ايران امروز

نشريه خبری سياسی الكترونيك

Iran Emrooz (iranian political online magazine)

iran-emrooz.net | Mon, 22.02.2010, 7:23
اعتراض به سخنان لاریجانی در شورای حقوق بشر

تا آزادی روزنامه‌نگاران زندانی - جمعی از خانواده‌های روزنامه نگاران زندانی صبح روز یکشنبه در دیدار با سید محمد خاتمی، رییس جمهوری پیشین ضمن بیان نگرانی‌های خود در باره تعداد زیاد روزنامه نگاران زندانی و صدور احکام سنگین برای آنها، به طور مشترک به گفته‌های محمدجواد لاریجانی، رییس ستاد حقوق بشر قوه قضاییه که گفته بود هیچ روزنامه نگاری در جمهوری اسلامی به دلیل اعتراض و یا حضور در تجمع در زندان به سر نمی‌برد، اعتراض کردند.

به گزارش «تا آزادی روزنامه نگاران زندانی» در این دیدار مهسا امرآمرآبادی، روزنامه نگاری که در حوادث پس از انتخابات بیش از دو ماه در زندان بوده و اکنون با قرار وثیقه ازاد است با اشاره به انتقال همسر روزنامه نگارش به زندان رجایی شهر گفت: "قوه قضاییه حتی اصل تفکیک زندانی‌ها براساس جرائم شان را رعایت نمی‌کند و اکنون مسعود با شش قاتل حرفه‌ای هم بند است."

وی دربخش دیگری از سخنانش گفت: «آقای خاتمی! ما نگرانیم! نگرانیم که دوباره روزنامه نگاران قربانی شوند. تجربه هشت سال اصلاحات نشان می‌دهد که روزنامه نگاران آسیب زیادی دیده اند. ما نگران همه زندانی‌های سیاسی هستیم اما این واقعیت را هم نمی‌توانیم کتمان کنیم که قشر روزنامه نگار را نسبت به برخی دیگر از اقشار آسیب پذیرتر می‌دانیم که این اسیب پذیری به شرایط این حرفه در کشورهایی مثل ما باز می‌گردد. ما امیدواریم به دلیل اسیب پذیرتر بودن مان توجه ویژه‌ای به مسائل روزنامه نگاران زندانی بشود. ما می‌دانیم که فعالان سیاسی که روزی جزو حکومت بودند در زندان نخواهند ماند اما چه بر سر روزنامه نگاران که مستقل از حکومت هستند، خواهند رفت. »

سپهرناز ابوذر پناهی همسر سعید لیلاز از دیگر روزنامه نگاران زندانی نیز در این جلسه نسبت به حکم سنگین صادر شده برای همسرش اظهار نگرانی کرد و گفت: "سعید وظایفش را به عنوان یک روزنامه نگار منتقد همواره در چارچوب قانون اساسی انجام داده است و همواره دلسوز نظام جمهوری اسلامی و ایران بوده و من نمی‌دانم چگونه به او حکم نه سال زندان داده اند. اگر انتقاد می‌کرد به خاطر اصلاح امور جامعه بود. او سالهای زیادی نیز به عنوان یک مدیر در این کشور خدمت کرده است اما حتی برای نوشتن لایحه دفاعیه اش در زندان قلم و کاغذ در اختیارش قرار ندادند و به همین دلیل نتوانست از خودش آنطور که لازم بود دفاع کند."

همسر لیلاز گفت: "همسرم همچنان از امکانات رفاهی در زندان بی بهره است و هنوز حتی حاضر نمی‌شوند یک خودکار بیک در اختیارش بگذارند، کتاب و سایر امکانات که بماند."

دختر حمزه کرمی با اشاره به اینکه پدرش مدیر وب سایت جمهوریت بوده است، گفت":ما همچنان در شوک صدور حکم شانزده سال زندان و شش میلیارد تومان جریمه نقدی برای پدر خود هستیم. چیزی که هرگز در مغز ما نمی‌گنجد."

خانم کرمی اضافه کرد: "پدرم سی سال برای نظام جمهوری اسلامی خدمت کرده است. حتی این هشت ماه گذشته که در زندان بوده، حقش نبوده چه برسد به اینکه اکنون به شانزده سال زندان محکوم شده است. ما نگران سلامت پدرمان هستیم. او اکنون در بند 240 زندانی است و حتی از امکان هواخوری بی بهره است."

شهرزاد کریمان، مادر شیوا نظرآهاری، وب نگار و فعال حقوق بشر نیر در این دیدار گفت: "شیوا در حوادث پس از انتخابات برای دومین بار است که بازداشت شده و تا همین دو روز پیش در سلول انفرادی بود. دخترم روحیه‌ای کاملا قوی دارد و می‌گوید مشکلی برای تحمل زندان و انفرادی طولانی ندارد، ناراحتی اصلی ام این است که چرا او را به سازمان منافقین وصل کرده اند. سازمانی که به قول مهندس موسوی یک سازمان مرده است و حالا مسوولان قضایی ما با نسبت دادن اتهام بی اساس ارتباط فرزندان ما با آنها، این سازمان را زنده کرده و باردیگر بر سر زبانها انداخته اند."شیوا می‌گوید "من حاضرم زندان طولانی مدت را به خاطر فعالیت‌های روزنامه نگاری و حقوق بشری ام در زندان بمانم و نه به خاطر انگ ارتباط با سازمان مجاهدین خلق."

ژیلا بنی یعقوب، روزنامه نگار دیگری که در این جلسه حضور داشت یا اشاره به صدور حکم سنگین زندان برای همسرش، بهمن احمدی امویی و دیگر روزنامه نگاران زندانی گفت: آقای لاریجانی گفته اند روزنامه نگاران به خاطر تخریب اموال عمومی در زندان هستند و نه به خاطر فعالیت‌های روزنامه نگاری‌شان. اما به عنوان مثال باید بگویم تمامی اتهامات همسر من که بر اساس آن محکوم شده مطبوعاتی است و این کاملا در پرونده قضایی او مستند است. مصداق مهم ترین اتهام او که منجر به صدور پنج سال حکم زندان برای او شده، مربوط به مسوولیتش در سایت خرداد نو است. آیا فعالیت در یک سایت فعالیت رسانه‌ای نیست و تخریب اموال عمومی است؟با مروری بر اتهامات سایر روزنامه نگاران نیز خیلی راحت قابل تشخیص است که اتهام‌های آنها نیز به خاطر فعالیت‌های رسانه‌ای شان بوده است و نه به قول آقای لاریجانی تخریب اموال عمومی."

ژیلا بنی یعقوب با اشاره به زندانی بودن بیش از شصت روزنامه نگار در ایران گفت :"متاسفانه این بار نیز در یک جنیه منفی پیشتاز شده‌ایم و حتی رکورد چین را در این باره شکسته‌ایم که با بیش از یک میلیارد جمعیت، ۲۳ روزنامه نگار در زندان دارد. این در حالی است که در حوادث پس از انتخابات پیش از یکصد روزنامه نگار بازداشت شده اند که تعدادی با وثیقه ازاد و در انتظار برگزاری دادگاههای خود هستند و ببش از شصت نفر نیز در زندان اند. هرچند گزارش‌های تایید نشده خبر از زندانی بودن هشتاد روزنامه نگار می‌دهد."

پدر فواد شمس که سالها در جبهه‌های جنگ حضور داشته و همرزم محمد علی خلیلی فرماندار پاوه بوده، نیز در پاسخ به اظهارات محمد جواد لاریجانی گفت: "پسر من نمونه روزنامه نگاری است که تنها جرمش وبلاگ نویسی است و نمی‌دانم چطور آقای لاریجانی به راحتی زندانی بودن این همه روزنامه نگار را به خاطر حرفه شان منکر می‌شود."

آقای شمس با ارائه گزارشی از وضعیت فررند روزنامه نگارش گفت: "بارجوها به فرزندم می‌گویند تو جرمی مرتکب نشده‌ای اما اگر آزادت کنیم ممکن است مرتکب جرم شوی"

وی با بیان اینکه به فرزندش افتخار می‌کند، گفت: "فرزند من یک انسان آزاد است و اگر ازاده نبود اصلا الان در زندان نبود. انسان‌هایی که این روزها در زندان اند، به خاطر آزادگی شان به زندان افتاده اند."

فرزندان کیوان صمیمی دیگر روزنامه نگار در بند نیز خواستار توجه ویژه مسوولان به وضعیت روزنامه نگاران زندانی شدند و گفتند :"روحیه پدر ما در زندان بسیار عالی و مقاوم است و بارها گفته که هیچ مشکلی برای تحمل زندان‌های طولانی تر ندارد."

پروین تاجیک، خواهر عبدالرضا تاجیک دیگر روزنامه نگاران زندانی نیز در این جلسه گفت: "در دیداری که با دادستان تهران آقای جعفری دولت آبادی داشتم ایشان به من گفت برادر شما (عبدالرضا تاجیک) حاضر نیست از مواضع اش کوتاه بیاید. معلوم است هنوز زندان رویش اثر نگذاشته، بنابراین فعلا در زندان می‌ماند تا افکارش تغییر کند. از دادستان پرسیدم منظورتان چیست که گفت تاجیک از نهضت آزادی و کانون مدافعان حقوق بشر حمایت می‌کند و با منتظری و کروبی نیز ملاقات داشته است. وقتی دادستان اینها را به عنوان موارد اتهامی می‌گفت، مانده بودم چه بگویم. آیا این دلایل باعث شده برادرم دو ماه ممنوع الملاقات باشد؟ آیا اصلا این موارد را می‌توان اتهام محسوب کرد؟ هرچند در مقام خواهر از برادرم در این جلسه دفاع کردم و به دادستان نیز گفتم که رضا فردی صادق و درستکار است و همیشه با نگاهی انتقادی سعی می‌کرد اوضاع جامعه را بهتر کند. جامعه‌ای سالم است که در آن نقد وجود داشته باشد."

فرنوش امیرشاهی، هسر وحید پوراستاد روزنامه نگاری که در موج بازداشت‌های پیش از بیست و دوم بهمن ماه بازداشت شده، گفت: "واقعا نمی‌توانم دلیل بازداشت همسرم را درک کنم. وحید آنقدر محتاط و درچارچوب قانون عمل می‌کند که همواره از سوی همکارانش به محافظه کاری و حتی سانسورچی بودن متهم شده است. حال وضع به جایی رسیده است که انسان ملایم و محتاطی مثل او هم در این سیستم تحمل نمی‌شود."

همسر مرتضی کاظمیان نیز در این جلسه خطاب به خاتمی گفت: "یک عده در این کشور از مصونیت آهنین برخوردارند و به خود اجازه می‌دهند هر اتهامی را به دیگران بزنند و در برابر هیچ مرجعی هم پاسخگو نباشند.

وی افزود: " در این کشور، از دوران مشروطه تاکنون، سر روزنامه نگاران در عروسی و عزا بر دار شده است. هیچ وقت نتوانسته اند به روزنامه نگاران اتهام اخلاقی یا مالی بچسبانند، آنها گناهی چز انجام وظیفه حرفه‌ای شان ندارند بویژه که چون روزنامه نگارانی مستقل و حرفه‌ای هستند نگاهی انتقادی به مسائل دارند."

پدر ساسان اقایی نیز در همین جلسه گفت":اتهامات فرزند من کاملا مطبوعاتی است و حتی به خاطر مقاله‌ای که در سن سیزده سالگی در یکی از روزنامه‌ها نوشته است در این دوره تحت فشار و بازجویی شدید قرار گرفته است. روزنامه نگاران خیلی مورد بی مهری دولت مهرورز قرار گرفته اند."

همسر علی حکمت روزنامه نگاری که سالها فعالیت روزنامه نگاری نداشته و در عرصه کشاورزی فعالیت می‌کرده است، نیز گفت: "همسرم ببش از پنجاه و دو روزاست که در سلول انفرادی ویژه است که نمی‌دانم منظورشان از این ویژه چیست اما ظاهرا شرایط نامناسب تری نسبت به سایر انفرادی‌ها دارد. در این مدت تنها یکبار موفق به ملاقات با او شده ایم."

فرزندان بدر السادات مفیدی، دبیر انجمن صنفی روزنامه نگاران نیز از و ضعیت نامناسب این روزنامه نگار دربند برای خاتمی گفتند که هم اکنون در بند متادون زندان اوین نگهداری می‌شود. بندی که به گفته خانواده او از شرایط نامناسب بهداشتی و رفاهی برخوردار است

خانواده این روزنامه نگار گفتند که این بند از حداقل امکانات بهداشتی و رفاهی محروم است و همچنین داروهای این روزنامه نگار که مبتلا به بیماری خونی است به او داده نشده است.

همسر محمد جواد مظفر نیز از اینکه همسرش همچنان در سلول انفرادی است، اظهار نگرانی کرد و گفت که به شدت نگران شرایط جسمی و بیماری مظفر است و هیچ کس جوابگوی نگرانی‌های آنها نیست

مادر مهدی محمودیان نیز گفت: "اتهامات فرزند من کاملا مطبوعاتی است و به خاطر فعالیت‌های روزنامه نگاری در زندان است و همچنان پس از شش ماه در بلاتکلیفی کامل به سر می‌برد."

مادر کوهیار گودرزی وب نگار نیز از آخرین وضعیت فرزندش گفت: "اینکه دو ماه از بازداشتش می‌گذرد ولی از آزادی اش خبری نیست و جرمی جز فعالیت حقوق بشری از طریق کمیته گزارشگران حقوق بشر نداشته است. اما با این همه این وب نگار جوان را تحت فشار قرار داده اند تا به اتهام محاربه اعتراف کند."

مهدیه محمدی همسر احمد زید آبادی نیز تاکید کرد :" این روزنامه نگار که هیچ جرمی جز فعالیتهای روزنامه نگاری و نوشتن مقالات انتقادی در چارچوب قانون اساسی نداشته اکنون در زندان رجایی شهر به سر می‌برد. و حکم بسیار سنگینی نیز به او داده شده که برای بسیاری غیر قابل باور است. آیا با روزنامه نگاران مستقل در هر دوره‌ای باید چنین برخوردهایی شود."


خاتمی: هرگز با مصلحت اندیشی نادرست خواست مردم را دور نخواهیم زد

در ادامه این دیدار رئیس‌جمهور سابق کشورمان با تاکید بر اینکه«هیچ‌وقت حاضر نیستیم با مصلحت اندیشی‌های نادرست آنچه احساس می‌کنیم خواست مردم است را دور بزنیم»، خواستار آزادی زندانیان سیاسی و بخصوص روزنامه‌نگاران دربند شد و از انبوه معترضانی که باآرامش و متانت، ۲۲ بهمن به میدان آمدند تشکر کرد.

به گزارش کلمه سیدمحمد خاتمی در دیدار با خانواده‌های روزنامه‌نگاران زندانی ضمن ابراز همدردی با آنان گفت:«آرزومندم که هر چه سریعتر شاهد آزادی آنان باشیم.»

وی افزود:«اینکه گفته شده ممکن است توجه بعضی‌ها تنها به یک طیف خاصی مثل همکاران وسیاستمداران باشد ونسبت به آزادی آنان تلاش شود گروههای دیگر مثل روزنامه‌نگاران، دانشجویان و طیف‌های دیگر کمتر مورد توجه باشند اصلا اینطور نیست و ما آنچه گفته‌ایم کلی و شامل همه است.»

رئیس دولت اصلاحات تصریح کرد:«حرف ما این است برخورد با زندانیان باید منطقی و قانونی باشد و فضای بازتری را شاهد باشیم و زودتر عزیزان دربند آزاد شوند چرا که این اقدام می‌تواند در دوره‌ای که جامعه نیاز فراوانی به آرامش دارد، این آرامش را تا حد زیادی برقرار سازد و موجب تلطیف فضا گردد.»

وی یادآور شد:« البته معنای آرامش بدین معنا نیست که نقد نباشد یا کسانیکه نظری دارند نظرشان را ابراز نکنند، بلکه می گوییم که تنش‌ها و درگیری‌ مناسب نیست.»

خاتمی سپس به بحث اطلاع‌رسانی و آزادی مطبوعات پرداخت و گفت:«اینکه رسانه چیست و دلیل به وجود آمدنش چیست مسئله بسیار مهمی است، آیا رسانه امری است تجملی یا نیاز جامعه امروز و جامعه‌ای که در طول تاریخ، تحولات فراوانی را پشت سر گذاشته و پیچیدگی‌های زیادی پیدا کرده، است؟»

رئیس بنیاد باران ادامه داد:«در مشروطیت وقتی به درستی گفتند که رکن چهارم مشروطیت مطبوعات است و امروز باید بگوییم همه وسائط ارتباط جمعی، چرا که دایره کار بسیار وسیع‌تر از مطبوعات است.»

وی افزود:«ملت ما صد سال پیش این موضوع و این رکن را درک کرده بود که این موضوع از افتخارات ما بوده و هست و البته در قانون اساسی ما نیز بطور خاص به رسانه، خبرگزاری و اطلاع رسانی توجه ویژه شده است.»

رئیس موسسه بین‌المللی گفتگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها تاکید کرد:« اینکه قانون اساسی ما درک کرده است ما در چه زمانی به سر می‌بریم و رسانه در جامعه پیچیده امروز یک امر ضروری است نکته‌ای بسیار مثبت است ونباید از یاد برد که رسانه باید نماینده افکار عمومی و بخش‌های مهمی که در جامعه هستند، باشد.»

خاتمی با اشاره به اهمیت ملی بودن رسانه صدا و سیما گفت:«این که می‌گویند رسانه ملی بدان معناست که این رسانه فراگیر تنها در اختیار جریان حاکم و جناح خاصی و انعکاس دهنده یک نظر، یک صدا و یک تفکر نباشد و عملکردش به گونه‌ای باشد که موجب تشنج، تفرقه، بدبینی و تحریک در جامعه شود که اگر اینگونه شد دیگر این رسانه، رسانه ملی نیست.»

وی تصریح کرد:«رسانه ملی باید در اختیار همه افکار، اندیشه‌ها و همه کسانی که در چارچوب جمهوری اسلامی و در متن این نظام زندگی می‌کنند، باشد.»

رئیس بنیاد باران با بیان اینکه «اصلی که ما اصلاح‌طلبان داشته‌ایم این بوده و هست که همه باید در چارچوب قانون اساسی زندگی و حرکت کنیم»، اظهار داشت:« البته این بدان معنا نیست که همه کسانیکه در چارچوب قانون اساسی زندگی می‌کنند نمی‌توانند نقدی به این قانون نداشته باشد، خیر قانون اساسی هم امری است بشری نه آسمانی، اما مبنای عمل همه ما قانون اساسی و احترام به آن بوده است.»

وی متذکر شد:«اگر امروز ما نقدی به حکومت وارد می‌کنیم صحبت سر این است که اگر انحرافی ازمعیارهایی که قانون اساسی حاصل شده است ، از جمله در مورد مطبوعات باید اصلاح شود.»

خاتمی ادامه داد:« همین قانون اساسی برای رسانه ترتیب ویژه‌ای را در نظر گرفته است، یعنی در همین قانون، حکومت که قدرت در دست اوست، بیش از آنکه مدعی رسانه‌ها باشد باید تامین کننده امنیت مطبوعات باشد، باید مدافع آزادی مطبوعات باشد، اینها روح قانون اساسی ماست، حتی در برخورد با روزنامه‌نگار و خبرنگار و کسانیکه در رسانه کار می‌کنند به خاطر موقعیت حساس آن‌ها یک نوع حفاظت‌هایی از آنها شده و امتیازاتی به آنها داده شده است.»

رئیس‌جمهور سابق کشورمان یادآور شد:« به همین دلیل دادگاه مطبوعات متفاوت با دادگاه‌های دیگر است، این دادگاه طبق قانون می‌بایست علنی، صالح و با حضور هیات منصفه باشد، هیات منصفه‌ای که خود از جریانات اجتماعی و از افکار عمومی نمایندگی کند و هم و غمش جلوگیری از اجحاف به اصحاب رسانه باشد.»

وی با تاکید بر اینکه «آزادی مرز بسیار لطیفی دارد»، اظهار داشت:« قانون اساسی ما اصول طلائی زیادی دارد که یکی از آنها همین اصل ۵۶ است که حاکمیت بر سرنوشت را خداوند به انسان داده است که مساله‌ای است بسیار مهم، یک اصل دیگر هم آنجاست که می‌گوید آزادی و امنیت همطراز هستند.»

خاتمی افزود:« در طول تاریخ گاهی واقعا به بهانه آزادی، امنیت از بین رفته، امنیت هم منظور فقط امنیت حاکمان نیست، امنیت ملی و کل جامعه است و اغلب به بهانه آزادی، امنیت پایمال شده است اما در قانون اساسی ما آمده که نه کسی می‌تواند به بهانه امنیت، آزادی‌های مشروع جامعه اعم از آزادی‌های اجتماعی،فکری و سیاسی را از بین ببرد و نه کسی به نام آزادی می‌تواند به منافع ملی و امنیت لطمه بزند و اینها در کنار یکدیگر آمده است.»

رئیس بنیاد باران با اشاره به اینکه «متاسفانه در جامعه ما رسانه بیشتر در معرض مشکلات است»، اظهار داشت:« یکی از مشکلاتی که ما داریم این است که به یکباره و یک شبه مجله یا روزنامه‌ای بسته می‌شود و در نتیجه آن عده‌ای که زندگیشان به آن وابسته است میان زمین و آسمان رها می‌شوند درحالی که حکومت از نظر انسانی و اخلاقی نسبت به زندگی این روزنامه‌نگاران و کارمندان آن مجموعه مسئول است و نیز روزنامه نگاری که انعکاس واقعیات و نقد بخصوص نقد قدرت را وظیفه خود در معرض بدبینی و فشار واقع می شود.»

وی سپس گفت:« بدتر از اینهایی که ذکر شد، وجود شبه رسانه‌هاست، رسانه‌ای که باید مدافع فعالیت رسانه‌ای، فرهنگ رسانه‌ای، دفاع از آزادی‌های مشروع و دفاع از نقد در جامعه باشد می‌شود ضد آزادی و ضد امنیت جامعه، به راحتی دروغ می‌گوید، تهمت می‌زند در حالی که مصونیت دارد و مشخص نیست پشتوانه این شبه رسانه‌ها کجاست؟»

رئیس‌جمهور سابق کشورمان تاکید کرد:«واقعا بدتر از شرمساری‌ از دستگیری نابه‌جای اهالی رسانه و روزنامه‌نگاران این است که تحت عنوان رسانه و مطبوعات بیشترین لطمه را به منافع ملی، شخصیت‌ها و بیشترین نقش در ایجاد تنش، تفکیک، تفرقه در جامعه،تحریک، خشونت، دروغ‌پردازی و تهمت‌زنی شاهد هستیم.»

خاتمی تصریح کرد:«متاسفانه گاه شاهد هستیم بجای اینکه با آنانی که هم به رسانه، هم به جامعه، هم به حکومت و هم به نظام جفا می‌کنند برخورد شود، می‌آیند با آنهایی که مظلوم واقع شده‌اند برخورد می‌کنند.»

وی یادآور شد:« افتخار این نیست که اهالی رسانه امروز در زندان باشند که اگر هم جرمی در میان بوده می‌بایست طبق قانون برخورد شود ، ما گفته‌ایم با همین روال، آئین دادرسی و قانون اساسی و با توجه به تناسب جرم و کیفر با مسائل برخورد شود نه با تکیه بر ادعاها و احتمالا توهمات.»

رئیس دولت اصلاحات با ابراز تاسف شدید از به سادگی متهم کردن افراد به براندازی و از بین بردن امنیت کشور هشدار داد:«ضرر این کار بیش از اینکه به این افراد وارد شود، به نظام وارد می‌شود و این برای ما دردآور است چرا که همواره ما نظام جمهوری اسلامی را نظامی پیشرو، برجسته، پایبند به قانون، مدافع حقوق انسان و ارزش‌های انسانی خواسته‌ایم ، اما متاسفیم که برخی رفتارها و سیاست‌ها این مسائل را خدشه‌دار می‌کند و بدانید و آگاه باشید که این روال و روند نمی‌تواند ادامه پیدا کند.»

سیدمحمد خاتمی در بخش دیگری از سخنانش به راهپیمایی ۲۲ بهمن و حواشی آن پرداخت.

وی گفت:«۲۲ بهمن گذشت؛۳۱ سال است که مردم با هر گرایش و عقیده مخلصانه می‌آیند و با اصل نظامشان تجدید میثاق می‌کنند، امسال هم با همه دلخوری‌هایی که بوده ۲۲ بهمن با حضور همه باشکوه بود.»

رئیس‌جمهور سابق کشورمان یادآور شد:«امسال کسانی که دلسوز جامعه بودند، ولو اینکه معترض بودند و حرف داشتند، همگی برای حضور در ۲۲ بهمن فراخوان دادند که مردم! این انقلاب متعلق به همه است و همه باید در آن شرکت کنیم، شعارهای ساختارشکن مردود است ونباید بهانه به دست دیگران داد و انصافا هم مردم آمدندو آرامش خود را حفظ کردند.»

وی تصریح کرد:«این به آن معنا نیست که همه مردم به خاطر یک جریان به میدان آمدند، خیر کسانیکه به سیاست‌ها و رفتارهای موجود هم اعتراض داشتند به میدان آمدند و سعی کردند بگویند حساب اصل انقلاب و نظام از این جریان‌ها و رفتارها جداست اما مایه تاسف است که شاهد توهین به بسیاری از این افراد بودیم.»

خاتمی ادامه داد:« زدند، توهین کردند، فحاشی کردند و کارهای ناشایست دیگری کردند ؛ بررسی و شناخت عوامل این رفتارها زشت کار مشکلی نیست ؛می توان فهمید چه کسانی این کارها را کردند؟ خود بنده هم بودم و دیگران هم بودند.هر جا که بودیم حتی در ماشین و درحال عبور مورد محبت انبوهی از مردمی بودیم که ما را می‌دیدند البته همه جا عده‌ای محدود هم با چوب و چماق و فحاشی به جان مردم می‌افتادند.»

وی افزود:«اگر بنای مقایسه باشد معلوم است که اکثریت کیست؟منتهی این اکثریت بنا بر این بود که با متانت و پرهیز از خشونت به میدان بیاید ولو اینکه مورد ظلم وجفا و اهانت قرار گیرد که انصافا مردم رشد خود را نشان دادند، البته خیلی از زنان و مردان هم از خشونت‌طلبان آسیب دیدند که متاسفیم.»

رئیس بنیاد باران تاکید کرد:«انتظار این بود که در آستانه دهه فجر شاهد کمتر شدن فشارها ؛آزادی زندانی ها شدن ؛باز شدن فضایی باشیم که مقتضای قانون اساسی و مصلحت جامعه است .انتظار داشتیم که برای ترمیم زخم‌های روحی شاهد برخورد جدی با خشونت‌طلبان و صدمه‌زنندگان به امنیت وآزادی باشیم نه اینکه کسانی تلاش کنند همه تهران و بسیاری از شهرستان ها را به میدان زد و خورد و فحاشی مبدل کنند، اینها نه به مصلحت کشور است، نه انقلاب و نه حکومت.»

رئیس دولت اصلاحات تاکید کرد:«اصلا۲۲ بهمن زمان تسویه حساب و اردوکشی و این مسائل نیست و مصادره آن به نفع یک جریان خاص جفای به انقلاب و نظام است و اهانت به مردمی که صاحب انقلاب و کشورند. »

وی افزود:«از تک تک ملت، چه کسانیکه نظرات ما را قبول ندارند ولی با آرامش به صحنه آمدند، چه انبوهی از نیروهایی که اعتراض و مشکلاتی داشتند و با کمال متانت و تحمل ناسزا و کتک از جا در نرفتند، بهانه به دست دیگران ندادند آمدند و گفتند ما ایران و نظام را می‌خواهیم و اگر هم انتقادی هست در جای خود می‌گوئیم و معتقدیم که باید برگردیم به معیارهایی که در قانون اساسی و انقلاب ما بوده است ،تشکر می‌کنیم»

رئیس‌جمهور سابق کشورمان تصریح کرد:« این فشارها و دستگیری‌ها روز به روز مشکلات را بیشتر می‌کند، آنها را آزاد کنید، اگر هم کسی جرمی رخ داده با رعایت موازینی که در نظام مشخص شده با او برخورد شود، فشارها را کم کنید، بیایید تندروهایی که نانشان در ایجاد تنش، تحقیر انسانها و خط کشی‌های نادرست در جامعه است از تاثیرگذاری در عرصه حیات اجتماعی برکنار کنید، نباید محور و تاثیرگذاری اصلی در دست آنها باشد.»

رئیس بنیاد باران ادامه داد:« همه ما دلمان برای اسلام، ایران و جمهوری اسلامی می‌سوزد، چرا باید با با فعالان سیاسی، رسانه‌ای، دانشجویی و مردمی که اعتراض دارند و نه عناد، اینگونه برخورد شود؟ باید آزادی‌های مشروع همه تامین شود.»

خاتمی تاکید کرد:« مساله مهمی که همواره دغدغه ما بوده این است که جمهوری اسلامی همانطور که بر ارزشهای اسلامی متکی است بر حاکمیت مردم بر سرنوشت خود و میزان بودن رای مردم متکی باشد و انتخابات در چنین جوامعی بسیار اهمیت دارد، همه در کنار هم قرار بگیریم و ساز و کارها، شیوه‌ها و روش‌هایی را اتخاذ کنیم تا انتخابات منشاء حرف و حدیث در جامعه ما نشود و با تضمین نسبت به انتخابات آزاد و سالم دلبستگی جامعه بخصوص نخبگان را به جمهوری اسلامی بیشتر کنیم و نیز بیاییم فضا را در چارچوب قانون اساسی آزاد و پر نشاط کنیم وحرمت و آزادی افراد و جریانها را پاس بداریم ؛این به نفع همه است.»

رئیس دولت اصلاحات در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت:«در این کشاکش‌ها ما برای سرنوشت ایران نگرانیم؛اقتصاد ایران، صنعت ایران، مدیریت ایران، روابط بین المللی ایران و…برای ما مهم و عزیز است و از بین رفتن سرمایه‌های مادی و معنوی هم موجب تاثر، باید در یک فضای آزاد بتوان در مورد این مسائل مهم صحبت کرد و دولت‌‌ هم باید پاسخگو باشد چرا که همه مطالب از سردلسوزی گفته می‌شود.»

وی تصریح کرد:«همه ما نظام قدرتمند و پیشرویی می‌خواهیم که بخصوص، انسان در آن احساس حرمت کند؛ ما نظراتی داشته‌ایم که گفته و می‌گوئیم، از حقوق مردم نباید گذشت و مردم هم اصلا نباید این فکر را بکنند کسانی آنها را دور می‌زنند و توجهی به آنها ندارند، رسالت ما دفاع از خواست‌ها و حقوق منطقی مردم است و مطمئن باشند که همواره این رسالت را پاس خواهیم داشت.»

سیدمحمد خاتمی خاطر نشان کرد:«دفاع از حقوق مردم، منافع ملی ،حرمت و آزادی‌های انسان از کارهای ماست و هیچ‌وقت حاضر نیستیم با مصلحت اندیشی های نادرست آنچه را که احساس می‌کنیم خواست مردم است را دور بزنیم، در عین حال معتقدیم باید به سوی راه حل‌هایی برویم که همه در آن سود ببرند.»