان این شهر انداخته بود. در پایتتخت بریتانیا، المپیک داغ‌ترین موضوع روز شهروندان پایتخت بریتانیا بود و افزایش چشمگیر میهمانان در خیابان‌ها و میدان‌ها جلوه‌ی خاصی به شهر بخشیده بود. به قول یکی از خبرنگاران آلمانی، «از آسفالت خیابان‌ها هم هیجان نشت می‌کند».

در طول روز برنامه‌های زیادی در لندن برگزار شد که مهم‌ترین آنها به صدادرآوردن زنگ‌ها و استقبال از میهمانان ویژه توسط ملکه الیزابت بودند. صبح این روز در سراسر بریتانیا زنگ‌ها و ناقوس‌ها به صدا درآمدند. از جمله زنگ ساعت بیگ بن برای خوش‌آمد گویی به میهمانان و ورزشکاران المپیک، ۴۰ مرتبه نواخته شد. ساعت معروف بیگ بن که در ضلع شمال شرقی ساختمان پارلمان بریتانیا و در کنار رود تیمز قرار دارد، معمولا راس هر ساعت به صدا در می‌آید.

ملکه الیزابت عصر جمعه در کاخ باکینگهام میزبان ۸۰ تن از رهبران کشورهای حاضر در رقابت‌های المپیک، از جمله یوآخیم گاوک، رئیس جمهور آلمان بود. به الکساندر لوکاچنکو، رئیس جمهور بلاروس به دلیل نقض حقوق بشر اجازه‌ی شرکت در این مراسم داده نشد. میهمانان سپس راهی محل مراسم افتتاحیه شدند.

"جزایر شگفتی"

درهای استادیوم المپیک در شرق لندن، محل برگزاری مراسم افتتاحیه، از ساعت چهار بعدازظهر به وقت لندن باز شد و نزدیک به ۸۰ هزار تماشاچی به مرور وارد استادیوم شدند.

راس ساعت ۹ به وقت لندن با نواخته شدن بزرگترین ناقوس اروپا که ۲۳ تن وزن دارد و در استادیوم نصب شده بود، مراسم آغااز شد. ناقوس را بردلی ویگینس (Bradley Wiggins)، قهرمان دوچرخه سوار‌ی به صدا درآورد.

پس از آن، مراسم افتتاحیه که عنوان "جزایر شگفتی" را یدک می‌کشید، آغاز شد. کارگردان هنری این مراسم، دنی بویل، کارگردان فیلم‌های "ترن اسپوتینگ" و "میلیونر زاغه‌نشین" بود که در زمین چمن استادیوم المپیک، تاریخ بریتانیا را به نمایش گذاشت.

تماشاچیان شاهد بودند که این کشور چگونه از یک کشور سرسبز وابسته به کشاورزی به یک کشور بزرگ صنعتی تبدیل شد، کشوری که بر اساس نمایش بویل، استاندارد زندگی در آن بالا رفته اما همزمان شهروندان آن فقط به کار در کارخانه‌ها مشغولند، زنان آن برای برابری مبارزه می‌کنند و همگان در آلودگی محیط زیست نقش دارند.

بویل موفق شد با بازیگرانی که در راس آنها کنت برانا، بازیگر نامدار بریتانیایی حضور داشت، با ایجاد صحنه‌های عظیم و با انتخاب آهنگ‌های متناسب با مقاطع و اتفاقات تاریخی بریتانیا، نمایشی بی‌نظیر را اجرا کند.

در اجرای این نمایش ۱۵ هزار بازیگر حرفه‌ای و غیرحرفه‌ای، خواننده‌ی کُر، نوازنده، رقصنده و دست‌اندرکاران پشت صحنه، و نیز ۱۵۰ حیوان اهلی شرکت داشتند.

بویل پیشتر گفته بود، تماشاچیان تا سالیان دراز این صحنه‌ها و آهنگ‌ها را به یاد خواهند داشت.

جیمز باند در المپیک

پس از اجرای بخش نخست نمایش بویل، فیلمی نمایش داده شد که در آن دانیل کریگ، بازیگر نقش جیمز باند به دیدار مکله الیزابت می‌رود، و بدون تشریفات خاصی ملکه را با هلی کوپتر به استادیوم المپیک می‌برد. از آنجایی که استادیوم محل مناسبی برای فرود هلی کوپتر نیست، ملکه و جیمز باند از هلی کوپتر با چتر نجات به پایین می‌پرند.

در پایان این فیلم ملکه به همراه همسرش فیلیپ وارد جایگاه اختصاصی شدند و مورد تشویق تماشاچیان قرار گرفته‌اند.

کودکان و ادبیات کودکان

آغاز بخش دوم نمایش بویل به کودکان اختصاص داشت. او در این بخش، گش (GOSH)، بیمارستان معروف کودکان را در مرکز توجه قرار داده بود و از این طریق از کودکان بیمار بریتانیایی و پرستاران آنها یاد کرد.

در این بخش همچنین جی کی رولینگ، نویسنده‌ی هاری پاتر، چند جمله از کتاب پیتر پن خواند و راون اتکینز، بازیگر نقش "میستر بین" هنرنمایی کرد و آثار به‌یاد ماندنی گروه‌های پاپ و راک بریتانیایی پخش شدند.

کارگردان نامی بریتانیایی برای هنرنمایی در این شب ۳۴ میلیون یورو هزینه کرده است. این مراسم نزدیک به ۴ میلیارد ببنیده‌ی تلویزیونی داشته است.

آغاز رقابت‌ها

دنی بویل، برنده اسکار، کارگردان هنری مراسم افتتاحیه بود. پس از بخش دوم نمایش بویل، رژه‌ی ورزشکاران آغاز شد. نخستین گروه یونانی‌ها بودند و دومین گروه افغانستان، که با شش ورزشکار شرکت دارد.

از ایران ۵۴ ورزشکار شرکت دارند که پرچمدار آنها مشت‌زن فوق سنگین علی مظاهری بود. مظاهری برنده‌ی مدال طلای مسابقات آسیایی دوحه در سال ۲۰۰۶ و قهرمان بوکس آسیا در سال ۲۰۰۷ است. او در المپیک پکن هم حضور داشت، ولی پس از شکست در برابر راخیم چاخکیف، مشت‌زن روس، از مسابقات حذف شد. تا روز ۱۲ اوت بیش از ده هزار ورزشکار از ۲۰۴ کشور به رقابت می‌پردازند.

بی بی سی:
مسابقات المپیک ۲۰۱۲ آغاز شد

سی ام دوره بازی های المپیک به طور رسمی با روشن شدن مشعل بازی ها آغاز شده است. مشعل المپیک در پی برگزاری مراسم افتتاحیه که شامل رژه اعضای ۲۰۴ تیم شرکت کننده و اهتزار پرچم رسمی بازی ها بود، روشن شد. پرچم المپیک به وسیله نه فرد شاخص از جمله بان کی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد و محمد علی کلی، بوکسور پیشکسوت آمریکا حمل شد.

حدود ده هزار ورزشکار و مربی از ۲۰۴ کشور و سرزمین در المپیک لندن شرکت دارند. حدود ۸۰ هزار نفر مقام های ارشد کشورهای شرکت کننده در مراسم افتتاحیه شرکت داشتند. مراسم افتتاحیه مسابقات المپیک ۲۰۱۲ در لندن با نواخته شدن بزرگ ترین ناقوس اروپا به وسیله بردلی ویگینز، نخستین بریتانیایی که در مسابقات دوچرخه سواری تور دو فرانس برنده شده است، آغاز شد.

رژه تیم های شرکت کننده در المپیک پس از اجرای حرکت های نمایشی و موسیقی طبق رسم همیشگی با رژه یونان شروع شد. ورزشکاران افغانستان پس از یونانی ها رژه رفتند. پرچم افغانستان به وسیله نثار احمد بهاوی، برنده مدال نقره المپیک پکن در تکواندو حمل شد.

رژه ورزشکاران ایرانی هم در حالی که پرچم این کشور به وسیله علی مظاهری، عضو تیم بوکس حمل می شد، انجام شد. تیم ایران از ۵۲ ورزشکار که قرار است در ۱۳ رشته رقابت کنند، تشکیل شده است.

از جمله تیم هایی که در مراسم افتتاحیه رژه رفتند، تیم ۴ نفره ورزشکاران مستقل بود که با پرچم کمیته بین المللی المپیک رژه رفت. یکی از این ورزشکاران اهل سودان جنوبی و سه نفر از اهالی منطقه خودمختار آنتیل هلند بودند که منحل شده است.

به گفته ژاک روگ، رئیس کمیته بین المللی المپیک، امسال برای اولین بار همه تیم ها متشکل از ورزشکاران زن هستند. به گفته او این تحول پیشرفت مهمی برای برابری جنسیت هاست. پبش بینی می شود حدود یک میلیارد نفر در سراسر جهان به طور مستقیم این مراسم که نزدیک به چهار ساعت طول کشید را تماشا کرده باشند.

این سومین بار است که لندن میزبان بازی های المپیک است. به رغم پیشبینی هواشناسان درباره عدم بارندگی در هنگام برگزاری مراسم افتتاحیه، گزارش ها بیانگر بارش خفیف و پراکنده باران در ابتدای مراسم است.

ملکه الیزابت و همسرش شاهزاده فیلیپ در حالی در جایگاه قرار گرفتند که لحظاتی پیش از ورود آنها فیلمی پخش شد که ملکه را همراه با شخصیت پلیسی-تخیلی جیمز باند سوار بر هلیکوپتر نشان می داد که به طرف استادیوم المپیک پرواز می کردند.

همزمان، یک هلیکوپتر برفراز استادیوم المپیک پرواز کرد و دو نفر با چتر از آن پریدند که یکی از آنها لباس ملکه را پوشیده بود. سپس سرود ملی بریتانیا با اجرای گروه کر کودکان ناشنوا به اجرا در آمد.

کارگردانی مراسم افتتاحیه بر عهده دنی بویل، کارگردان فیلم میلیونر زاغه نشین است و ۱۵ هزار داوطلب اجرای مراسم را برعهده دارند. در ابتدای مراسم بازیگران به طور نمادین صحنه هایی از زندگی تاریخی مردم بریتانیا از جمله دوران انقلاب صنعتی و تحولات فرهنگی-اجتماعی دهه ۱۹۶۰ میلادی را به نمایش گذاشتند.

از دیگر نمایش های اجرا شده مربوط به داستان های کودکان بود و شخصیت های داستانی مانند ماری پاپینز در آن حضور داشتند. در بخش دیگری از مراسم افتتاحیه، در حالی که ارکستر سمفونیک لندن در حال اجرای قطعه "ارابه های آتش بود"، روان اتکینسون، بازیگر شخصیت مستر بین به ایفای نقش به عنوان یک نوازنده پرداخت.

بخش دیگری از مراسم نیز به اجرای موسیقی دهه های مختلف همراه با رقص اختصاص داشت. از سر تیم برنزلی، مخترع شبکه جهانی اینترنت نیز در مراسم تقدیر شد. پل مک کارتنی، از اعضای گروه بیتلز در پایان مراسم به اجرای موسیقی پرداخت.

لحطاتی پیش از شروع مراسم نه فروند جنگنده نیروی هوایی بریتانیا به طور نمادین در ساعت ۲۰:۱۲ از فراز استادیوم المپیک پرواز کردند.